پرسش و پاسخ  /  احکام  /  فلسفه احکام

اقرار به وحدانیت در نماز

تعداد بازدید : 2019     تاریخ درج : 1395/07/24     منبع : ابن بابويه، محمد بن على، علل الشرائع / ترجمه ذهنى تهرانى - ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1380ش.

سوال

تکبیر اول نماز به چه معناست؟

جواب

شخصى محضر امير المؤمنين (عليه السّلام) عرض كرد: اى پسر عمّ، بهترين مخلوق خدا:

معناى بلند كردن دو دست در تكبير اوّل چيست؟

حضرت فرمودند: معناى آن اللّه اكبر است و معناى اللّه كبر آن است كه خدا واحد و احدى است كه هيچ چيز مانندش نبوده و با هيچ چيز قياس نشده و با اشياء و اجناس مشتبه نگرديده و با حواس درک نمى شود.

آن شخص عرضه داشت: اين كه گردن را در وقت ركوع مى‏كشند معنايش چيست؟

حضرت فرمودند: تأويلش آن است كه: «آمنت بوحدانيّتك و لو ضربت عنقى» (به وحدانيت تو ايمان آورده ام اگر چه گردن مرا بزنى).

کلمات کلیدی
نماز  |  تکبیر  |