چیستی همزاد و وجود آن

سوال با سلام آیا چیزی به عنوان همزاد وجود دارد یا نه؟

جواب

«در مورد همزاد داشتن انسان ها، چند روایت وارد شده است.

از جمله در روایات آمده که خداوند متعال به ابلیس فرمود: فرزندی به آدم نمی دهم، جز این که مانندش را به تو دهم، و هر آدمی، هم زاد شیطانی دارد.[1]

در روایت دیگری آمده است که پیغمبر(ص) فرمود: چه بسا که هیچ کس نباشند جز آن که همزاد او از جنّ برای او گماشته شده است، گفتند: یا رسول اللَّه آیا برای شما هم هست؟ فرمود: برای من نیز هست، جز این که خدا یاریم داده که او تسلیم من شده است و مرا جز به نیکی واندارد(و من از او در سلامت هستم).[2]

مقصود پیغمبر اکرم(ص) در این روایت، بر حذر داشتن دیگران از فتنه هم زاد و وسوسه و اغوای او است، و به ما آگاهی داده که او همراه ما است که تا حد امکان خود را از او نگهداریم.

بنابراین، با توجه به این که خداوند پیامبران را برای هدایت بشر فرستاده، از طرفی هم شیطان و فرزندانش ساکت و خاموش ننشستند؛ بلکه کمین نمودند تا فرزندان آدم را به انحراف بکشند؛ بدیهی است شیطان تنها بر آن عدّه از انسان ها مسلّط می شود که آنان از یاد خدا غافل شوند. از این رو خداوند در قرآن می فرماید: و هر کس از یاد خدا روی گردان شود شیطان را به سراغ او می فرستیم، پس همواره قرین او است»![3]

منظور روایات از همزاد یعنی هر انسانی که خلق می شود؛ همزمان هم یک شیطان هم خلق می شود. کار شیطان فقط دعوت و شیرین جلوه دادن معصیت است؛ لذا نمی تواند فردی را وادار به گناه کند.

باید به این نکته توجه داشت که همزاد غیر از بختک است که بعضی معتقدند. در عقیده این افراد بختک گلوی انسان را در حد خفگی در خواب فشار می دهد که قطعاً چنین موجودی وجود ندارد. این مسئله حاکی از تحریک قوه تخیل فرد و یا بیماری تنفسی او است. همزاد هیچ آزار و اذیت فیزیکی به انسان نمی رساند و فقط او را به سمت گناه و معصیت دعوت می کند و انسان می تواند با ایمان و اعمال صالح او را ناامید کند. در قیامت عده ای از مجرمین گناهشان را به گردن شیطان انداخته و می گویند: شیطان باعث گمراهی ما شد. به فرموده قرآن شیطان می گوید: ما کانَ لِی عَلَیکمْ مِنْ سُلْطانٍ إِلاَّ أَنْ دَعَوْتُکمْ فَاسْتَجَبْتُمْ لی فَلا تَلُومُونی وَ لُومُوا أَنْفُسَکمْ[4] من بر شما سلطه ای نداشتم جز این که شما را دعوت کردم و شما هم استجابت نمودید. پس مرا ملامت و سرزنش نکنید. خودتان را سرزنش کنید.

[1]. مجلسی، محمد باقر، بحار الأنوار، ج ‏60، ص 306، مؤسسة الوفاء، بیروت . لبنان، 1404 هـ. ق.

[2]. همان، ص 298.

[3]. زخرف، 36 آیه .

[4]. ابراهیم، آیه 22.

کلمات کلیدی
خدا  |  روایت  |  شیطان  |  زاد  |  همزاد  |  چیستی همزاد و وجود  |
لینک کوتاه :
نویسنده : مهدی تاریخ : 1402/02/02

کتاب آیت‌الله دستغیب بنام استغاذه را مطالعه فرمایید

نویسنده : مهدی فارسی تاریخ : 1401/03/31

سلام وقت بخیر درون من مدام درحال جنگه خیر شرشیطان بسیار شیطان قوی است شب روز درفعالیت بدون خستگی دررابطه با زندگی من خیلی صحبت ها شده اما هیچ کس نگفت چرا باید بیش ازبیست سال مردم یک جامعه باسماجت عجیب هرچه انرژی دارن به کارببرن از درون و روح روان تا خانواده فامیل خیابون دوست شهر کشور تلویزیون موبایل مجازی و...تا یک نفر به گناه بکشن هر چیز خیری نزارن وارد بشه برعکس هرچیز گناه وشری به زور از درون وبیرون واردش کنن .امام سجاد درصحیفه سجادیه می‌گویند پروردگارا هردری شیطان به روی ما ببندد توباز کن وهردری باز کند توببند.این مردم برده شیطان شدن ونمیخان نجات پیدا کنند.مثل شیطان زیبا جلوه میدن می‌گویند دوست دارن ولی دنیا وآخرت نابود می‌کنند زلیخا ادعای عشق داشت اما همین که درخطرافتاد به شوهرش گفت مگه غیرت نداری که یوسف روی من نظرداشت بعدشم درست نشد فتنه به پا کرد چون اسیر شیطان بود مهدی فارسی

نویسنده : علی تاریخ : 1400/07/03

عه چه باحال

نویسنده : پیمان تاریخ : 1400/04/18

ایا همزاد میتونە باعث بستن روزی ویا بخت کسی برای ازدواج بشە؟

سلام من نمیدونم چم شدع توی یک دیقه چهار بار یا بیشتر از خاب میپرم توی خاب ارضا میشم و اینکه حس شمشمم بسیار فعال شدع هرچیو قبل اتفاق پیش بینی میکنم حالم بسیار خرابع

نویسنده : بهاره تاریخ : 1399/09/04

سلام یک خانمی که فال میگیرن برام فال گرفتن و یک سری علائمی رو بهم گفتن ک درست بود و مدت هاست دارم به خاطرش اذیت میشم و گفتن ب خاطر این هست که همزاد داری. و برای رفعش هم باید باطل بشه خب سوال من اینه که ایا واقعا با دعا گرفتن باطل میشه؟ باید چکار کنم؟ مشکلاتی دارم چن ساله ک اذیتم میکنند و همیشه برام سوال بود ک چرا این مشکلاتو دارم. الان ایشون ب من گفتن ب خاطر همزاده ایا برای رفع همزاد باید دعای باطلی بگیریم؟ اگر نه باید چکار کنم؟؟

نویسنده : حامد تاریخ : 1399/09/06

برای من هم همین مورد پیش اومد ، خیلی از حرفاش درباره من درست نبود بین حدود 40خثوصبتی که گفت فقط چند مورد درست بود من تحقیقات مفصلی هم درباره فال و دعا نویسی مردم و هم همزاد .... رابطه ت با خدا درست کن نیازی به باطل کردن همزاد و این حرفا نمیبینم

نویسنده : رضا تاریخ : 1399/06/22

سلام توروخدا بهم کمک کنید دستم از هرجایی قطع شده نامزم ازم دوری میکنه زندگیم از هم میپاشه میگه یکی نمیزاره بهت نزدیک بشم همش میترسه گریه میکنه توروخدا کمکم کنید

نویسنده : مهديه تاریخ : 1399/08/23

سلام اول اینکه پناه ببربخداازشرشیطان وبعدازخدا واهل بیت کمک بخواه ونام حضرت علی رو فراموش نکن توشرایطی که حس اذیت شدن دارید،درضمن این خیلی مهمه که حتی اگر یک زندگی ای ازهم بپاشه وخراب بشه خیلی بهتره تابخوای براش دعا وسحرو...بگیری گول ادمهای سودجو ودغل را نخورید

سلام عزیزم مشکلتون حل شد؟؟؟اگر نه برای رفعش دعا هست اگر بخواین بپرسم بهتون بگم چیکار کنین😊

همزاد چیست

این که گفته شده همزمان با انسان یک شیطان به دنیا میاد همان نفس اونه ک مسخر شیطانه.چون از مشخصاتی که در ادامه اومده مشخص میشه این نفس است ک انسان را به بیراهه میبره.با تکیه به این آیات نمیشه وجود همزاد رو ثابت کرد.اونم همزادی ک توی تصور همه هست...

نویسنده : سینا تاریخ : 1399/08/18

سلام همزاد هست همراه ماهم هست کافیه بعضی جاها دقت کنید میفهمین وجودشونو ک همیشه همه جاباهاتون هست

سلام من یک دختر پنج ساله دارم که بعضی مواقع خواب بد میبینه و تو بیداری همش گریه میکنه و سر هر چیز کوچیک یکی دو ساعت گریه و اذیت بهم گفتند همزاد اذیتش میکنه دعا گرفتم ولی اثری نداشته نمیدونم چکار کنم لطفا راهنمای کنید

من از بچگی تا الان گاهی حس بدی بهم دست میده جوری ک میخوام از ته دلم جیغ بزنم و گریه کنم وقتی بچه بودم به بقیه میگفتم ولی کسی باور نمیکرد برای همین دیگه به کسی چیزی نگفتم اما تا الان ک 21 سالمه هنوز ادامه داره و خیلی اذیت میشم ب تازگی پیش یک دعا نویس ک خیلی میگفتن کارش خوبه رفتم و گفت ک تو همزاد داری و داره اذیتت میکنه ک اگه یه دعا بنویسه برام حل میشه در موردوجود همزاد هم تحقیق کردم ولی به نتیجه ای نرسیدم واقعا نمیدونم باید چیکار کنم کاش یکی پیدا میشد بگه درد من چیه چجوری باید حلش کنم

من فهمیدم که یک همزاد دارم و الانم سنم کمه و راستش خیلی میترسم

وجود همزاد دلیلی بر ترسیدن نداره همزاد یک شیطانه که هر انسانی داره و هیچ آسیبی نداره جز اینکه انسان رو دعوت به گناه میکنه اما با توکل برخدا این مشکل هم حل کردنش راحته

شیاطین شریک در گناه هستند ولی گناه از گردن انسان ساقط نمیشه چون شیطون گولش زده بگن پس اشکالی نداره گناه کردی. شیطون در حد وسوسه هست عمل به اعضا و جوارح انسان صورت میگیره‌.

من هم یک همزاد دارم سنم خیلی کمه و تازه می فهمم چرا کار هایم به مشکل می خوره

نویسنده : امید تاریخ : 1398/05/21

برودعای دفع همزادبگیر

مگه دعوت کننده به گناه، در گناه شریک نیست؟؟؟! طبق مسائلی که دیدم همه جا ذکر شده که دعوت کننده و حتی راضی به گناه هم در اون گناه شریکه؟!

نویسنده : .. تاریخ : 1397/04/18

من دچار اذیت همزادمم و‌ازبچگی بامنه..دوستان این رو جدی بگیرین و حتما برای دفعش اقدام کنین

به من گفتن همزاد ضالم دارم ، خیلی ترسیدم نمیدونم چیکار کنم

سلام. لطف درمورد این مسئله توضیحات کامل تری دهید و نظر عرفایی مانند آیت الله بهجت را در این زمینه بگوئید

خوب بود تشکر

خوب رود

نویسنده : لیلا تاریخ : 1397/02/15

عالی بود ممنون

نویسنده : مونا تاریخ : 1397/02/03

پس اینکه دعا نویسان ادعا میکنن همزاد داری و دعای دفع همزاد مینویسن الکیه ؟

نویسنده : حدیث تاریخ : 1397/01/26

عالی بود

نویسنده : مینا تاریخ : 1397/01/22

خوب بودممنون از این مطلب

سلام من مدتیه خواب میبینم ک کسی منوازارجسمی میده کتکم میزنه وازخواب ک بیدارمیشم بدنم کبوده و دردمیکنه

نویسنده : Sajadza.... تاریخ : 1396/10/26

همزادچ ربطی ب شیطان داش

نویسنده : ویام تاریخ : 1396/10/02

به معلوماتم اضافه شد مرسی

نویسنده : در پناه حق تاریخ : 1396/08/29

ممنون و خسته نباشید . درود بر شما.

نگفت همزاد چیه

همزاد یک شیطانه که هر انسانی به دنیا میاد اونم بعد انسان به دنیا میاد

احسنت

نویسنده : ارزو تاریخ : 1396/06/04

خستم از شیطان

نویسنده : ملیکا تاریخ : 1396/04/04

سلام من یک سوال داشتم که خیلی درگیرشم به من گفتن تا 40 روز اگر خیلی کارهارا انجام ندهم همزادم به سراغم می اید میگفتند او به من کمک میکند الا این حقیقت است ؟؟ همزادم خطرناک است برای من ؟؟؟؟؟؟ ترخدا جواب بدین

همزاد هیچ کمکی نمیکنه و فقط یک آسیب داره اینکه دعوت به گناه میکنه اما با توکل بر خدا این آسیب هم حل میشه در ضمن همزاد همیشه پیش انسان خودشه و همیشه دعوت به گناه میکنه و اون ماجرا 40 روز هم وجود نداره

نویسنده : فرشته تاریخ : 1396/03/22

بد نبود ولی اینکه میگن رو زمینه و دیده میشه نگفتین حقیقت داره یا نع؟؟؟!!!!

رو زمین هست و همیشه کنارته ولی نمیتونی ببینیش

نویسنده : علی تاریخ : 1395/05/05

این مطلب ناقصه. چیزی که قطعیه اینه که هم زاد میتونه به انسان آذار برسونه و فقط قضیه به وسوسه گناه ختم نمیشه

کاش کامل تر بود قانعم نکرداصلا

بد بود و قانع نشدم

جالب بود

نویسنده : ارزو تاریخ : 1393/12/05

قانع نشدم که نیست وقتی عیننا اطرافیانمو میبینم

نویسنده : ali.jj تاریخ : 1393/07/14

خوب بود ولی بیشتر مطالب بزارید

نویسنده : سحر تاریخ : 1393/05/29

عالی بود مرسی

نویسنده : امید تاریخ : 1392/12/04

خوب بود ممنون

نویسنده : علی تاریخ : 1392/11/02

بد بود ولی ممنون