پرسش و پاسخ  /  احکام  /  فلسفه احکام

عدم قبولی نماز شارب خمر

تعداد بازدید : 681     تاریخ درج : 1394/12/08     منبع : علل الشرائع / ترجمه ذهنى تهرانى، ج ‏2، ص 127.

سوال

چرا نماز کسی که شراب می نوشد تا چهل روز مورد قبول خداوند قرار نمی گیرد؟

جواب

حسين بن احمد رحمة اللَّه عليه، از پدرش، از احمد بن محمّد بن عيسى، از حسين بن خالد، وى مى گويد: محضر مبارک حضرت رضا (عليه السّلام) عرض كردم: براى ما روايت شده كه نبى اكرم (صلّى اللَّه عليه و آله و سلم) فرموده‏اند: كسى كه خمر بياشامد تا چهل روز نمازش مقبول نيست، آيا اين روايت صحيح است؟

حضرت فرمودند: راويان اين حديث راست گفته و حديث را صحيح نقل كرده اند.

عرض كردم: چرا نمازش تا چهل روز مقبول نيست نه كمتر از آن و نه بيشتر؟

حضرت فرمودند: براى اين كه حق تعالى خلقت انسان را مقدّر و معين فرموده با اين بيان: نطفه را بعد از چهل روز ايجاد كرده سپس آن را به مرحله بعدى نقل داده پس از چهل روز علقه اش مى كند و بعد آن را به مرحله بعدى منتقل نموده و پس از چهل روز مضغه اش مى نمايد و همچنين تا مرحله نهايى و چون انسان وقتى شراب خورد بقاياى آن شراب چهل روز در مثانه اش مى ماند همان طورى كه غذا و مأكولات و مشروبات ديگر نيز ذرّات و بقاياى آنها تا چهل روز در مثانه مى مانند لا جرم تا وقتى كه اين بقايا در مثانه او هست نماز نبايد مقبول درگاه الهى واقع شود.