پرسش و پاسخ  /  ادیان و مذاهب  /  دین اسلام  /  فرقه های مسلمانان  /  مذهب شیعه  /  انشعابات شیعه  /  بهائیت

انجمن حجتیه و موسس آن

سوال حجتیه چیست؟

جواب

انجمن حجتیه که نام کامل آن (انجمن خیریه حجتیه مهدویه) است و به انجمن ضد بهائیت نیز نامیده می شود، حدود 47 سال قبل مقارن با کودتای آمریکایی 28 مرداد 1332 علیه دولت دکتر مصدق تأسیس شد. مؤسس این گروه آقای شیخ محمود ذاکر زاده تولایی معروف به شیخ محمود حلبی می باشد.

شیخ محمود حلبی، که از طلاب حوزه علمیه مشهد بود، پس از آنکه مشاهده می کند ، برخی از دوستانش بهائی شدند، مسئله بهائیت را خطر بزرگی تشخیص می دهد و لذا با مطالعه فراوان در این کار متبحر می گردد و به تهران می آید و به مبارزه خود علیه بهائیت می پردازد .

او بعد از تأسیس این انجمن فعالیت خود را در مساجد و منابر در تهران ادامه داد. ایشان چند سال بعد از تعطیلی فعالیت های انجمن، در سنین کهولت وفات نمود.

این گروه با تفسیر خاصی از مسأله (مهدویت) و تحت لوای اعتقاد و علاقه به دوازدهمین امام شیعه یعنی حضرت صاحب الزمان (عج) که به اراده خداوند از نظرها غایب است و لزوم زمینه سازی برای ظهور آن امام، مسأله بهائیت و تبلیغ آن را خطر اصلی برای کیان شیعه قلمداد می کند. لذا فعالیت های خود را بطور عمده در مقابله با (بهائیت) که در واقع شاخه ای از استعمار فرهنگی، فکری بود که به قصد ایجاد انحراف و جلوگیری از احیای فکر دینی در جوامع اسلامی بوجود آمد، متمرکز نمود. این گروه نخست در مشهد تأسیس شد، سپس به بقیه ی مناطق سرایت کرد. در واقع این گروه بجای آنکه مبارزه با ریشه فساد داشته باشند با شاخ و برگهای فتنه مبارزه می کردند.

از همان آغاز روحانیت آگاه شیعه متذکر می شدند که تاسیس این انجمن برای ایجاد انحراف در مبارزات است و بجای علت خود را درگیر معلول کرده است. و لذا رژیم ستمگر پهلوی نیز از اینگونه کارهای آنها بدلیل اینکه چندان اصطکاکی با برنامه هایشان نداشت، خوششان می آمد و چون مزاحمتی نمی دیدند با آنها خیلی کار نداشتند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، رهبر انقلاب حضرت آیه الله امام خمینی (ره) در روز سه شنبه 21 تیر ماه 1362 ه.ش برابر با عید سعید فطر سال 1304 ه.ق سخنان صریح و تندی درباره افشای ماهیت این گروه ایراد نمود که متعاقب این سخنان، انجمن مذکور در تاریخ یکم مرداد 1362 برابر با دوازدهم شوال 1403 ه.ق اعلام نمود که کلیه فعالیت ها و جلساتش را از این تاریخ تعطیل می کند.

بنابراین انجمن مذکور در حال حاضر هیچگونه فعالیت رسمی ندارد و فعالیتهای بعدی آن نیز در گرو اخذ مجوز از کمیسیون ماده ده احزاب مستقر در وزارت کشور می باشد که با توجه به موضعگیری روشن بنیانگذار جمهوری اسلامی و شرایط عمومی جامعه خیلی بعید می نماید.

کلمات کلیدی
تأسیس  |  بهائیت  |  انجمن حجتیه و موسس  |  انجمن خیریه حجتیه مهدویه  |  شیخ محمود حلبی  |  گروه آقای شیخ محمود ذاکر  |
لینک کوتاه :
نویسنده : مصطفی تاریخ : 1401/07/05

حجتیه یک فرقه انحرافی فاسد بوده درست ولی دلیل نوشتن ده ها روایت جعلی و دروغ توسط حجتی ها این بود که برای امنیت انگلیس و پالانی ها مشکلی پیش نیاد

نویسنده : بسیجی و پیرو ولایت تاریخ : 1399/02/17

سلام و خسته نباشید توضیحاتی که درخصوص انجمن حجتیه داده شد صحیح ولی بعضی قسمت ها دارای اشکال است که بدینگونه اصلاح می شود. مبارزه تخصصی انجمن حجتیه با فرقه ضاله بهائیت ، مبارزه با شاخه نبود بلکه با اصل و ریشه ی انحراف و فساد بود . حال حکومت منحوس پهلوی چرا مجوز مبارزه فرنگی انجمن حجتیه علیه فرقه ضاله بهائیت را صادر کرد این بود که حمایت های استوانه های فقهی تشیع یعنی قاطبه مراجع عظام تقلید وجود داشت و حکومت چاره ای جز این نداشت زیرا که مخالفت حکومت با این درخواست ، واکنش قطعی مراجع عظام تقلید که یکی از همان مراجع شخص امام خمینی بود در کشاندن مردم به خیابان ها را در پی داشت. حال چرا امام خمینی پس از حدود سی سال از حمایت خود دست کشید این بود که فردی بنام محمدعلی گرامی از افراد بیت و از دوستان نزدیک امام ، که بعدها از منتقدان حکومت و امام شد ، خبر کذبی در مورد عملکرد انجمن حجتیه به امام رساند و امام با اطمینان به این خبر دست از حمایت خود کشید. ادامه دارد.......

نویسنده : صادق تاریخ : 1401/07/05

آخر حرفات همش دروغ بود. فرقه فاسد انحرافی حجتیه دشمنی خودش رو با انقلاب اسلامی اعلام کرد به بهانه روایت جعلی خودشون که هر پرچم قبل از ظهور..... و حجتی های فاسق گمراه می‌گفتند باید گناه و فساد را به اوج خود رساند تا ظهور نزدیکتر باشد‌!!