زبان حضرت آدم علیه السلام

داده های تاریخی نسبت به این که حضرت آدم به چه زبانی سخن می گفته ساکت است. اما با توجه به این که خداوند هنگام وحی و سخن گفتن با انبیاء قطعا باید به یکی از زبان ها با آنان سخن بگوید، همان گونه که در قرآن نسبت به کیفیت ارسال پیامبران و ابلاغ پیام های خویش می فرماید: «و ما أرسلنا مِن رسول إلاّ بلسان قومه لیبین لهم؛ ما هر فرستاده ای را با زبان مردمش فرستادیم تا بتواند حقایق را برای آنان به روشنی بیان کند.»

تعداد بازدید : 16651     تاریخ درج : 1395/10/26     منبع : مرکز ملی پاسخگویی

سوال

زبان حضرت آدم چه بوده؟ چگونه با هم ارتباط برقرار می کردند؟

جواب

داده های تاریخی نسبت به این که حضرت آدم به چه زبانی سخن می گفته ساکت است. اما با توجه به این که خداوند هنگام وحی و سخن گفتن با انبیاء قطعا باید به یکی از زبان ها با آنان سخن بگوید، همان گونه که در قرآن نسبت به کیفیت ارسال پیامبران و ابلاغ پیام های خویش می فرماید: «و ما أرسلنا مِن رسول إلاّ بلسان قومه لیبین لهم؛[1] ما هر فرستاده ای را با زبان مردمش فرستادیم تا بتواند حقایق را برای آنان به روشنی بیان کند.» باید دید خداوند با آدم به چه زبانی سخن گفته است. شاید همان زبان زبان محاورهای آدم و حوا باشد. از آن رو که دقیقا معلوم نیست که حضرت آدم (ع) به چه زبانی حرف می زده و زبان وی چه بوده است. در این راستا گمانه زنی هایی است که خدمتتان ارائه می شود.

الف: برخی می گویند، خداوند همه زبان ها را به آدم (ع) آموخت و وی با همه زبان ها آشنا بودند. قرآن می فرماید: «و علّم الادم الأسماء کلّها؛[2]خداوند همه نام ها را به او آموخت...» برخی از مفسران در تفسیر آیه گفته اند: "خداوند جمیع لغاتی را که فرزندان آدم تا روز قیامت به آن تکلّم می کنند، به او آموخت.[3]

ب: برخی دیگر می گویند: زبان سریانی قدیم، یعنی مادر زبان های سامی و عربی زبان آدم ابو البشر است.[4]

ج: احتمال می رود با توجه به این که در برخی روایات عنوان شده که اهل بهشت با زبان عربی سخن می گویند و روایت شده که زبان حضرت آدم عربی بوده.[5] بتوان این احتمال داد که با زبان عربی سخن می گفته است.

پی نوشت ها

[1] ابراهیم/۴.

[2] بقره /۳۱.

[3] مجلسی، بحارالأنوار، ج ۱۱، ص ۱۴۶.

[4] عبدالحجت بلاغی، حجه التفاسیر و بلاغ الاکسیر، ج۱، ص۷.

[5] محمد باقر مجلسی، بحارالانوار، ج ۱۱، ص ۵۶

کلمات کلیدی
آدم  |  حضرت آدم  |