پرسش و پاسخ  /  احکام  /  فلسفه احکام

لزوم غسل برای جنابت

تعداد بازدید : 19792     تاریخ درج : 1395/06/31     منبع : ابن بابويه، محمد بن على، علل الشرائع / ترجمه ذهنى تهرانى - ايران ؛ قم، چاپ: اول، 1380ش.

سوال

چرا جنابت موجب غسل است اما ادرار و غائط نیاز به غسل ندارد؟

جواب

حضرت رضا عليه السّلام در جواب سؤالاتى كه مكتوبا از محضرش نموده بودم مرقوم فرمودند:

علّت غسل جناب نظافت و تطهير انسان نفس خودش را از آلودگى آن و پاك نمودن جسد از قذارت و خباثتش مى باشد زيرا جنابت از تمام جسد خارج مى گردد از اين رو بر شخص واجب است تمام بدن را تطهير كند و علّت مخفّف بودن حكم در ادرار و غائط اين است كه اين دو اكثر و ادوم از جنابت بوده لذا شارع مقدس به خاطر كثرت و مشقّت و اخراجشان بدون اراده و شهوت به وضوء راضى شده ولى جنابت بيرون نمى آيد مگر با استلذاذ و اجبار نفس از اين رو در مورد آن غسل را واجب كرده است.

کلمات کلیدی
غسل  |  بول  |  جنابت  |
لینک کوتاه :

میخام غسل کنم چیجوری انجام بدم

نیت برای غسل جنایت چیست