کاندیدای ریاست جمهوری در نگاه رهبر (مدظله العالی)

مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت انتخابات و ضرورت مشارکت گسترده مردم در این موضوع حساس و سرنوشت ساز تاکید داشته و ضمن پرهیز از اعلام نظر شخصی خویش در دفاع از کاندیدایی خاص، انتخاب آگاهانه مردم با تکیه بر معیارهای صحیح را لازم می دانند.

تعداد بازدید : 2243     تاریخ درج : 1396/01/31     منبع : مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی نور، نرم افزار پرسمان

سوال

می خواستم سوال کنم کاندیدای مورد نظر مقام معظم رهبری برای ریاست جمهوری چه کسی است آیا ایشان اعلام موضع کرده اند؟

جواب

مقام معظم رهبری همواره بر اهمیت انتخابات و ضرورت مشارکت گسترده مردم در این موضوع حساس و سرنوشت ساز تاکید داشته و ضمن پرهیز از اعلام نظر شخصی خویش در دفاع از کاندیدایی خاص، انتخاب آگاهانه مردم با تکیه بر معیارهای صحیح را لازم می دانند.

در این راستا رهبر فرزانه انقلاب با توجه به جایگاه رهبری و ضرورت هدایت جامعه در چارچوب آرمانها و ارزشهای والای انقلاب اسلامی معیارهایی را برای شناسایی بهترین کاندیدا مطرح می نمایند. در ادامه جهت تبیین دقیق این موضوع بخشهایی از بیانات ایشان پیرامون انتخابات ارائه می گردد:

یکم. عدم حمایت از کاندیدای خاص.

مقام معظم رهبری در ابتدای امسال در جوار بارگاه رضوی پیرامون انتخابات می فرمایند:

«این را هم در باب انتخابات به شما عزیزان و همه ی ملت عزیزمان عرض بکنم درباره ی موضع رهبری در مورد انتخابات، گمانه زنی و شایعه و اینها همشیه بوده و خواهد بود. بنده یک رأی دارم، آن را در صندوق می اندازم.

به یک نفری رأی خواهم داد، به هیچ کس دیگر هم نخواهم گفت که به کی رأی بدهید، به کی رأی ندهید این تشخیص خود مردم است. بنده گاهی از دولت حمایت میکنم، دفاع میکنم بعضی سعی میکنند برای این کار معنای نادرستی جعل و ابداع کنند. نه، من از دولتها همیشه دفاع میکنم منتها اگر دولتی بیشتر مورد تهاجم قرار گرفت و احساس کردم حملات غیر منصفانه ای می شود، بیشتر دفاع می کنم.

من طرفدار اِعمال انصافم من میگویم باید منصف باشیم. رفتارها را نگاه کنیم این ربطی به انتخابات ندارد، بحث انصاف و بی انصافی است. حمایت کردن از خدمتگزاران در کشور، وظیفه ای است که هم من دارم، هم همه دارند این مربوط به اعلام موضع انتخاباتی نیست. بنده از هر حرکت خوبی، از هر اقدام خوبی، از هر پیشرفتی، از هر خدمتی به مردم، از هر دلجوئی ای از محرومین، از هر ایستادگی ای در مقابل ظلم و استکبار استقبال میکنم و از آن کسی که این کار را کرده است، تشکر و سپاسگزاری می کنم هر دولتی باشد، هر شخصی باشد این وظیفه ی من است.» (بیانات در جمع زائران و مجاوران حضرت امام رضا (ع) 1388/ 1/ 1)

دوم. ارائه معیارهایی برای شناسائی بهترین کاندیدا:

مقام معظم رهبری در یکی از بیانات اخیرشان پیرامون اهمیت انتخابات ریاست جمهوری و ویژگی های بهترین نامزد ریاست جمهوری می فرمایند: «... درست در نقطه ی مقابل خواست دشمنان، همه ی ما باید در انتخابات حضور فعالی داشته باشیم. انتخابات آبروی ملی ماست انتخابات یکی از شاخصهای رشد ملی ماست انتخابات وسیله ای برای عزت ملی است. وقتی ببینند که ملت ایران با شور و با شعور و با درک کامل و آگاهی پای صندوقهای رأی میروند، معنایش چیست؟ معنایش این است ملت برای خود حق و توان تصمیم گیری قائل است میخواهد در آینده ی کشور اثر بگذارد و مسئولان کشور و مدیران اصلی کشور را انتخاب کند. انتخاب رئیس جمهور یعنی انتخاب رئیس قوه ی مجریه و کسی که اغلب امکانات کشور در اختیار اوست. و می بینید اگر چنانچه رئیس جمهوری شور و نشاط و شوق و اراده داشته باشد، چه خدمات بزرگی را برای این کشور انجام میدهد میخواهند این نباشد. من عرض می کنم: همه باید اصرار داشته باشید که در انتخابات شرکت کنید. به نظر من مسئله ی اول در انتخابات، مسئله ی انتخاب این شخص یا آن شخص نیست مسئله ی اول، مسئله ی حضور شماست. حضور شماست که نظام را تحکیم می کند، پایه های نظام را مستحکم میکند، آبروی ملت ایران را زیاد می کند، استقامت کشور را در مقابل دشمنی ها زیاد می کند و دشمن را از طمع ورزیدن به کشور و از فکر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف می کند. این یک مسئله ی بسیار مهم است پس مسئله ی اول، شرکت در انتخابات است.

مسئله ی بعدی در انتخابات این است که مردم سعی کنند صالح ترین را انتخاب کنند. آن کسانی که نامزد ریاست جمهوری می شوند و در شورای نگهبان صلاحیت آنها زیر ذره بین قرار میگیرد و شورای نگهبان صلاحیت آنها را اعلام میکند، اینها همه شان صالحند. اما مهم این است که شما در بین این افراد صالح، بگردید و صالح ترین را پیدا کنید. این جا جائی نیست که من و شما بتوانیم به حداقل اکتفاء کنیم دنبال حداکثر باشید بهترین را انتخاب کنید.

بهترین کیست؟ من نسبت به شخص، هیچ گونه نظری ابراز نمی کنم اما شاخصهائی وجود دارد. بهترین، آن کسی است که درد کشور را بفهمد، درد مردم را بداند، با مردم یگانه و صمیمی باشد، از فساد دور باشد، دنبال اشرافیگری خودش نباشد. آفت بزرگ ما اشرافیگری و تجمل پرستی است فلان مسئول اگر اهل تجمل و اشرافیگری باشد، مردم را به سمت اشرافیگری و به سمت اسراف سوق خواهد داد....» (بیانات مقام معظم رهبری در جمع مردم استان کردستان 1388/ 2/ 22)

همچنین ایشان در تبیین بیشتر موضوع فوق می فرمایند: «معیارها مشخص است. در انتخابات، این آگاهی باید اثر کند در بیان خواسته های ملت این آگاهی باید تأثیر بگذارد در حضور گوناگون، در مسائل مختلف، این آگاهی بایستی اثر بگذارد. ملت ایران در انتخابهای خود- معیارهای انتخابات را من آن روز عرض کردم، این هم مکمل آنهاست- توجه کند کسانی با رأی ملت سر کار نیایند که در مقابل دشمنان بخواهند دست تسلیم بالا ببرند و آبروی ملت ایران را ببرند. کسانی سر کار نیایند که بخواهند با تملق گوئی به غرب، به دولتهای غربی، به دولتهای زورگو و مستکبر، به خیال خودشان بخواهند برای خودشان موقعیتی در سطح بین المللی دست و پا کنند. اینها برای ملت ایران ارزشی ندارد. کسانی سر کار نیایند که دشمنان ملت ایران طمع بورزند که به وسیله ی آنها بتوانند صفوف ملت را از هم جدا کنند، مردم را از دینشان، از اصولشان، از ارزشهای انقلابی شان دور کنند. ملت باید آگاه باشد. اگر کسانی بر سر کار بیایند که در مراکز گوناگون سیاسی یا اقتصادی به جای اینکه به فکر ادامه ی راه امام و ارزشها و اصول ترسیم شده ی به وسیله ی امام باشند، به فکر به دست آوردن دل فلان قدرت غربی و فلان مستکبر بین المللی باشند، برای ملت ایران مصیبت خواهد بود. این آگاهی برای ملت لازم است.» (بیانات در دیدار مردم بیجار 1388/ 2/ 22)

کلمات کلیدی
رهبری  |  انتخابات  |  کاندیدا  |  ریاست جمهوری  |