پرسش و پاسخ  /  احکام  /  اصطلاحات فقهی

ارتماس

تعداد بازدید : 517     تاریخ درج : 1395/02/27     منبع : فرهنگ فقه مطابق مذهب اهل بيت عليهم السلام، ج‌1، ص: 346‌

سوال

ارتماس در باب طهارت به چه معناست؟

جواب

ارتماس: فروشدن در آب و مانند آن.

در باب های طهارت، صوم و حج از آن بحث شده است. به قول مشهور، فرو بردن سر در آب به طور عمد بر روزه دار حرام است، لیکن در بطلان روزه اختلاف است. فرو بردن سر در آب، از محرّمات احرام است. در این که ارتماس از مصادیق پوشانیدن سر به شمار می رود تا از این جهت حرام باشد، یا عنوانی مستقل می باشد، اختلاف است. در صورت نخست، حکم، مخصوص مرد است و تفاوتی میان آب و دیگر مایعات نیست. در فرض شک در تحقّق ارتماس، اصل عدم آن است