پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام حسن(ع)  /  صلح امام حسن

آیا امام حسن(ع) با معاویه بیعت کرده است ؟

سوال آیا امام حسن(ع) با معاویه بیعت کرده است ؟ اگر آری، چرا؟

جواب

امام حسن مجتبی علیه السلام با معاویه بیعت نکرده است آنچه که امام، انجام داد صلح بود که بمعنای رفع ید از حکومت بوده است و معاویه هم به همین راضی بود و برای رسیدن به اهداف خود به چیزی بیش از سکوت امام و دست برداشتن امام از حکومت نیاز نداشت. البته صلح امام هم بجهت مصالح اسلام و شیعه بوده است که خود آن حضرت فرمود: اگر این کار را نمی کردم شیعه ای روی کره زمین باقی نمی ماند. [1]

توضیح کامل را در کتابهای مفصل بیابید.

[1] علل الشرائع ص 200 - بحارالانوار ج 44 ص 19.

کلمات کلیدی
معاویه  |  امام  |  بیعت  |  امام حسن ( ع )  |  صلح امام هم بجهت مصالح  |