پرسش و پاسخ  /  احکام  /  فلسفه احکام

فلسفه تشريع جماعت در نماز

تعداد بازدید : 1159     تاریخ درج : 1395/04/31     منبع : ابن بابويه، محمد بن على، علل الشرائع / ترجمه ذهنى تهرانى، ايران - قم، چاپ اول، 1380ش.

سوال

چرا نماز به صورت جماعت تشریع، و به آن تأکید شده است؟

جواب

از حضرت ابى عبد اللَّه عليه السّلام نقل شده كه آن حضرت فرمودند:

جماعت و اجتماع نمودن براى انجام نماز به خاطر اين جهت مشروع و جعل گرديد تا نمازگزار از تارک آن و كسى كه رعايت و حفظ اوقات نماز را نموده از مضيّع آن ممتاز گردد و اگر جماعت نبود براى احدى ممكن نبود كه در حق ديگرى بتواند شهادت به صلاح و خوبى دهد، زيرا كسى كه نمازش را با جماعت نخواند پس بين مسلمين نمازى براى او نيست چه آنكه رسول خدا (صلّى اللَّه عليه و آله) فرمودند:

كسى كه در مسجد نمازش را به مسلمانان نخواند نمازش، نماز نيست مگر آنكه سبب و علّتى داشته باشد.

کلمات کلیدی
نماز  |  شهادت  |  نماز جماعت  |