پرسش و پاسخ  /  احکام  /  احکام طهارت  /  غسل  /  غسل جنابت

طریقه ی انجام غسل از طریق دوش حمام

سوال آیا می شود با دوش حمام غسل کرد؟

جواب

1)- غسل به دو صورت انجام می گیرد ارتماسی و ترتیبی، ارتماسی یعنی اینکه انسان به نیت غسل تمام بدن را در آب فرو ببرد مثلاً در آب رودخانه یا استخر و... و ترتیبی آن است که به نیت غسل به ترتیب اول سر و گردن و بعد سمت راست بدن و بعد سمت چپ بدن را تا آخر بشوید. (تفصیل این احکام در توضیح المسائل مراجع تقلید آمده است)

2)- حال اگر مقصود شما این است که آیا می توان با دوش غسل ترتیبی را به جا آورد می گوییم آری می توان با دوش و به نیت غسل اول سر و گردن و بعد سمت راست و بعد سمت چپ بدن را شستشو داد به گونه ای که به همه بدن آب برسد.

3)- و اگر مقصود شما این است که دوش گرفتن بدون نیت غسل و انجام دادن احکام آن  و تنها شستشوی بدن کافی باشد و به جای غسل حساب شود می گوییم به لحاظ ادله شرعی این دوش گرفتن غسل حساب نمی شود و احکام غسل را ندارد، غسل یک وظیفه دینی است و باید با نیت تقرب به خداوند و طبق دستور شرع صورت بگیرد تا احکام غسل بر آن مترتب شود.
کلمات کلیدی
بدن  |  غسل  |  حمام  |  غسل از طریق دوش  |  طریقه‌ی  |
لینک کوتاه :
نویسنده : عبتلله تاریخ : 1402/09/10

آیااینکه آبدوش حمام برسمت راست یاچپ بریزدغسل محقق میشودر مقلدرهبری

سلام میشه غسل حیض رادرشب انجام داد؟

نویسنده : نویسنده تاریخ : 1402/07/06

سلام وسط غسل سمت چپ شک میکنم که پهلوی راستم را شستم یا خیر. آیا باطل است غسلم. البته یکی دوبار دیگر هم این شک قبلا درم به وجود آمده.

نویسنده : حسین تاریخ : 1402/06/18

سلام آیا وقتی داریم غسل میکنیم سروگردن باید صاف آب به آن برسد ونباید فقط گردن خالی را بشوییم یا داریم گردن را می‌گوییم آب به همه جای بدن رفت صحیح است کدام صحیح

نویسنده : امیر تاریخ : 1402/06/16

ایا وقتی سر و گردن را میشوریم بعد سمت راست را که بخایم بشوریم سمت راست سر هم حساب می‌شود یا فقط از گردن به پایین

نویسنده : ‌ تاریخ : 1401/12/22

بله غسل صحیح است

نویسنده : امیرعلی تاریخ : 1401/12/14

سلام علیکم انجام غسل در هنگامی که بدن خیس است، صحیح می‌باشد. یعنی شما می‌توانید پس از اتمام حمام غسل ترتیبی را انجام دهید، اما هر عضو باید پاک باشد و اگر عضوی قبل از غسل نجس باشد، باید ابتدا آن عضو را پاک نمود و سپس غسل را انجام داد.پس انجام غسل در پایان حمام و با بدن خیس صحیح است.

نویسنده : سارا تاریخ : 1401/11/09

اگر بعد شستن بدن و موها اون لحظه اخر که مبخابم خارج شبم از حمام ،غسل کنیم در خالیکه بدن و موها خیس هیت صحیحه؟

غسل بعد از نزدیکی در حمام چگونه است

نویسنده : میثم تاریخ : 1401/07/12

سلام غسل باید اول سرگردن بعد سمت راست بعد سمت چپ هر غسلی به گردن انسان باشد همینجوری است فقط نیت فرق میکند مثلا یک نیت غسل روز جمعه یکی غسل جنابت

نویسنده : علی اصغر تاریخ : 1401/05/17

از کجا بدانیم که آب به تمام نقاط می‌رسد .اگر هنگام غسل دست نکشیم

اگر دوش حمام خراب بود چگونه زیر دوش غسل بگیریم؟

نویسنده : معین تاریخ : 1401/06/19

دوش رو درست کن بعد غسل کن

اول تعمیرش میکنیم بعد غسل میکنیم. 😐😑

با شلنگ

می توانید ظرفی یا طشتی پر از اب کنید وبا یک کاسه یا ظرفی که در دسترس است با ان غسل نمایید

آیا باید در غسل مثل وضو هر طرف را که میشوییم از بالا تا پایین دست بکشیم

کلا افرینش انسان طوری است که که از بالا به پایین هم اب وهم کشیدن دست هم راحت وهم تاکیدشده است در گرفتن وضو همچنین است

نویسنده : جاوید تاریخ : 1401/05/07

خیر رسیدن آب به تمام نقاط کافیست.اما پاکی بدن شرط است. وجود عین نجاسات هم باعث اسقاط غسل میشود و به واسطه تر شدن و جاری شدن دیگر اجسام و اجزای بدن و حمام و محل غسل نیژ متنجس می‌شود. پس اول اذاله نجاسات (خون ، منی ، عرق جنابت ، غائط و بول و دیگر نجاسات ) . اول پاکی بدن دوم نیت . سوم ترتیب .بنده با پنج شیشه آب لیتری غسل کرده ام

اگر بخواهیم با سطل آب غسل کنیم چگونه است

در نیت غسل تنها بگوییم غسل جنابت میگیرم برای پاکیزگی جناست بدن غسل میگیرم الله اکبر کافیست ؟ نیاز نیس سمت قبله باشیم؟ یا اگر موقع شستشوی طرف بدن سمت دیگر بدن آب برود اشکالی ندارد ؟

اول حموم باید غسل کنیم یا آخر حموم

فرقی نمیکنه

نویسنده : یاسین تاریخ : 1401/03/02

اگر غسل ترتیبی در حمام انجام بدیم بعد از غسل حمام را ادامه بدیم آیا غسل قبوله؟

نویسنده : علی تاریخ : 1401/03/03

آره غسل قبوله و خللی وارد نمیکنه

سلام شستن سر و گردن بعد طرف راست به همراه کل عورت و بعد طرف چپ به همراه کل عورت این روش صحیح است؟

نویسنده : کریم تاریخ : 1401/02/05

سلام ببخشید بغد از غسل جنابت اگر داخل حمام ابی که با اون غسل کردیم روی کاشی های حموم مونده باشه جنس است.

نویسنده : علی تاریخ : 1401/02/16

آبی که از غسل روی زمین میریزد نجس نیست.

چه نیتی باید کنیم؟

غسل جنابت میکنم قربت الی الله . همینکه میدانی چه می‌کنی کافیست

نویسنده : سیدمحمد تاریخ : 1400/12/04

اگه برای غسل نیت داشته باشی مثلا بری غسل بگیری که به خدا نزدیک بشی یعنی مقصودت این باشه ایرادی نداره ولی در کُل قبله این که کاری کنی بگو غسل جنابت میکنم برای پاکی روح و بدن قربته الی الله

نویسنده : کژوان تاریخ : 1400/11/01

عالیییییی

نویسنده : ..... تاریخ : 1400/10/19

عالی

نویسنده : المیرا تاریخ : 1400/10/08

تو غسل واجب باید کل موهای بلند زنان خیس بشه؟

عالی

ببخشید من بلد نیستم باید چه بگویم؟

چون شما نمیدونستی که اشتباه انجام میدی اشکالی ندارد و غسلت صحیح است اما الان میدونی باید درست انجام بدی

نویسنده : ... تاریخ : 1400/08/17

ببخشید من بلد نیستم چی بگم ؟ باید چه بگویم

نویسنده : mohammad تاریخ : 1400/08/04

چقدر بجا و خوب مرسی از شما

نویسنده : احمد یاسر تاریخ : 1400/08/01

باسلام مدتی غسل را اشتباه انجام میدادم اول سمت راست بعد سمت چپ واخر سر گردن انجام میدادم حال چون اشتباه بود کارهای من مورد قبول بود یا ن ؟ایاچون اشتباه بود بدنم پاک یا ن؟اعمال. بعد. ازاین غسلها مورد قبول هست یان؟

عالیه

نویسنده : مریم تاریخ : 1400/07/06

عالیه ❤️❤️❤️

عالی ممنون

عالی

عالیه

نویسنده : 😔 تاریخ : 1400/04/14

عالی

نویسنده : س واسه غسل باید چی بگی ممنون تاریخ : 1400/04/12

واسه غسل جنابت باید بگی سرو گردن باید چی بگی ممنون

خیلی ممنون از شما

نویسنده : ،،،،، تاریخ : 1399/12/13

آیا هنگام غسل حیض میتوان هنگام شستن سمت چپ و راست بدن دست نکشید و آب خودش بریزه

نویسنده : ......... تاریخ : 1399/12/13

آیا هنگام غسل حیض میتوان با نیت اول یکسره هم سرو گردن و هم سمت چپ و راست رو شست

نویسنده : دانیال تاریخ : 1399/11/29

عالیی بود خیلی ممنون

نویسنده : Mmmm تاریخ : 1399/11/25

سلام میشه بگید بدون دوش و با کاسه چ طور میشه غسل جنابت کرد

نویسنده : Maryam تاریخ : 1399/11/17

سلام من یه سوالی ک داشتم اینه ک زیر دوش وقتی غسل میکنی مثلا از شون راست تا کف پای راست چون دوش ابش پخش میشه فقط همین قسمت بدن خیس نمیشه قطرات اب به یه قسمتایی دیگم میخورن خواستم بدونم ایا باطل نمیشه در این صورت

پاسخ مدیر :

سلام.

در این صورت غسل شما باطل نمی باشد، آب رساندن طبق نیت مورد نظرتان به سمت بدن، کافی می باشد، حتی اگر به طرف دیگر هم آب برسد، یا از قبل خیس باشد.

خیلی بد بود

درست

نویسنده : علی تاریخ : 1399/09/20

غسل این بود

شاد

سلام من چند سوال دارم لطفا جواب دهید الف آیا غسل جنابت با صابون صحیح است ب ایا باید قبل از غسل بدن را شست

نویسنده : Helper تاریخ : 1399/09/15

قبل از غسل باید بدن تمیز باشد و در حین انجام غسل نیازی به صابون نیست و باید با آب خالی انجام شود

نویسنده : مهدیه تاریخ : 1399/08/19

سلام میشه راهنمایی کنید من کاشت ناخن انجام دادم و حالا طبق ی دستورعمل باید غسل ترتیبی انجام بدم و نمیتونم کاشت روهم دربیارم میشه راهنمایی کنید که چکار کنم و مشکل برای همین غسل دارم

نویسنده : محمد تاریخ : 1402/12/05

سلام باید کاشت ناخن را در بیاری وگرنه غسل صحیح نیست

چند بار آب بریزیم واسه غسل باید هر طرف یعنی سر و راست و چپ ۳ بار باشه ممنون

من چند روز بود گیچ شده بودم نمیدونستن او سرمو بشورم یا سمت راستمو بعد فکرم رسید اینجا چند تا مشکلم داشتم که از نظرات بعضی از دوستان برطرف شد

نویسنده : مهیار تاریخ : 1399/08/02

سلام در غسل ترتیبی بعد از شستن سر و بعد نیمه راست آیا فقط از شانه به پایین است یا مقصود کل نیمه راست است؟؟ یعنی اگر نیمه راست صورت آب خورد یعنی عمدا اشکال دارد؟

سلام دوست عزیز،درشستن نیمه راست و چپ بدن فقط از شانه به پایین را باید شست و نیازی به شستن سر و گردن نیست

نویسنده : امیرحسین اکرمی تاریخ : 1399/07/27

خدایا مارا پاک کن از گناهانی که کرده ایم

نویسنده : حسن تاریخ : 1399/07/23

خدایااین پیکره ناپاک روپاک کن وبعدببرزیرخاک🙏

نویسنده : زینب تاریخ : 1399/07/17

خدایا تا پاکم نکردی خاکم نکن

خدایا مارا پاک بگردان.

نویسنده : هادی تاریخ : 1399/07/07

خیلی گناه کار هستم. خدایا توبه

نویسنده : محمد تاریخ : 1399/06/27

اگر اول حمام کنم بد غسل کنم مشکلی نادارد

خیر با بدن خیس هم میتوان غسل کرد

نویسنده : سجاد تاریخ : 1399/06/15

الهی اغفرزنوبی

نویسنده : Maede تاریخ : 1399/06/13

اول بسم الله منه هجده سالمه میخوام شرو کنم به ادم شدن ممنون از راهنمایی 🥰

نویسنده : ه تاریخ : 1400/11/08

من هم مثل تو امید وارم تو تایی مون موفق بشیم

نویسنده : حسین تاریخ : 1399/06/08

خداوندشمارادربهشت قراربدهد

نویسنده : دنیا تاریخ : 1399/05/13

من به خدا ایمان دارم

نویسنده : مانی تاریخ : 1399/06/03

آفرین!!

نویسنده : عرفان تاریخ : 1399/05/07

کاملا درست بود ممنون😊

نویسنده : مهدی تاریخ : 1399/04/31

ببین قرار نیست قران چون کتاب خداس تمام بود و نبود هستی رو توضیح بده خدا پیامبراشو فرستاده که چیزایی که تو کتابش نگفته روبه اونا بگه تا اونا به مردم بگن مثلا تو قران از برف حرفی زده نشده پس یعنی برف وجود نداره و کف میباره از اسمون

نویسنده : بنده ی خدا تاریخ : 1399/05/06

توی قران از همه چیز گفته شده ولی به طور مستقیم نگفتن و به تفسیر نیاز داره تا کسی متوجه بشه، مثلا در سوره ی ملک ایه ی 15 ذلول شتری هست که وقتی کسی بر رویش میشینه هیچ تکونی حس نمیشه و بعد از اون به کره ی زمین اشاره شده که به معنای این است که زمین حرکت میکنه، توی قران بیشتر مسائل مهم مثل نماز به طور مستقیم گفته شده.

نویسنده : صبا تاریخ : 1399/04/24

مرسی

نویسنده : حسین تاریخ : 1399/04/21

با سلام ببخشید منظور از غسل ترتیبی فقط آب کشیدن قسمت های معلوم است؟

تو كدوم آیه از قرآن اومده كه باید سر و گردنو چپو راستو بشوریم فقط آیه بگید برم معنیشو بخونم ممنون میشم من پیدا نكردم فقط اسم آیه قرآنیشو بگید كه دقیق نوشته باشه سرو گردنو چپو راستو

پاسخ مدیر :

سلام. لطفا به متن بالا دقت كنید، تقسیم كردن چپ و راست بعد از شستن سر و گردن می باشد، و در مورد سر و گردن نیست.

نویسنده : سعید تاریخ : 1399/04/11

سلام من اول باید سر بعد صورت وبعد گردن و بعد از سمت راست وبعد از دست چپ برای شستن راست

سلام

نویسنده : ناظر تاریخ : 1399/03/31

با سلام در اینکه طبق دستور شرع ، غسل واجب میباشد بحثی ندارم . اما سوال بنده اینست چه کسانی و بر طبق کدام حکم و قانون دینا مبین اسلام ، غسل ترتیبی را اختراع کرده اند ؟ اصلا در زمان صدر اسلام مسئله پیدا کردن آب ، جزو اهم مسائل مردم آن روزگار بوده و خود مسئله انجام غسل ارتماسی و انجام آن نیز جای سوال دارد . بنظر بنده فلسفه پیدایش غسل ، تشویق مردمی بوده که شاید ماهها استحمام نمیکردند و با این حکم و دستور باعث شده اند تا نظافت و پاکیزگی رواج پیدا کند . حال کسی که پس از انجام عمل جنسی به حمام رفته و خود را میشوید مسئله نیت غسل و انجام دادن و یا ندادن نیت نیز جای بحث دارد . بنظر بنده حقیر ، دین اسلام و احکام آن ساده تر از آن چیزی است که ما آنرا فرض گرفته ایم و زندگی را بر خود سخت کرده ایم . امیداوارم جواب بنده را بصورت منطقی و بدور از تعصبات دینی کورکورانه بدهید . با تشکر

نویسنده : مهدی تاریخ : 1399/04/05

سلام بسیار عالیه که سوالب براتون پیش اومده و پرسیدید.در جواب سوالتون باید بگم که هرچند در وهله اول ذهن انسان ممکنه به هرچیزی حکم کنه اعم از اینکه در دنیای امروز اصلا نیازی به دین نیست اما انسان حقیقت جو به یقین در مورد افکارش تحقیق میکنه که البته ازین جهت کار شما که دارید میپرسید سوالتون رو درسته.اما در مورد چیزی که فکر میکنید باید بگم تمام احکام دین دلیلی دارند و اگر دین اسلام چیزی را گفته به یقین دلیلش برای تمام انسان ها از جمله همه انسان های بعد از اون دوران (مثل خود ما)صادق بوده.فرض کنید هدف از واجب کردن غسل توسط خدا رفتن به حمام بود؛اونوقت این سوال پیش میاد که پس چرا باقی دستورات دین در مورد بهداشت،توی دین واجب نشدن و فقط این یکی واجب شده؟یعنی این مهم تر از بقیه دستوراتیه که در مورد بهداشت داده شدن و فقط در حد یه توصیه باقی موندن؟خب مسلما متوجهید که اینطور نیست و یقینا باید دلیلی غیر از بهداشت فردی و ظاهری براش وجود میداشت که انقدر مهم بوده که واجب شده.اما در مورد دلیلش واقعیش هم ازتون میخوام که خودتون در موردش تو اینترنت تحقیق کنید و از افراد آگاه پرس و جو کنید.التماس دعا

ممنونم از توضیحاتتون

نویسنده : جعفر تاریخ : 1399/03/20

سلام ایا هنگام غسل واجب هست که روبه قبله باشیم

خیر

نویسنده : Sevin تاریخ : 1399/02/31

بیشتر توضیح بده خو

نویسنده : مهیا تاریخ : 1399/02/27

سلام چرا جواب نظر ها رو نمیدید؟

نویسنده : حسین تاریخ : 1399/02/19

اگر هنگام شستن سر و گردن برای اطمینان از شستن تمام نقاط بدن رادر زیر دوش آب ببرد یعنی تمام نقاط بدنش را آب بکشد و بعد طرف راست و چپ را غسلش صحیح است لطفاً تو ضیح دهید

آیا صورت هم باید شسته شود

غسل رابایداخرحمام انجام دهیم یااولش

نویسنده : مهدی تاریخ : 1399/04/05

فرقی نمیکنه که

نویسنده : ناشناس۷۰۰۶ تاریخ : 1399/01/28

ایا وقتی حمام کردیم بعد خواستیم غسل کامل انجام دهیم بدن خیس است مگر وضو انجام میشود؟؟؟؟؟

با بدن خیس میشه غسل کرد ولی برای وضو فقط فقط باید مسح سر و مسح هر ۲تا پا خشک باشد

نویسنده : علیرضا تاریخ : 1399/01/15

اگر فردا غسل بگیریم باطل است

نویسنده : عقیل تاریخ : 1399/01/15

وقتی که غسل می‌کنم شک می‌کنم باید چی کار کنم

نویسنده : بنده خدا تاریخ : 1399/01/11

آیا وقتی بدن خیس باشد و غسل انجام شود،غسل صحیح است؟

آیا ‌واجب است دعای غسل را بخوانیم یا که نه

خیر

نویسنده : 1234 تاریخ : 1399/01/04

برای غسل جنابت به حمام رفتم ولی در حمام فراموش کردم غسل کنم و وقتی از حمام خارج شدم به یاد آوردم که غسل نکرده ام آیا باید باز هم به حمام بروم و غسل انجام بدهم

اگر مراحل غسل را طی کرده اید یعنی اول سر و گردن و بعد نیمه راست را شستید و بعد نیمه چپ و فقط فراموش کردید نیت کنید غسل صحیح است ولی اگر کلا غسل را فراموش کرده اید یعنی به حمام رفتید و شنا کرده اید باید دوباره غسل کنید و میتوان با بدن خیس هم غسل کرد.

نویسنده : حامد تاریخ : 1398/12/27

آیا کسی که خال کوبی دارد غسل آن صحیح است

نویسنده : فیاض تاریخ : 1398/12/26

حکم نقاط مشترک بدن در غسل جنابت چیست. لطفا هر کی میدونه پاسخ بده؟؟؟

نویسنده : کریم تاریخ : 1398/12/12

غسل کردن نیت دارد اگر دارد چگونه است. یا اینکه فقط به روشهای گفته شده استحمام کنیم

باید در دلت بگوی که غسل جنابت میکنم یا اگر غسل روز جمعه هس بگویی غسل روز جمعه میکنم هرغسلی که بخواهی انجام بدی باید در دلت بگویی ولی اگرم نگفتی همین که به نیت غسل به سمت حمام میروی کافیست و نیازی نیست چیزی بگویی به شرط انکه بدانی داری برای غسل به حمام میروی اگر شما جنب شده اید باید غسل جنابت کنید اگر اذان گفته شد غسل جنابت باید به نیت واجب باشد و تازمانی که نماز واجب نشده یعنی اذان گفته نشده غسل جنابت واجب نمیشود ولی بهتر ان است که قبل از اذان غسل را انجام داده تا به موقع بتوان نماز خواند

باید نیت شود در دل یا به زبان و غسل بدون نیت پذیرفته نیست ومانند حمام برای پاکی بدن است غسل جنابت علاوه برای پاکی بدن برای طهارت روح وجسمی است لطفا برای نظرات دقیق تر به رساله مراجع تقلید بروید و در آن جا مشاهده کنید

من اول سمت راست سرو گردن را شستم بعد سمت چپ سرو گردن را شستم

نویسنده : مهدی تاریخ : 1399/04/05

شستن سر و گردن سمت راست و چپ نداره

ایا اینکه وقتی با دوش غسل میکنی باید بعد از شستن سر وگردن از زیر دوش بیای بیرون و دوباره قسمت بعدی رو بشوری واگر شک کنی که بیرون اومدی یانه درسته

این کار واجب نیست و میتوانی از زیر دوش بیرون نیایی پس شک مورد اعتنا نیست

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1398/11/28

من موهام كراتین كردم نمیتونم غسل كنم می اونم سرم كه دارن میشورم نیت غسل كنم بعدا كه رسیدم خونه ادامه غسل رو انجام بدم؟؟

پاسخ مدیر :

سلام. در انجام غسل، موالات شرط نیست، لذا شما می توانید مثلا در آرایشگاه سر و گردن را به نیت غسل بشویید و سپس در منزل ادامه آن را انجام دهید.

نویسنده : O.m.i.d تاریخ : 1398/11/06

اگر اب قطع باشد آبی در دسترس ب اندازع غسل باشد با ظرف بریزیم روی خودمون غسل انجام بدیم صحیح است

اگر اب به اعضای غسل میرسد بله میتوان اصلا برای غسل بیشتر از ۱۰ لیتر نیازی نیست تازه با ۳ لیتر هم میتوان غسل کرد ولی به شرط انکه اب به همه ی اعضای بدن برسد

نویسنده : جان تاریخ : 1398/11/05

میتونیم بدون گرفتن دوش و شست و شوی بدن در حمام غسل بگیریم؟

بله،در صورتی باید قبل از غسل دوش گرفت که مانعی در اعضا باشد یا اعضای غسل نجس باشد

نویسنده : جواد تاریخ : 1398/10/22

سلام اگه یادت بره نیت کنی اماانجام غکارای غسل انجام دادم دریت هست یانه

نویسنده : آرمان تاریخ : 1398/09/16

خوب بودد ممنون

نویسنده : حین تاریخ : 1398/09/14

من از وقتی یادم میاد همیشه بعد از دوش گرفتن یه غسل هم گرفتم.نه دست به مرده میزنم نه کاری میکنم.کلا بعد از دوش غسل میگیرم.این کار مشکل نداره؟

نویسنده : محمد مهدی تاریخ : 1398/10/16

تحقیق کن ببین اسرافه؟

مرسی.

نویسنده : امیر تاریخ : 1398/08/05

اگه غسل ارتماسی انجام ندیم چی میشه

نویسنده : رضا تاریخ : 1398/10/08

هيچي ديه ترتيبي انجام ميدي

نویسنده : علی تاریخ : 1398/07/01

یکی به بگه چرا باید غسل کنیم وچه موقع ها باید غسل کنیم

نویسنده : مسعود تاریخ : 1398/09/08

موقعی که جنب بشی(منی خارج بشه و بعضی شرایط دیگه) غسل جنابت میکنی ؛موقعی که به میت دست بزنی غسل مس میت یا نذر کرده باشی که غسل کنی. به رساله مرجع تقلید مراجعه کن.

یکی برای من زیر دیپلمی توضیح بده چطوری غسل کنم تو حموم

نویسنده : حسن امیری از تبریز تاریخ : 1398/07/06

تو حمام بعد از شستن کل بدن نیت غسل ترتیبی کن سپس اول سرو گردن بعد از اون طرف راست با جاهای مشترک و بعد طرف چپ با جاهای مشترک به طوری که به تمام قسمت های بدن آب رسیده باشد

سلام....روش غسل کردن من به این صورت هست که ابتدا نیت کرده و سر و گردن را می شویم و سپس نیمه بدن را شسته و بعد از آن سمت راست و چپ را می شویم. آیا این غسل صحیح است؟

بله صحیح است

نویسنده : محمد تاریخ : 1398/05/29

یعنی واقعا هنوز بعضیا تو این مسائل گیر هستن

نویسنده : ابوالفضل تاریخ : 1398/08/16

سلام ایا بعد از شتستشوی بدن میشه غسل کرد یا اول باید غسل کرد بعدا بدنو شستشو کرد؟؟

سلام غسل در حمام را میتوان بعد از دوشی که میگیریم گرفت ؟ واینکه فقط دررجمعه باید باشه؟

نویسنده : حسن امیری از تبریز تاریخ : 1398/07/06

بله بعد از حمام کردن کامل غسل شود بهتر است و ضمنا روز و شب ساعت ندارد هر موقعی می توان غسل کرد قبل از نماز صبح ثواب بیشتری دارد

غسل را هر روزی میتوان انجام داد و غسل جمعه یکی از غسل های مستحبی است که در روز جمعه انجام میشود و فضیلت بالایی دارد

همین که میدانی برای چه غسل میکنی میشود نیت. نیاز به گفتن عبارت خاصی نیست.

سلام.درسته هنگام حمام رفتن بعد از شست و شوی بدن درحالی که هنوز بدن خیس است غسل کنیم؟

آیا خونیکه ازقبل خشک شده بود ولی من یادم رفته بود وقتی رب درست میگردم کنده شده حال من نمی دانم رفته توی رب یا نه شک دارم تمیز ه

نویسنده : م تاریخ : 1398/04/31

من اول سرو گردن و بعد دست راست بعد دست چپ بعد پای راست و بعد پای چپ و بعد از ان نیمه راست و بعد نیمه چپ را میشورم ایا این غلت است

سلام بله غلط است باید اول سر و گردن بعد طرف راست بدن به صورت کامل بعد طرف چپ بدن به صورت کامل شسته شود

قبل از غسل باید نیت کرد؟

نویسنده : مسعود تاریخ : 1398/09/08

همین گه بدونی برای چه و چه غسلی میکنی کافیه

نویسنده : امید تاریخ : 1398/04/10

سلام من به درست بودن غسلی که میکنم مطمئنم اما خیلی وسواس دارم که نکنه آب به همه جای بدنم نرسه .وهر بار چند بار غسل میکنم .میشه بگید چیکار کنم .

نویسنده : Mehdi تاریخ : 1398/03/17

سلام من همیشه وقت غسل میکنم تمام بدنمو میشورم و نیت میکنم مثلا طبق ک الان خوندم اول باید سر و گردن بیشوری بعد سمت چپ و راست بشوری و نیت کنی ولی من همه بدنمو میشورم و بعد چپ و راست نیت میکنم ایا این روش من باطله یا خیر؟؟؟

نویسنده : Reza تاریخ : 1398/03/13

سلام من دوران راهنمایی یادم یه معلم گفت غسل می تونه 20 دقیقه یا بیشتر طولانی بشه قبول و هنگام شستن قسمت ها سوره حمد و قل هو والله بخونید منم از قدیم خوندم آیا باطل بوده یا اشکالی نداره چون عادت کردم

نویسنده : omid تاریخ : 1398/03/11

ایا این غسل در زنان ومردان مشترکهط؟؟؟

نویسنده : حسن امیری از تبریز تاریخ : 1398/07/06

انجام غسل فرق نمی کند ولی نوع غسل در زنان بیشتر است

نویسنده : جِواد تاریخ : 1398/03/08

موقع غسل باید با دست هم بشوییم سر و گردن و ... رو؟

پاسخ مدیر :

سلام.

تكلیف، رسیدن آّب به اعضای بدن می باشد، چه با دست كشیدن یا بدون آن

نویسنده : سوفیا تاریخ : 1398/03/04

عالی

نویسنده : رقیه تاریخ : 1398/02/30

اگرازده روزبگذره بازم میشه غسل نفاس بجاآورد

نویسنده : حسن امیری از تبریز تاریخ : 1398/07/06

بله هر چه قدر از وقتش بگذره باید انجام شود

نویسنده : توحید تاریخ : 1398/02/29

ممنون از عواملین. شکم برطرف شد.

نویسنده : مريم تاریخ : 1398/02/28

ممنونم

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1398/02/24

ممنون شکم برطرف شد

نویسنده : محمد تاریخ : 1398/02/24

شک داشتیم بر طرف شد

ایول...:-)

نویسنده : katani تاریخ : 1398/02/18

عالیه دستتون دردنکنه

ممنون خیلی خیلی متشکرم استرس داشتم روی غسلم و من از این حوزه سپاس گذارم

میشه غسل کردن حیض را بهم یاد بدید

نویسنده : حسن امیری از تبریز تاریخ : 1398/07/06

سلام باید از حیض کاملا پاک شود و نیت غسل حیض کنی انجام غسل برای کلیه غسل ها دو نوع است ترتیبی و ارتماسی

مرسی خوب بود

نویسنده : سارا تاریخ : 1398/02/07

سلام من به نیت غسل حمام رفتم اما نیت غسل رو فراموش کردم به زبون بیارم حالا ميخام بدونم غسل درسته یا نه

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1398/02/02

اگر بر گردن ما دو نوع غسل جنابت وحیض باشد میتوان تک تکی غسل را انجام داد

سلام دمت گرم شکم برطرف شد

نویسنده : میلاد تاریخ : 1398/01/22

سلام ایا برای غسل دست باید به سمت پایین باشد تا اب از بالا بریزه روش یا میشود دست را به بالا گرفت تا زیر بغل ان هم اب برسد

حمام ما روبه قبله نیست

نیازی روبه قبله نیس

نویسنده : رضا غلامی تاریخ : 1398/01/16

سلام وقتی غسل میکنیم چی نیت باید کنم

سلام من ی سوال داشتم

نویسنده : a.p تاریخ : 1397/12/10

سلام میشه غسل جنابت و غسل معمولی رو پشت سر هم انجام داد؟

نویسنده : ناصر تاریخ : 1397/11/07

سلام ،ایا برای غسل کردن لازمه که بدن خشک باشد یا میشه بعد از پایان حمام هم غسل کرد

سلام میخاستم بپرسم ابا در حمام و با دوش غسل کردن واجب است

نویسنده : ایلیا تاریخ : 1397/09/04

من قبلا خود ارضایی می کردم ولی میخواهم غسل کنم و ترک کنم دمت گرم

من دوش گرفتم ولی یادم رفت عسل حیض كنم واسه نماز اشكالی هست میتوانم نماز بخوانم

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی مطب مورد نظر خود را از دفاتر مراجع استفتاء نمایید.

http://www.leader.ir/fa/istifta

https://makarem.ir/main.aspx?lid=0&typeinfo=21

نویسنده : م تاریخ : 1397/07/27

عالی بود

نویسنده : ٧٢ تاریخ : 1397/07/20

سلام میخواستم بپرسم،سمت راست وچپ بدن هركدوم رو چندبار باید بشوریم؟من یه جاخونده بودم كه هر دوسمت رو سه بار!! یعنى سه بار سمت راست رو باید بشوریم و سه بار هم چپ ...!!! این درسته؟؟ یا هر كدوم فقط یه بار ؟؟

پاسخ مدیر :

كاربر گرامی سلام.

هر سمت یك بار كافیست

نویسنده : ف تاریخ : 1397/07/14

سلام ممنون

نویسنده : رضا77 تاریخ : 1397/05/21

سلام و خسته نباشید به شما نیكوكاران _در غسل ترتیبی ایا با شستن سر و گردن،شستن صورت هم واجب است؟؟ _باید حتما دست بكشیم بر اعضای بدن یا خیر؟؟

پاسخ مدیر :

سلام.

صورت هم جزء سر و گردن می باشد و باید شسته شود. دست كشیدن واجب نیست.

نویسنده : من تاریخ : 1397/04/24

ببخشید هنگام شستن سروگردن باید همینجوری به زیر آب رفت یا اینكه فقط سر وگردن تنها باید به زیر آب برود

پاسخ مدیر :
مهم نیت شستن سرو گردن می باشد، چه فقط سروگردن را زیر‌ آب بگیرید یا اینكه بقیه اعضای بدن هم زیر آب قرار گیرند.
نویسنده : نادیه تاریخ : 1397/04/17

فوق العاده هس لایک داره

نویسنده : س م تاریخ : 1397/04/15

سلام، ببخشید هنگام غسل سمت راس و چپ بدن باید حتما از سر شروع و پایانش نوك انگشت باشه ؟

پاسخ مدیر :
سلام. در غسل لازم نیست شستن از بالا به پایین شروع شود.
نویسنده : AA تاریخ : 1397/04/02

سلام ممنون از شرح طریقه غسل.ایا برای غسل جنابت باید سه بار ترتیب غسل را انجام دهیم یا همون یك بار كافی است؟اگر پاسخ دهید ممنون میشم

پاسخ مدیر :
سلام. انجام مراتب غسل یك بار می باشد.
نویسنده : مایسا تاریخ : 1397/03/23

بسیار خوب وکامل بود ممنونم

من این همه سال اول طرف چپ رو می شستم و بعد راست... یعنی همش غلط بوده؟ چند روز بود یهویی به شک افتادم الان اومدم دیدم غلط بوده!!!!!

نویسنده : مصطفی شکیبائی معین M تاریخ : 1397/03/14

بسیار عالی بود . نمی دوستم یاد گرفتم و مرسی از متن های پر مفهومتون .

نویسنده : محمدرضا تاریخ : 1397/03/10

مرسی از کمکتون

نویسنده : سام تاریخ : 1397/03/06

سلام غسل با اب و صابون صحیح میباشد؟

سلام.ممنون بابت راهنماییتان

نویسنده : ام تاریخ : 1397/02/29

عالی بود

نویسنده : آرمیتا تاریخ : 1397/02/28

نیت بلد نیستم لطفا یکی بهم بگه

میگین غسل جنابت میکنم برای تطهیر شدن قربتن الی الله

ایا میشه همه بدن زیر دوش ببریم بعد سمت راست بعد سمت چپ

پاسخ مدیر :
سلام. قبل از شستن اعضای غسل زیر دوش بردن اعضای بدن، خللی در غسل اینجاد نمی كند.
نویسنده : رضا تاریخ : 1397/02/26

مختصر و عالی

نویسنده : هستی تاریخ : 1397/02/14

خیلی ممنون ازتون خدا قوت

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/02/28

من تمام بدنمو میشورم بعد سمت چپ بعد سمت راست درست هست یانه 😕

نویسنده : یگانه تاریخ : 1397/02/14

مرسی عالی بود

نویسنده : نسترن تاریخ : 1397/02/04

یكی جواب بده غسل چه جوریه اخه میگن سه بار طرف راست سه بار طرف چپ شسته شه درسته؟

پاسخ مدیر :
سلام. در غسل یك بار شستن هر سمت بدن كافی می باشد، یعنی همین كه آب به قسمت مورد نظر برسد مجزی می باشد.

سلام من درغسل کردن شک دارم چیکاز باید بکنم

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/01/25

عاللییی دستون درد نکنه

نویسنده : M تاریخ : 1397/01/24

سلام میخواسم بدونم اگ هنگام غسل ادم دسشویی داشه باشع و حس کنه ازش چیزی خارج شده آب پاکش میکنه درست؟

نویسنده : فرزاد تاریخ : 1397/01/24

ممنون شک م از بین رفت

نویسنده : مهدیه تاریخ : 1397/01/23

وقتی که غسل میگیریم چی بگیم

نیت غسل درچ صورت است؟

نویسنده : شمیسا تاریخ : 1396/12/29

ممنون من اصلا درست بلد نبودم انجام بدم. اما یه سوال اون موقع که غسل کردن بلد نبودم هر چی نماز خوندم باطل شد؟

نویسنده : فاطی داودی تاریخ : 1396/12/27

کاش میگفتین دوتاغسل داشته باشیم مثلا غسل روز جمعه وغسل صبر رو میشه با یه دوش گرفت؟ینی دوتانیتو بکنیم باهم بعد دوش بگیریم!!!!

سلام عااااالیییییییی بود

اگر بعد آن کل بدن را بشوییم غسل درسته

نویسنده : سجاد تاریخ : 1396/12/17

ممنون از راهنمايتون شكمون رفع شد

نویسنده : سینا تاریخ : 1396/12/16

عالی بود من شک داشتم در چگونگی غسل که برطرف شد💙❤

نویسنده : ارمین تاریخ : 1396/12/12

خیلی خوب بود

ممنون

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/12/05

سلام من میخام غسل یاد بگیرم

سلام دمت گرم 😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶😶

نویسنده : amir تاریخ : 1396/11/30

خسته نباشید یه سوال ازتون داشتم من که خالکوبی رو بدنم دارم غسل کنم غسلم قبوله یا نه

نویسنده : محمدجواد تاریخ : 1396/11/16

دمتگرم منم شک داشتم خیلی ممنون از راهنماییتون دمتونگرم

نویسنده : حسن طالبی تاریخ : 1396/11/05

برای غسل جنابت باید رو به قبله بایستیم وغسل كنیم یا نه

پاسخ مدیر :
سلام. برای انجام غسل نیازی به استقبال به قبله لازم نیست.
نویسنده : نگار تاریخ : 1396/11/05

سلام غسل حیض یک بار باید سرو گردن و راست و چپ شسته بشه یا سه بار باید تکرار بشه.ممنون.

پاسخ مدیر :
سلام. یك بار كافی است.
نویسنده : شکیلا تاریخ : 1396/10/26

سلام، ببخشید ایاباید بابدن خشک غسل کنیم؟؟ایاخیس نمیشه؟؟

نویسنده : مرضيه تاریخ : 1396/10/25

دمت گرم عزيزم مرسي خيلي ممنون كه شكم برطرف كردي

نویسنده : بهروز تاریخ : 1396/10/22

سلام...در شستن طرفین(راست وچپ بدن)آیا باید از پایین به بالا شست یا نه از بالا به پایین؟

ممنون

نویسنده : عشق=خدا تاریخ : 1396/10/18

با تشکر فراوان از شما🌷خیلی مفید بود

نویسنده : یا زهرا تاریخ : 1396/10/18

تشکر و سپاس فراوان☺🌹

نویسنده : حسین تاریخ : 1396/10/12

من شک دارم ب خودم غسل میگیرم تو حمام بعد ب خودم فکر میکنم غسلم قبول نیست چیکار باید کنم برطرف بشه

نویسنده : طوفان تاریخ : 1396/10/12

نماز وحشت چی جوری خوانده میشود؟؟؟

نویسنده : عرفان تاریخ : 1396/10/11

من میخوام بدونم وقتی من خارج میشه باید غسل ارتماسی کنیم یا ترتیبی اگه میدونید خواهش میکنم بگید

نویسنده : Mahdi تاریخ : 1396/10/08

دستت درد نکنه مشکلم با این توضیحات حل شد

نویسنده : سید مهدی موسوی تاریخ : 1396/10/04

خیلی ممنون

نویسنده : سيدعليرضا رضائي تاریخ : 1396/10/02

بسمه تعالي سلام زنده بادعلماء بزرگواراسلام خداحفظشون كنه

نویسنده : امیر تاریخ : 1396/09/26

خداخیرت بده

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/09/17

عالییست

غسل جنابت به ترتیب یعنی سه بار سرو گردن سه بار طرف راست سه بار طرف چپ یا اول سرو گردن بعد راست بعد چپ سه بار انچام بدیم؟

پاسخ مدیر :
در مورد شستن اعضای بدن هنگام غسل، دفعات ذكر نشده است، و یك مرتبه شستن صحیح می باشد.

بهتر است یکبار بشوییم تا در مصرف آب صرفه جویی شود

نویسنده : پرند تاریخ : 1396/09/16

ممنونم کمک بزرگی بود حالا روش درستو فهمیدم

چگونه نیت كنیم

نویسنده : ساسان تاریخ : 1396/09/11

شک داشتم برطرف شد

خیلی ممنون عالی بودشک داشتم برطرف شد

نویسنده : الیاس سروری تاریخ : 1396/09/09

عالیه

نویسنده : زهره تاریخ : 1396/09/06

با سلام من ی مشکلی دارم ک اذیتم میکنه اونم اینه ک هر جقد غسل میگیرم همش فک میکنم اشتباس ی جاشو اشتباه گرفتم یا قبول نیست باید چیار کنم لطفاا راهنماییم کنین

با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم بپرسم منظورتون از "شستن" چیه؟

نویسنده : حمید تاریخ : 1396/09/01

آگه بدن انسان خیس باشد میشه بابدن خیس دو باره غسل کرد

نویسنده : ... تاریخ : 1396/08/28

ممنون بهره بردیم

نویسنده : حسينى تاریخ : 1396/08/28

ممنون از راهنماییهاتون

نویسنده : لاله تاریخ : 1396/08/25

اسم غسلی که میشه بجای چند غسل بجا آورد یعنی بجای حیض و جنابت چیه؟؟

نویسنده : م تاریخ : 1396/08/18

ممنون ولی من روش انجام غسل توبه رو میخواستم

سلام،دمت گرم من شک داشتم برطرف شد

نویسنده : حسین تاریخ : 1396/08/15

با سلام مقتضی است راهنمایی فرمایید که از کجا سوالات رو درج نماییم با تشکر

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/08/09

عالی

سلام غسل را بعددر آخر سری حمام کردن انجام بدم یا در اول یعنی با بدن خشک؟

نویسنده : مهدی تاریخ : 1396/08/03

ممنون منم شک داشتم برطرف شد خیلی خوب ومختصر توضیح داده اید احسنت برشما

مرسی

نویسنده : محمد رضا تاریخ : 1396/08/02

سلام آیا میشود در حین غسل جنابت دوش آب رو در دست گرفت وغسل کرد؟ممنون میشم اگر پاسخ بدید

سلام.ممنون

نویسنده : A.Z تاریخ : 1396/07/30

عالیه دمت گرم

نویسنده : حسینی تاریخ : 1396/07/28

ممنون از راهنماییتون

نویسنده : دوشا تاریخ : 1396/07/23

مرسی

نویسنده : احمد تاریخ : 1396/07/22

ایا قسمتی از سمت راست بدن که آب به آن نرسیده باشد باید بعد اتمام غسل تمام بدن را شست یا همان قسمت

نویسنده : سيروان تاریخ : 1396/07/16

سلام دستت درد نكنه خيلي ممونم خيالم راحت شد با تشكر

نویسنده : سعید تاریخ : 1396/07/13

من شک داشتم بر طرف شد خیلی ممنون

عالی بود ممنون از راهنمایی تون

خیلی خوب بود

عالی

ممنون که چنین سایتی رو باز کردید تا مومنان مشکلات دینشون رو حل کنن.

نویسنده : صالح تاریخ : 1396/07/08

تشکرررررر

نویسنده : مهدی تاریخ : 1396/07/08

تابین کردن سودپولی که به کسی میدهیدربااست پس چرا کسی نیست جلوی با هایی که پول از مردم میگیرندوسودبیشتری به دیگری میدهندرباست و حرام

ممنونم

سلام سوال دیگر آن است که آیا با شستن سر باید از زیر دوش کنار برود یا بدون انکه از زیر دوش خارج شود به شستن دیگر اعضا ادامه دهد فتوای علما متفاوت است.اگر بیانتان روشنتر شود بهتر است

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/06/25

دستت درد نکنه

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/06/20

سلام ببخشید ایا راه دیگری هم هست برای پاک شدن نمی شود که روزی ۳ بار به زیر دوش رفت و غسل کرد ایا راه اسان تر و بدون ابی هم هست ؟

سلام مگه نمیگن که آب همه چیوپاک میکنه.پس چرابایدحتمامرحله رعایت بشه....

نویسنده : Alimm تاریخ : 1396/06/18

ممنون من یادم رفته بودم متشکرم

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/06/10

من یه سؤال دارم وقتی که داریم سمت چپو راست بدث مونو میشوریم باید از مواد شوینده استفاده کنیم یا اینکه شستن بااب هم کفایت میکنه جواب بدین ممنون میشم

نویسنده : مهدی تاریخ : 1396/06/08

ممنونم

ممنون داداش

س میگم وقتی غسل میکنیم باید چیزیم بگیم؟

خیلی عالی مرسی دمتون گرم❤

نویسنده : مرسی تاریخ : 1396/05/21

مرسی

دستتون درد نکنه ک ب چ زیبایی تایپ کردین و ما رو اگاه نمودین

نویسنده : یوسف تاریخ : 1396/05/18

آیا به مانند وضو میتوان از دست مقابل برای شستن دست دیگر استفاده کرد؟ بعنوان مثال با دست چپ بتوان دست راست را شست

نویسنده : عسل تاریخ : 1396/04/29

ممنون شکم برطرف شد

نویسنده : امیرحسین تاریخ : 1396/04/23

باتشکر،ایادرغسل زیردوش بایدصورت روبه قبله باشد؟ وایارحین غسل برای حفظ تعادل بادست ازدیوار کمک گرفتن اشکال دارد(بدلیل بیماری ms(

پاسخ مدیر :
سلام رو به قبل بودن در غسل شرط نشده است. همچنین كمك گرفتن از دیوار یا حتی به صورت نشسته خللی در صحت غسل اینجاد نمی كند.

ممنون من بلد نبودم مرسی از راه نمای شما

نویسنده : بتول تاریخ : 1396/04/02

ممنون

نویسنده : مجتبی دستیار تاریخ : 1396/03/31

عالی

آیا لازم نیست که دست را بر بدن بکشی

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/03/30

مرسی

نویسنده : زهرا تاریخ : 1396/03/30

خیلی ممنون ازوقتی ازدواج کردم شک داشتم غسلم درسته یان ازکسی هم روم نمیشدبپرسم

نویسنده : حبیب تاریخ : 1396/03/27

ممنون از راهنمایتون

من تا حالا اول سمت چپ و راستو میشستم بعد سرو گردنو باید حالا چیکار کنم

نویسنده : جوان تاریخ : 1396/03/25

ازتون ممنونم شکم برطرف شد

نویسنده : م.رضا تاریخ : 1396/03/23

شك موقع غسل حكمش چیه، در حین انجام غسل، چ كارهایی غسلو باطل میكند

نویسنده : خوب ترین تاریخ : 1396/03/23

ایا بعداز دوش گرفتن غسل رو انجام دهیم قابل قبول هست

پاسخ مدیر :
سلام. در هر صورت فرقی ندارد.
نویسنده : مهراب تاریخ : 1396/03/22

ایا میتوان هنگام گرفتن غسل بجای شستن جدا جدای اعضا زیر دوش رفت و از سر تا پا خیس شد

نویسنده : على پارسايى آرا تاریخ : 1396/02/27

غسل کردن زیر دوش هر قسمت از بدن رو یه بار یا سه بار باید شست??? لطفا پاسخ من را بدهید چون کمى شک دارم

پاسخ مدیر :
سلام علیكم. در غسل یك بار شستن هر سمت بدن كافی می باشد، یعنی همین كه آب به قسمت مورد نظر برسد مجزی می باشد.

عالیست

نویسنده : mina تاریخ : 1395/08/12

مرسی از زحماتتون

نویسنده : سحر تاریخ : 1395/08/01

با سلام...میشه برای دو تا غسل دو نیت جداگانه کرد اما ی غسل را انجام داد؟!

پاسخ مدیر :
پاسخ شما: http://www.hawzah.net/fa/Question/View/64407/
نویسنده : بهزادی تاریخ : 1395/07/29

عالی بود

نویسنده : م.توفیقی تاریخ : 1395/06/13

احسنت به عزیزان فعال این پایگاه

تشکر من هم فهمیدم

مرسی منم شک داشتم وشکم برطرف شد

نویسنده : محسن رضایی تاریخ : 1395/01/19

با تشکراز سایت بسیارخوبتون لطفا احکام شرعی دیگه ای رو هم در سایتتون قراربدین تا عزیزان استفاده کنند و بهره کافی رو ببرند..

پاسخ مدیر :
ضمن حسن توجه جناب عالی به این پایگاه به استحضار می رسانیم كه این پایگاه به صورت روزانه احكام عمومی را در قالب استفتا به صورت روزانه بر روی پایگاه نمایش می دهد.
نویسنده : مسلم تاریخ : 1394/12/08

راستش منم شک داشتم برطرف شد مرسی

نویسنده : m تاریخ : 1394/11/30

ببخشید گرفتن غسل با دوش سیار درسته ؟ دوش سیار حمام

یک سوال موقع قسل توی شستن سر یا قسمت راست یا چپ اگر اب به روی دیگر قسمت های بدن بریزه مشکل دارد یا نه

مهم نیته. اگر نیت شستن سمت راست بدن رو داری ولی آب روی بقیه قسمت ها هم بریزه اشکال نداره

نویسنده : نویر تاریخ : 1394/10/22

تشکر

نویسنده : هادی موذن زاده تاریخ : 1394/10/13

مرسی و ممنون کامل بود.....

نویسنده : الناز تاریخ : 1394/10/12

سپاسگذاریم 🙏عالی بود .. با سایت شما استارت نماز رو میزنم .باشد که مورد قبول حق واقع شود ..در سن 32 سالگی

نویسنده : نویسنده: نویسنده: محمد مهدی تاریخ : 1394/10/10

از سایت خوبتون ممنون

نویسنده : سجاد تاریخ : 1394/08/30

ممنون

مرسی

نویسنده : الاحوازي تاریخ : 1394/07/21

خیلی خیلی ممنون ازتون موقع غسل همیشه شک داشتم به خودم که نکنه غسلم اشتباه

وای یعنی تا الان هر غسل انجام دادم اشتباه بود .....نماز و روضه هام پس چی ؟؟؟!

تشکر

نویسنده : علی تاریخ : 1394/06/27

خیلی خوب بود ممنون

نویسنده : محمد تاریخ : 1394/03/16

ممنون از راهنمای هاتون

نویسنده : علی تاریخ : 1394/02/31

مرسی

نویسنده : salman تاریخ : 1394/02/28

توضیحات کاملی بود ممنون

نویسنده : Morteza تاریخ : 1394/02/20

مرسی

نویسنده : مرسی از مطالبتون تاریخ : 1393/10/27

مرسییییییییییی

نویسنده : الهام تاریخ : 1393/10/26

ممنونم ازتون برام معضل بدی شده بود این سوال

نویسنده : علیرضا تاریخ : 1393/08/23

عالیست

نویسنده : حسن زارعی تاریخ : 1397/03/06

خیلی ممنون شک داشتم برطرف شد

نویسنده : حسین تاریخ : 1396/10/24

سلام عالی بود

خیلی کامل توضیح دادین ممنون

نویسنده : امید تاریخ : 1394/12/04

دمت گرم شکم بر طرف شد

نویسنده : خیلی خوب تاریخ : 1394/11/16

عالی

نویسنده : حمیدرضا تاریخ : 1394/10/29

سلام . دمت گرم . من شک داشتم بر طرف شد