انواع قیام در نماز

سوال در نماز چند قیام داریم، کدام یک از آنها رکن است؟

جواب

جهار مورد از کارهای نماز، در حال قیام انجام می شود که عبارتند از:

  1. قیام در هنگام تکبیرة الاحرام؛
  2. قیام قبل از رکوع(قیام متصل به رکوع)؛
  3. قیام هنگام خواندن حمد و سوره و تسبیحات اربعه؛
  4. قیام بعد از رکوع.

از این اقسام قسم اول و دوم رکن نمازند، یعنی اگر عمدا و یا سهوا کم یا زیاد شوند، نماز باطل است. اما قسم سوم و چهارم از واجبات نماز است، یعنی اگر چنانچه سهوا کم و زیاد شوند نماز را باطل نمی کنند.[1]

[1] توضیح المسائل محشی، إمام خمینی، ج‏1، ص 531؛ عروة الوثقی، ج 2، ص 473.

کلمات کلیدی
نماز  |  قیام  |  رکوع  |  انواع قیام در نماز  |  قیام هنگام خواندن حمد  |
لینک کوتاه :
نویسنده : شهباز شهباز نژاد تاریخ : 1399/09/04

قیام واجب نماز و تفاوت اصلی ان چیست

کم و زیاد کردن قیام غیر رکن سجده سهو ندارد?

نویسنده : مرتضي تاریخ : 1394/09/15

سلام ببخشید فرق بین قیام قبل از رکوع با قیام قرائت در چیست یعنی بعد از آنکه قرائت خوانده شد و تمام شده باید مکث نموده و سپس به رکوع برویم اولا این مکث را از کجا می فرمائید و مقدارش چقدر باشد. با تشکر

مرسی جواب سوالم وگرفتم

نویسنده : متین امینی تاریخ : 1392/11/11

خیلی ممنون ازسایت خوبتون توانستم جواب سوالمو بگیرم

آفرین