پرسش و پاسخ  /  مشاوره

راهکارهایی برای تمرکز در درس و افزایش حوصله

بیشتر افراد زمانی که با مسأله ای مواجه می شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می شوند و در نتیجه این نگرانی ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال بافی های منفی گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس پرتی می شود.

سوال

راه های افزایش حوصله و تمرکز در درس و ایجاد انگیزه و علاقه نسبت به آن

جواب

«عدم تمرکز حواس»، موضوعی است که بسیاری از جوانان از آن رنج می برند و دلایل مختلف و متعددی دارد. همان طور که خود می دانید، تمرکز حواس در هر کاری از جمله مطالعه و درس خواندن - از ضروریات قطعی است. تمرکز حواس، حالتی ذهنی و روانی است که در آن حالت، تمام قوای حسی، روانی و فکری انسان روی موضوع خاصی متمرکز می شود و تضمین کننده امر یادگیری و انجام صحیح کارها و رهایی از خطرات احتمالی است. به هر حال در یک جمع بندی کلی، می توان گفت: بیشتر افراد به دلایل عمده زیر، با عدم تمرکز فکر و حواس مواجه می شوند:
 1. کسانی که خود را به انجام دادن کار یا مطالعه درسی مجبور می کنند؛ در حالی که تمایل درونی چندانی به آن ندارند. در این صورت تمام قوای ذهنی و روانی شان به طور خودکار از آن موضوع پرت می شود و دچار حواس پرتی می گردند. چنین افرادی ممکن است مدت ها با بی علاقگی کارهایی انجام می دهند یا به دنبال درس یا رشته تحصیلی خاصی، تلاش هایی کنند و به عبارت دیگر خود را مجبور به انجام دادن آن کار یا مطالعه می بینند.
 2. فشارهای روانی نیز از عوامل عمده تشتت فکری است. بیشتر افراد زمانی که با مسأله ای مواجه می شوند، اگر معتقد باشند زمان کافی برای حل آن ندارند و یا توانایی حل مسأله و کسب توفیق را در خود نبینند، دچار نگرانی و اضطراب می شوند و در نتیجه این نگرانی ها، ترس از شکست، افکار منفی عدم اعتماد به نفس و خیال بافی های منفی گرایانه، توان عمل و ابتکار و خلاقیت را از آنان سلب می کند و به جای اینکه روی موضوع خاص تمرکز کنند، بر ترس و احتمال شکست خود تمرکز می کنند و یأس و ناامیدی بر آنها چیره شده و موجب حواس پرتی می شود.
 3. گاهی برخی حوادث و اتفاقات، فضای روانی فرد را دچار اختلال می کند (نظیر آنچه در زندگی شخصی، تحصیلی، خانوادگی، اجتماعی و اقتصادی و... رخ می دهد)، امکان تمرکز حواس را از بین می برد.
 4. گاهی عدم رعایت بهداشت مطالعه و اصول و قوانین آن و بهره نگرفتن از روش مناسب مطالعه، باعث خستگی جسمی و روانی شده و آمادگی روانی لازم برای مطالعه و درس خواندن از بین می برد. در نتیجه احساس بی علاقگی و به دنبال آن عدم تمرکز حواس بر او مستولی می شود.
 5. تکثر و تعدد فعالیت های فرد مخصوصا اگر در توان انسان نباشد، باعث عدم تمرکز حواس می شود.
راه های مقابله با عوامل حواس پرتی:

 برای مقابله با هر یک از عوامل فوق که هر کدام به گونه ای مانع تمرکز حواس می شود - باید به راه کار خاص و مناسب با آن توجه نمود. در عین حال نکات زیر می تواند به عنوان راه کارهای کلی، مؤثر واقع شود:
 1. در ابتدا و قبل از هر چیز، برای تمام فعالیت های درسی و غیردرسی برنامه ریزی کنید. اوقات شبانه روز را در یک جدول زمان بندی شده از هنگام بیداری تا موقع خواب، یادداشت نموده و برای هر کاری، زمان خاصی و مناسب آن را معین نمایید، سعی کنید طبق همان برنامه تنظیم شده به انجام دادن همان فعالیت مشخص (کلاس، مطالعه، استراحت، عبادت، ورزش و...) بپردازید. حتی زمان معین و مشخصی را در طول روز، برای اندیشیدن درباره موضوعات مختلف با تخیلات و افکار مزاحم، اختصاص دهید. این کار حداقل دو فایده مهم دارد:
 الف. نظم و انضباط در تمام فعالیت ها حتی در اندیشه ها و افکارتان - راه پیدا می کند که خود بسیار ارزشمند است.
 ب. اگر افکار مزاحم در غیر زمان معین، به سراغتان آمد و باعث حواس پرتی شما شد، می توانید به خود وعده بدهید که زمان اندیشیدن در این باره، فلان زمان خاص و معین است. تأکید می کنیم برای هر کار و فعالیتی وقت مشخص معین کنید و در آن وقت به هیچ امری غیر از آن کار نپردازید.
 2. اصول و قوانین لازم برای یک مطالعه سودمند را بشناسید و آن را به دقت رعایت فرمایید. ما نیز در اینجا به چند مورد اشاره می کنیم:
 الف. با مد نظر قرار دادن هدف خویش از مطالعه و درس خواندن، احساس نیاز به مطالعه را در خودتان شعله ور سازید.
 ب. به هنگام مطالعه یا حضور در کلاس، از افکار ناامیدکننده، کسل کننده و غیرمنطقی بپرهیزید و همواره امید، قدرت و توانایی را در ذهن خود حفظ کنید.
 ج. همیشه برای مطالعه یا سر کلاس، کاغذ و قلمی داشته باشید و نت برداری کنید یا خلاصه ای از مطالب را یادداشت کنید تا در فضای روانی درس و مطالعه قرار داشته باشید، نه اینکه به دنبال افکار و ذهنیات خود باشید.
 د. با پیش مطالعه وارد کلاس شوید و پرسش هایی که درباره درس به ذهنتان می رسد، بلافاصله از استاد بپرسید و به خود اجازه ندهید سؤال مطرح شده، ذهنتان را به خود مشغول دارد و به تدریج از فضای روانی کلاس خارج شوید. با این روش ساده، می توانید فرایند تدریجی و محتوای درسی کلاس را پی گیری کنید و خود را در فضای درسی یا مطالعه قرار دهید.
 ه. زمان و مکان مطالعه، باید از نظر فیزیکی و روانی از شرایط مناسب برخوردار باشد و هرگونه عاملی را که می تواند باعث حواس پرتی شود (نظیر سر و صداها، سرما و گرما، نور کم یا خیلی شدید و...) از محیط مطالعه خود حذف کنید.
 3. در صورتی که تعدد کارها و فعالیت های غیردرسی، باعث عدم تمرکز می شود، آنها را به حداقل ممکن برسانید و به خود بگویید: در این دوره و زمان، مهم ترین وظیفه و کار من مطالعه و درس خواندن و ارتقای سطح علمی است و فعالیت های جانبی متعدد، مزاحم وظیفه اصلی من است.
 4. اگر مشکلات شخصی، اجتماعی، خانوادگی و... باعث عدم تمرکز حواستان می شود؛ بدانید که:
 الف. زندگی فردی هیچ کس، خالی از مشکل نیست و ذهن هیچ فردی خالی محض نیست. از طرف دیگر با صرف فکر کردن و مشغولیت ذهنی درباره چنین مشکلاتی، هیچ دردی دوا نخواهد شد. پس به خود تلقین کنید که هنگام درس یا مطالعه، ذهن خود را از آن مسائل برهانید.
 ب. به هنگام مزاحمت آن افکار، به خود قول بدهید در این باره خواهم اندیشید (و زمانی را برای این کار در شبانه روز اختصاص دهید).
 ج. در صورت امکان به اتفاق یکی از دوستان خود، مطالعه یا مباحثه کنید.
 5. در صورتی که موضوع یا موضوعات خاص و محدودی، باعث حواس پرتی شما می شود، به دنبال راه حل مناسب آن باشید؛ چرا که آن موضوع خاص، در حکم علت عدم تمرکز حواس شما است. پس برای مقابله با آن باید ابتدا علت و عامل اصلی را شناسایی کنید و در پی حذف یا تقلیل آن برآیید، ولی اگر موضوعات متعدد مختلف باعث حواس پرتی می شود. به نکات چهارگانه بالا توجه نمایید.
6. برای اطلاعات بیشتر ر.ک:
- تقویت و تمرکز فکر، ترجمه هوشیار - رزم آزما، انتشارات سپنج
- اسرار تمرکز فکر، علی اکبر محمدزاده، انتشارات طلایه

راهکارها و نکات زیر می تواند در تقویت حافظه مؤثر باشد:

1. با قصد و نیت قبلی اقدام به یادگیری کنید. همه آزمایش ها نشان می دهد که یادگیری ارادی مؤثرتر از یادگیری اتفاقی است. منظور از یادگیری اتفاقی این است که شما بدون انگیزه و بدون نیت قبلی چیزی را یاد بگیرید پس باید با انگیزه قوی و نیت یادگیری مطالعه کنید یا در کلاس درس حاضر شوید.
2. به هنگام مطالعه و خواندن یک مطلب، سعی کنید تمرکز حواس داشته باشید اگر در کلاس یا هنگام مطالعه حواس خود را جمع کنید و به مطالب کتاب یا گفته های استاد خوب گوش دهید یادگیری شما بهتر خواهد شد. هرگز چیزی را همراه با چرت زدن و به خواب رفتن مطالعه نکنید یا چند کار را با هم انجام ندهید. همچنین مکانی را انتخاب کنید که کمترین محرک مزاحم را برای شما نداشته باشد.
3. سعی کنید از آنچه می خوانید یک تصویر ذهنی برای خود بسازید.
4. بین آموخته های خود ارتباط برقرار کنید.
5. هرگاه چیز تازه ای را می آموزید آن را با آموخته های پیشین خود مرتبط نمایید با انجام این کار، شما اطلاعات تازه را چنان دسته بندی خواهید کرد که به سادگی می توانید آنها را بازیابی کنید.
6. مطالب را با فاصله زمانی یاد بگیرید تا از پراکندگی وقت شما در اثر خستگی جلوگیری شود. آزمایش ها نشان می دهد که یادیگری با فاصله زمانی بهتر از یادگیری بدون فاصله زمانی است.
7. پس از آن که مطلبی را یاد گرفتید سعی کنید در فرصت های مناسب آن را برای خود تکرار کنید.
8. آموخته های خود را به همکلاسی های خود منتقل کنید و برای آنها بازگو نمایید.
9. مطالب یاد گرفته شده را در قالب پرسش از هم کلاسی های خود یا دیگران مطرح کرده و از آنها بپرسید.
10. ذهن خود را با مطالب غیر ضروری انباشته نکنید.
11. هنگام مطالعه یک فصل یا یک کتاب اول به کل آن نظر بیاندازید و سپس به مطالعه جزئیات و زیر عنوان ها بپردازید نه آن که از همان آغاز فصل، پاراگراف به پاراگراف و بدون یک نگاهی کلی به تمام فصل یا کتاب مطالعه را شروع کنید.
12. پس از مطالعه هر فصلی، خلاصه فصل را به دقت بخوانید، عنوان های درشت را از نظر بگذرانید آنها را روی یک صفحه کاغذ بنویسید.
13. به مقدرا کافی بخوابید زیرا در هنگام خواب است که اطلاعات جدید پردازش و اندوزش می شوند.
14. معنادار کردن: این روش بهتر از هر شیوه دیگر به حافظه کمک می کند و هر چه معنا عمیق تر یا با جزئیات بیش تری رمزگردانی شود، مطلب بهتر به یاد می ماند. بنابراین، وقتی می خواهید نکته ای را از کتابی به خاطر بسپارید، احتمال یادآوری آن در صورتی بیش تر است که توجه خود را بیش تر بر معنای آن متمرکز کنید. هر چه عمیق تر و کامل تر به معنا توجه کنید، بهتر آن را به یاد می آورید.
15. سازماندهی: با سازماندهی مطالب می توان به راحتی آن ها را یاد گرفت، حفظ کرد و سپس به یاد آورد؛ برای یادگیری و حفظ موضوع و مطلبی که دارای زیر مجموعه و زیرشاخه های متعدد و متکثر است، آن را در سلسله مراتبی منطقی قرار دهید و از کل به جزء و از بالا به پایین به زیرشاخه های جزئی تر تقسیم کرده، به خاطر بسپارید.
16. بافت: ما معمولاً مطالب را در شرایط زمانی، مکانی و... خاص یاد می گیریم. مجموعه شرایط حاکم بر فضای یادگیری بافت نام دارد. ما وقتی می توانیم به آسانی مطالب را بازیافت کنیم که بافت حاکم بر بازیابی همان بافت زمان وقوع یادگیری باشد؛ مثلاً اگر قرار باشد شما نام همکلاسی های دوران راهنمایی خود را به یاد آورید، گردش در راهروهای مدرسه ای که دوره راهنمایی را در آن گذرانیده اید بازیابی اسامی دوستان همکلاسی را آسان تر می سازد.
17. روش پس ختام: نام این روش متشکل از حروف اول شش مرحله آن است: پیش خوانی، سؤال کردن، خواندن، تفکر، حفظ کردن و مرور کردن. فرض کنید می خواهید بخشی از یک کتاب را به خاطر بسپارید و سپس بازیابی کنید. ابتدا باید با پیش خوانی برداشت کلی از موضوعات مهم انجام دهید. این نوع پیش خوانی سبب می شود مطالب مهم فصل را سازماندهی کنید. در مرحله دوم، باید درباره هر بخشی پرسش هایی طرح کنید. در مرحله سوم، باید هر بخش را باهدف پاسخ دادن به پرسش های طرح شده بخوانید. در مرحله چهارم، باید هنگام خواندن، ساختن پرسش و ایجاد ارتباط بین دانسته های خود درباره مطلب بیندیشید و به مطالب خوانده شده معنا دهید. سپس در مرحله پنجم و ششم، یعنی مراحل از حفظ گفتن و مرور کردن، باید بکوشید واقعیت های اصلی مطالب خوانده شده را به یاد آورید و به پرسش هایی که خود طرح کرده اید، پاسخ دهید.
18. اگر می خواهید اعداد را به حافظه خود بسپارید از روش تقطیع استفاده کنید به این گونه که اعداد و ارقام را به اعداد معنادار تبدیل کنید مثلا زنجیره عددی 83، 619، 2177، 149 را به زنجیره 1492، 1776، 1983 که سال های میلادی است تبدیل کنید.
19. از مواد حاوی گلوکز (خرما، عسل و شیرینی جات طبیعی)، مواد دارای کلسیم و فسفر و ویتامین های D، C، B و A؛ مانند لبنیات، روغن ماهی، پرتقال، گوجه فرنگی، سبوس گندم، سبزیجات تازه، هویج و جگر به مقدار کافی استفاده کنید.
20. با توجه به آموزه های دینی روشن می شود اجتناب از گناه و دوری از محرمات شرعی و اخلاقی نقش مؤثری در تقویت حافظه دارد.
در پایان برای اطلاعات بیشتر ر.ک:
- 57 درس برای تقویت حافظه
- 500 نکته درباره مطالعه

کلمات کلیدی
تمرکز در درس  |  افزایش حوصله  |  ایجاد انگیزه و علاقه  |  راهکارهایی برای تمرکز  |
لینک کوتاه :
نویسنده : الینا سلطانی تاریخ : 1400/08/20

سلام منم خیلی لایق بودم ولی حالا حوصله در خاندن را ندارم چی کنم

ممنون همگی موفق باشید

منم قبل موقع درس خواندن خیلی تمرکز داشتم الان ندارم چه کنم

نویسنده : الی تاریخ : 1399/12/13

عالی بود دمتون گرم

مطالب خوبی بود☺💛

نویسنده : ارام تاریخ : 1399/09/29

سلام من همیشه موقع درس خوندن تمرکز لازموپیدانمی کنم وهمیشه خیلی افکار مزاحم میاد سراغم وهر کاری هم که میکنم که این افکارو دفع کنم ولی نمیشه حتی چند بارم هم به مشاور مراجع کردم ولی فایده ای نداشت

من هم موقع درس خوندن حواسم پرت میشه قدرت یادگیری بالایی دارم اما حس میکنم وقتی درس می خونم هیچی بلد نیستم و سریع حوصله ام سر میره

من که هیچی نفهمیدم

من مشکلم اینه که به خاطر مامان و بابام خرخونم ولی اصلا علاقه ای به درس ندارم مثلا دوساعت سفت و سخت درس میخونم اما پنچ ساعت دیگه خیلی تمرکز برای درس ندارم و همین باعث شده یه جمله ایکه ادم سر سی ثانیه حفظ میکنه رو من سر سه دقیقه حفظ کنم و اینطوری خیلی لفت میدمو به کارای دیگه ام نمیرسم >o<

نویسنده : صفی الله صفا تاریخ : 1399/06/19

سلام امید جور باشین استاد گرامی مطالب تان واقعاً مفید بود امید که همه را به مرحله تغیر‌ برسانه‌ من همیشه به خانه مشغول هستم‌ تو خانه مشکلات زیادی هست‌ من هیچ وقت تو مسافرت‌ نرفتم‌ من مطمئین‌ هستم اگر برم‌ به مسافرت ذهن‌ آرام میگیری‌ و خوب میتونم‌ درس بخونم‌ ولی هر چه میکنم‌ نمیتونم‌ به مسافرت‌ لطفا‌ شما رهنمای کنید‌ یک مشکل دیگه من وقتی تو کلاس هستم فکر میکنم‌ درس ها را یاد گرفتم‌ اما‌ وقتی بیروت میشم چند ساعت‌ بعد از یا دم میره‌ شما بفرماید‌ چکار‌ کنم‌ تشکر

من قدرت درس خوندنم بالاست ولی یه زمان هایی احساس میکنم به اون چیزی که میخوام نرسیدم هنوز و احساس بدی بهم دست میده وهم چنین هنگام خوندن دروس حواس پرت میشه دیگه نمیتونم کتابو بخونم واگر با برنامه قبلی وارد درس خوندن نشم نمیتونم درس بخونم

من مشکلم اینه که هرچقدر هم فکر کنم تموم نمیشه مثلا یه چیزی تو کتابم هست که من رو به یاد یه چیز دیگه میندازه و همینجور زنجیره ای ادامه پیدا میکنه حتی تا یک روز هم شاید طول بکشه یک زمان مشخص بهش دادن فکر نکنم کفایت کنه :/

دقیقا منم همینجوری شدم واقعا نمی دونم چی شده من حتی سر غذا خوردنم تمرکز ندارم

نویسنده : S.N تاریخ : 1399/04/13

سلام.مشكل من اینه ك در حین درس خواندن حواسم پرت میشود وخیلی طول میكشد تا دوباره حواسم ب درس جمع بشه واین خیلی بده راه‌حل بدهید ممنون

نویسنده : P. O تاریخ : 1399/03/31

یاد گیری من خوب است اما به مدت طولانی یادم نمی‌ماند چند بار سعی كردم اما جواب نداد فقط یه مدت كوتاه یادم می ماند راه حلی بدهید

نویسنده : شهاب حسینی تاریخ : 1399/04/04

حفظی نخون - مرور کن - و تمرین حل کن همین

نویسنده : shbnm تاریخ : 1399/03/27

دوست عزیز سلام. پیشنهاد من بعنوان کسی ک توی امتحانات ب مشکل برمیخورد اینه ک اول خودتو بشناس و ببین توی هر مبحث چند مرده حلاجی!! ینی اگ روی ی مبحث خوبی توی مدت کوتاه اونو ببند بزار کنار و بعدش برو سراغ مطالبی ک بلد نیستی یا ضعیفی. اینجوری از یه بخشی از نمرت مطمعنی با ارزوی موفقیت!!

من وقتی میخام سر كلاس به معلم توجه كنم نمیشه وقتی هم یه مبحثو یاد میگیرم میبینم كه تمریناتش پیچیدس گیج میشم

نویسنده : کیمیا تاریخ : 1399/03/21

من خیلی استرس دارمو موقع درس خوندن حواسم پرت میشه یا صدا ها اذیتم میکنه و تمرکزم بهم میخوره و باعث میشه استرس بگیرم که نکنه امتحانمو بد بدم تروخدا یه راه حلی بهم بدین

نویسنده : من من تاریخ : 1399/03/13

من خیییلی حواس پرتم

نویسنده : بچه زرنگ تاریخ : 1399/03/08

سلام.. من هم مشکل حواس پرتی دارم حواس پرتی که نه ولی موقع درس خوندن فکر کردن به چیز های دیگ برام جذاب تر از درسم میشه و تمرکزم رو بهم میزنه خوش حال میشم اگه راهنمایی کنید......

سلام من خیلی به درس هام اهمیت میدم ولی همیشه اگه زیاد بخونم باز هم تو امتحانات هم غلط دارم من روز ۱۰ خرداد ماه امتحان هام شروع میشه و خیلی استرس دارم و مدام احساس میكنم كه امتحاناتم رو خوب نمیدم امسال برای من سال خیلی مهمی هستش راستش نمیدونم از كجا شروع كنم و چطوری درس هام رو بخونم خیلی استرس دارم ممنون اگه راهنمایی كنید

نویسنده : من تاریخ : 1399/02/28

سلام میخواستم بگم مشکل بزرگ من نداشتن تمرکز کافی برای درس خوندن است و مشکل بزرگ دوم هم اینه که من همیشه خیلی دقیق برنامه ریزی میکنم به طوری که اگه طبق برنامه ام کاملا عمل کنم قطعا موفق میشم اما من ادم تنبلی هستم و به برنامه ام عمل نمیکنمt_t

نویسنده : ملیکا تاریخ : 1399/02/27

عالی بود. ولی من مشکل بی حوصلگی دارم. تا میشینم سر درس یا به درس خوندن فکر می کنم حوصله ام سر میره. کسی میتونه راهنمایی کنه؟

سلام باید بگم که من برنامه ریز ماهری هستم ولی وقتی موخوام بهشون عمل کنم فقط نیم ساعت طاقت میارم که سر میزم بشینم وضریب هوشی بالایی دارم ولی فقط حوصله نیم ساعت درس خوندن توی دو ساعت دارم لطفا راهکاری برای مشکلم بگید

سلام من یه سوال داشتم من این روزای که کلاسا مجازی شده اصلا حوصله درس خوندن ندارم چیکار کنم

نویسنده : ريحانه تاریخ : 1399/02/18

اصلا نميتونم موقع درس خوندن تمرکز کنم خيلي کار سختيه مخصوصا تو اين شرايط🙍

نویسنده : فرشته تاریخ : 1399/02/07

سلام خوبين من يك سوال دارم اينى كه مه هميش برنامه ريزى مى كنم براى خواندن مطالعه وهم براى برنامه ريزى غيرى رسمى اما تطبيق نمى تونم بالاى خود لطفا جوابم ره بدين

من چند مدته اصلا تمرکز ندارم دو خط میخونم باقی زمان تو فکرم بعد که تایم مطالعم داره تموم میشه تازه به خودم میام چیکار کنم تمرکزم زیاد شه😣

نویسنده : احمدرضا تاریخ : 1399/01/27

خوب داداش احتمالا تو داری اشتباه میخونی بعضی از کتابا روش خاصی واسه مطالعه دارن مثلا ریاضی رو باید با حل مسئله یاد گرفت یه مسئله ریاضی رو باید اول خودت اقدام کنی به حلش نگران نباش که نتونه حل کنی تلاشتون بکن اگه نتونستی پاسخشو نگاه کن با دقت بخون بعد به خودت بگو آهان یاد گرفتم بعد دوباره خودت حل کنند وسوال زیاد حل کنند اونوقت ریاضی ميشه نقطه قوت مطالعات رو هم اول حفظ نکن روخوانی کن بعد مثل معلم به خودت تدریس کن اونوقت بین حفظ کن میفهمی که اونم چقدر راحت میشه

نویسنده : Z.G تاریخ : 1399/01/06

سلام ببخشید میشه بگید این مشكل را چگونه میشود حل كر مشكل من این است كه وقتی درس میخوانم ذهن من درگیر شخسیط های كارتونی انیمیشنی و انیمه میشود یا نمیتوانم برنامه ریزی كنم یا نمیدانم كی درس بخوانم چگونه تمركز كنم و چگونه از این فكر های اضافی دور باشم الان اخر سال هست و 2 درس را مشكل دارم یكی ریاضی و یكی مطالعات است و نمرات این درس هارا نمیدانم چگونه جبران كنم لطفا جواب من را بدهید كه چگونه برنامه ریزی كنم و چگونه ریاضی بخوانم الان شما اگر بخوانید می خندید كه چرا بلد نیستم ریاضی بخوانم و در امتحان نمره خیلی خوبی بگیرم ولی من از بچگی مشكل داشتم ولی الان كه اینها را خواندم خیلی خوب بود لطفا جواب بدید

نویسنده : صنم تاریخ : 1398/11/05

منم تازه خوندم امیدوارم تاثیر گذار باشه

نویسنده : sepideh تاریخ : 1398/11/04

من مطلب رو خوندم خوب بود .من در درسم قوی هستم و زرنگ اما اصلا میلی به درس خواندن ندارم همش به خودم قول میدم درس بخونم اما افکار مزاحمم باعث میشود من از درس فاصله بگیرم .من بدون اینکه بخوانم نمراتم عالی است

نویسنده : اوا تاریخ : 1398/10/29

من هم به دلیل مشکلات ت خانوادگی نمی توانستم درس بخوان ولی امید وارم بعد از خواندن این مطلب داعیه ای درمن به وجود بیاید😊

نویسنده : Ivan تاریخ : 1398/10/27

این روش ها جوابگو نیس!من افكار مزاحمم اصلا اجازه تمركز نمیده!افكار مزاحمم فكر میكنم شاید از تخیلاتم میاد

نویسنده : نیما تاریخ : 1398/10/28

سلام دوست عزیز ، علاوه بر این مواردی که در متن ذکر شده مشکلات جسمی یا روانی دیگری هم هستند که بر روی تمرکز بسیار تاثیر منفی دارند ، عوامل جسمی مانند پرکاری تیروئید و عوامل روانی مانند افسردگی ، وسواس فکری، اضطراب ، اختلال دو قطبی و همچنین اختلال بیش‌فعالی و نقص توجه. پیشنهاد می‌کنم حتما توسط یک روانپزشک متخصص ویزیت بشید تا اگه مشکلی بود ایشالا رفع بشه. من خودم تقریبا یک ماه پیش بود که بعد از سالها مشکل تمرکز بالاخره به روانپزشک مراجعه کردم و متوجه شدم که اختلال add یا نقص توجه دارم و باید دارو مصرف کنم.

نویسنده : Miss Kia تاریخ : 1398/10/22

خیلی مفید بود ممنون👏👏👏

نویسنده : mr.aliomidi تاریخ : 1398/10/18

ایول حال کردم مطلب خوبی بود.

نویسنده : امیرحسین یزدی تاریخ : 1398/10/18

مرسی از راهنمایی های فوق العادتون واقعا عالی بودن.

مرسی واقعا عالی بود😉

هر کاری میکنم نمی تونم درس بخونم همه مطالب مفید هستن اما من نمی تونم بهشون عمل کنم حتی اگه بهترین برنامه ریزی دنیا رو هم داشته باشم بازم نمی تونم

لعنتی هر كاری میكنم بازم نمیتونم تمركز كنم

نویسنده : م تاریخ : 1398/09/22

اصلا تمرکز و هواس ندارم .امتحان هم دارم

همچنین

نویسنده : نازگل تاریخ : 1398/09/20

عااااااالی بود

سلام وقتی میخوام درس بخونم مدام حواسم پرت میشه نمیدونم چیکارکنم

ایول به نکته 20 واقعا کم کسی به مهم ترین نکته اشاره داره

نویسنده : nazanin تاریخ : 1398/09/09

سلام خسته نباشید مطالب عالی بود منم مشکلم رو فهمیدم سپاس

نویسنده : حسین تاریخ : 1398/09/08

سلام من هر وقت درس می خونم با هر روشی در آخر سر امتحان با حواس پرتی یک سوال رو اشتباه می نویسم.

نویسنده : مهيار تاریخ : 1398/08/07

مطالب بسيار مفيد و ارزشمند بود. سپاس.

نویسنده : مهدیس تاریخ : 1398/08/03

سلام ممنون تمام علت عدم تمرکز من مشکلات خانوادگی هستند که به جز من به دیگر افراد خانواده نیز مربوط است در خانه ی ما که حکومت دیکتاتوری است من نمی توانم برای خودم برنامه ریزی داشته باشم زیرا هر بار اتفاق یا شخصی ان را بهم می زند و این موضوع باعث شده تا با اینکه عاشق رشتم هستم نتوانم در ان موفق باشم لطفا برام دعا کنید

نویسنده : 😎 تاریخ : 1398/08/22

مطمئن باش پیروز میشی

نویسنده : Desi تاریخ : 1398/07/10

مرسی

نویسنده : Karen تاریخ : 1398/07/03

عالی بود سپاس فراوان

نویسنده : ستاره تاریخ : 1398/06/24

بسیار ممنون از مطلب یکجا و جمع آوری شده شما.انشالله همه دانش آموزان و دانشجویان موفق باشند.من نیز هم‌...

نویسنده : شيلا تاریخ : 1398/06/21

عالى بود لطفا درمورد يك برنامه ريزو مناسب روزانه مطلب بزاريد.

سلام میشه لطفا راهکارهایی هم درمورد نوشتن یک برنامه روزانه مناسب ارائه بدید خیلی ممنون

نویسنده : ـــــــــــــــــــ تاریخ : 1398/06/06

سلام ببخشید من هنگام مطالعه ذهنم ب سمت هرجایی کشیده میشه مثلا بیشتر سمت رمان ها حوادث و اینجور چیزهاس میشه بگید چیکار کنم ؟

نویسنده : نگين تاریخ : 1398/08/14

گلم اگه هدف داشته باشي به هيچي جز رسيدن بهش فکر نميکني

نویسنده : علی تاریخ : 1398/03/10

بهتر است سرتیتر و نکات مهم را مشخص کنید

نویسنده : pa.me تاریخ : 1398/03/01

خوب بود تشکر

نویسنده : رامین تاریخ : 1398/03/01

روش حفظ کردن لطفا بگید

نویسنده : سلین تاریخ : 1398/02/30

واقعا خیلیییییییی عالی بود.

خوب بود

نویسنده : s تاریخ : 1398/02/27

سلام ممنون خیلی یاد گرفتم اما مشگل من اینه ذهنم مغزم انگار وجود ندارن فقط ی دردی ازش هس هرچی میخونم یادم میره میشه کمکی کنید؟

خعلی بد بود

نویسنده : Astce تاریخ : 1398/02/25

مرسی،معلومه که وقت گذاشتید تا این مطالب را ارایه کنید.جای تقدیر دارد ،مرسی از زحمت هاتون

نویسنده : محمد تاریخ : 1398/02/07

عاشقیو چکا کنیم ...😐

خیلی عالی بود برای افزایش

نویسنده : حمیدرضا تاریخ : 1398/01/24

عالی بود عزیزم ممنونم

نویسنده : رنا تاریخ : 1398/01/20

عالى بود تشکر

نویسنده : زهرا تاریخ : 1398/01/07

مرسی ازراهنمای خوب تون واقعاعالی بود

نویسنده : ابو الفضل تاریخ : 1397/12/06

بسیار ممنون خدا خیرتون بده انشاالاه

سلام پسرم کلاس چهارم موقع درس خوندن همیشه خسته هست حتی خوابش میگیردموقع درس خواندت کلی چیز برای تعریف یادش میاد باید چیکار کنن

نویسنده : تنتن تاریخ : 1397/11/21

خیلی نوشتی،تو چهار خط هرکدومو میتونستی خلاصه کنی،مفید درکل بد نیست

نویسنده : مهسا تاریخ : 1397/11/10

خیلی خوب بود، ممنون

نویسنده : عباس تاریخ : 1397/11/08

ممنون اجرک الله

نویسنده : منا تاریخ : 1397/10/18

خیلییی عالی بود ....

نویسنده : امین ع تاریخ : 1397/10/17

قسمت برنامه ریزیش مختصر اما بسیار مفید بود تا حالا به این کاملی برنامه ندیده بودم سپاس فراوان✋✌👏

نویسنده : محمد سینا تاریخ : 1397/10/15

بسیار عالی

نویسنده : فائزه تاریخ : 1397/10/05

ممنون واقعا عالی بود

نویسنده : آیدا😍 تاریخ : 1397/09/19

خیلی خیلی عالی بود، مرسی ❤

نویسنده : علی تاریخ : 1397/09/11

خیلی خوب بود شادو پروز باشید

نویسنده : مهدی تاریخ : 1397/09/07

عالی بودش

نویسنده : zahra تاریخ : 1397/08/23

خیلی خیلی مرسی عالی بود

نویسنده : محمد تاریخ : 1397/08/18

عالی

نویسنده : مري تاریخ : 1397/08/07

واقعن مسخره بود من كه ميدونم اينارو چطور مديريت كنم راهشو پيدا كن ميدونستم كه چرا تو رو ميخوندم

نویسنده : داود تاریخ : 1397/06/19

عالی بود

نویسنده : شهاب شفیع زاده تاریخ : 1397/06/11

مطالب فوق بسیار آموزنده و دقیق بیان شده است. سپاسگزار

نویسنده : محمدحسن تاریخ : 1397/06/04

بنده قبلامطالب زیادی درموردتمرکزمطالعه کرده بودم ولی این مقاله کاملترین وبهترینشان بود

خیلی عالی ومفید تشکر

سلام میخواستم بپرسم چطور میشه وقتی موقع درس اهنگی توی ذهن تکرار میشه ذهن رو از اون دور کرد و تمرکز کرد با اینکه تو اوقات فراغتم اهنگ گوش نمیدم ولی باز یه اهنگ همیشه موقع درس تو ذهنمه به خصوص وقتی خسته میشم

نویسنده : نرگس تاریخ : 1397/04/25

ممنون

نویسنده : شيما تاریخ : 1397/04/21

مرسي

نویسنده : صبا تاریخ : 1397/04/18

واقعا عالی بود

خوب بود

نویسنده : امیر تاریخ : 1397/03/22

خوب بود

نویسنده : امید تاریخ : 1397/03/20

تشکر میکنم از مطالب مفید که قرار داده این

نویسنده : نام نداره تاریخ : 1397/03/12

با حال بود! ممنون

من تمرکز ندارم اصلا

نویسنده : مهشید تاریخ : 1397/03/10

عالی بود،ممنون.

سلام مرسی خوب بود فقط با بند بیستم موافق نیستم

نویسنده : ساسان تاریخ : 1397/03/04

عالیه

نویسنده : امیر تاریخ : 1397/03/03

افتضاح بود

نویسنده : سعید تاریخ : 1397/03/02

ممنون، خیلی مفیدبود

نویسنده : جلال نادری تاریخ : 1397/03/01

سلام خیلی خوب بود کمکم کرد

نویسنده : پارسا تاریخ : 1397/02/31

خارق‌العاده

نویسنده : ونوس تاریخ : 1397/02/28

خوب بود👌🏻...ممنون

همشو نخوندم ولي همينم خيلي خوب نبود حتي عالي هم نبود ولي بي نظير بود🤪🤩🤩🙂😘

نویسنده : امیرحسین تاریخ : 1397/02/25

چگونه در درس خواندن حوصله ام سر نرود

نویسنده : امیرحسین یزدی تاریخ : 1398/10/18

سعی کن هدفمند مطالعه کنی و بی علاقه نباشی به درسی که داری میخونی.این بی علاقگی مهمترین عامله.همچنین سعی کن به درس به عنوان سرگرمی نگاه کنی نه تکلیف.

نویسنده : نا شناس تاریخ : 1397/02/22

دستتون درد نکنه خدا کنه اراده مون قوی شه و بتونیم عملی اش کنیم .

سلام، خیلی مچکراز زحماتتون،خیلی اروم شدم.

نویسنده : پری تاریخ : 1397/02/07

سلام خیلی خوبهه

نویسنده : m تاریخ : 1397/01/30

مرسي راهکارهاي خوب وکاربردي بود ب من ک خيلي کمک کرد

نویسنده : ملیحه قوسی پور تاریخ : 1397/01/29

ممنون عالی بود

نویسنده : علی تاریخ : 1397/01/24

ممنون عالی بود واقعا مطالب جالبی بود

سپاس

عالی بود ممنون

نویسنده : زهرا تاریخ : 1397/01/18

سلام . خسته نباشین ... .مطالبتونو از یكی از دوستام گرفته بودم... یك ماه رو جوری ك نوشتین طی كردم هر چند سخخخت بود و خسته كننده ولی تونستم و حالام یه عادت شده برام ... امیدوارم بقیه فقط نخونن و در زندگی ازش استفاده كنن.با آرزوی موفقیت.

نویسنده : محمد تاریخ : 1397/01/18

عالی بود

نویسنده : محمد تاریخ : 1397/01/18

خیلی عالیه

نویسنده : ابوالفضل تاریخ : 1397/01/16

خوب بود☺

نویسنده : امیر تاریخ : 1397/01/12

خوب بود ولی کاش بیشتر بود

نویسنده : سحر تاریخ : 1397/01/11

برنامه ریزی بیشترین کمک رو می کنه مرسی خوب بود

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/01/09

این گفته ها هر چند به ظاهر خوب و کمک کننده هستند ولی در واقع غیر قابل مصرف هستن چون به مسائل بزرگ و پیچیده ای مثل برنامه ریزی فقط در حد یک خط پرداخته شده در حالی که این موضوع یکی از بزرگترین چالش های روبه روی هر فرد برای پیمودن مسیر موفق هستش کاش مقابل هر عنوان یک لینک به مطالب مرتبط و یا معرفی یک عنوان کتاب وجود داشت تا خواننده بتونه مطالب رو با جزئیات بیشتری مطالعه کنه و به میزان وسعت و پیچیدگی جملات ساده ای که تو چند بند بیان شده پی ببره

نویسنده : علی تاریخ : 1396/12/27

کمی خوب بود متوسط!!!!!!

نویسنده : محمدجواد تاریخ : 1396/12/25

عالی

نویسنده : علی تاریخ : 1396/12/23

خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی خیلی مز خر فه من که اصلا را ضی نبودم

نویسنده : ندا عباسی تاریخ : 1396/12/19

هیچ علاقه ای برای درس خواندن ندارم چه باید بکنم ممنونم

به درد نمی خوره

نویسنده : زهرا تاریخ : 1396/12/13

عالی بود . خیلی جامع و کامل بودخیلی ممنون.

نویسنده : ارسلان تاریخ : 1396/12/12

ممنون

نویسنده : الهه تاریخ : 1396/12/09

ممنون خوب بود

نویسنده : معصومه تاریخ : 1396/12/07

فوق العاده بود

نویسنده : امیر تاریخ : 1396/12/03

سلام خیلی عالی بود 👍❤

نویسنده : باران تاریخ : 1396/11/27

مفید بود.ممنون

نویسنده : سارا تاریخ : 1396/11/14

حرف نداشت

نویسنده : سها تاریخ : 1396/11/09

من وقتی خودم برنامه میریزم هیچ وقت بهش نمیتونم عمل کنم. نیاز دارم کسی برایم برنامه ریزی کند.

نویسنده : مجید تاریخ : 1396/11/08

بسیار عالی فقط من در مدرسه با همکلاسیهایم مشورت نمیکردم و در مورد درس با آنها حرف نمیزدم الان میفهمم علت حواس پرتی من از آن بوده

نویسنده : عرشیا تاریخ : 1396/11/07

ممنون خیلی خوب و مفید بود

نویسنده : عارفه تاریخ : 1396/11/06

عالی بودممنون.

نویسنده : طهورا تاریخ : 1396/11/03

خیلی ممنونم واقعا مفیدبود خسته نباشین

نویسنده : مرضیه تاریخ : 1396/11/01

خیلی خوب بود دستتون دردنکنه🌹

نویسنده : محسن تاریخ : 1396/10/25

خوبه ولی متاسفانه من هرکاری می کنم نمی تونم تمرکز خودمو افزایش بدم

نویسنده : azam تاریخ : 1396/10/22

متشكرم راهكارهايت را مي توان عملي كرد

نویسنده : هلیا تاریخ : 1396/10/22

عالیییییییییییییییی

نویسنده : نیلوفر تاریخ : 1396/10/18

عالی بود ممنون

عالی بود ممنونم

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/10/16

خیلی سخته وقتی علاقه به درس نداری یاد نمیگیری این رو دانشمندانهم تایید کردن

نویسنده : مریم تاریخ : 1396/10/13

من موقع دعا خوندن نمیتونم تمرکز کنم . مخصوصا اگر به صورت تکرار باشه واقعا دنبال یه راهکاری هستم برای افزایش تمرکز در دعا و تکرار ذکر

نویسنده : نفیسه تاریخ : 1396/10/12

ممنون مطالب مفید شما دوستان عزیز

نویسنده : 123 تاریخ : 1396/10/12

عالی بود

نویسنده : R تاریخ : 1396/10/11

👏خارق العاده

نویسنده : زینب تاریخ : 1396/10/10

خیلی عالی بود ممنون

نویسنده : رهاعظیمی تاریخ : 1396/10/09

عالی بود...ممنونم ازتون بابت ارائه راهکارتون

نویسنده : نگین تاریخ : 1396/10/08

نشد😔دارم کلافه میشم

سلام خوب بود ممنون

نویسنده : آوا معادی تاریخ : 1396/10/02

خیلی مفید بود ـ واقعا نکات مهمی راجع به افزایش تمرکز گفته شده بود ، امیدوارم که این راهکار ها را عملی کنم ، ممنون

نویسنده : ... تاریخ : 1396/09/29

ممنون عالی بود

بسیار عالی بود ممنون

نویسنده : Fateme تاریخ : 1396/09/27

نکات خوبی بود😍ممنون

نویسنده : مهدی تاریخ : 1396/09/26

سلام راهکار ها خوب بود به جز تغذیه در احادیث اکثرا از ماهی به بدی یاد شده و خوردن آن مورد نهی ارشادی است.

نویسنده : علی خالدی تاریخ : 1396/09/18

عالی و کابردی

نویسنده : اشکان تاریخ : 1396/09/18

عالی بود ممنون

نویسنده : بی نام تاریخ : 1396/09/18

خوب بود

نویسنده : *Fatemeh* تاریخ : 1396/09/06

واقعا عالی بود...خیلی خیلی ممنون....خیلی بدردم خورد...خسته نباشید و خداقوت...

نویسنده : لیلا تاریخ : 1396/09/06

مطالبتون عالی بود ممنونم

نویسنده : اسایش تاریخ : 1396/09/05

سلام.ممنون از این راه کارهای خوبتون

نویسنده : پونه تاریخ : 1396/09/04

عالی بود مرسی

نویسنده : یاسمن تاریخ : 1396/08/30

عااااااااالیییییییی خیلییی ممنون

نویسنده : ایدا تاریخ : 1396/08/28

خیلی عالی بود مرسی

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/08/25

عالی بود

نویسنده : مریم تاریخ : 1396/08/24

بسیار موضوع با اهمیت وجالبی بود.متشکر

نویسنده : محسن تاریخ : 1396/08/18

به نظر من نماز خواندن واقعی...از اهمیت بالایی در تمرکز مطالعه دارد. مطالبتون هم عالیییییب

نویسنده : ایدا تاریخ : 1396/08/28

منم کاملا موافقم

نویسنده : مهدیس تاریخ : 1396/08/17

هم بد بودهم خوب بود

خيلي عالي و مفيدبود

نویسنده : Mohamad تاریخ : 1396/07/28

خیلی خوب کاربردی بود .ممنون

نویسنده : پریسا تاریخ : 1396/07/28

بسیار مفید و عالی بود .تشكر

عاااالی بود مرسی واقعأ

نویسنده : تینان تاریخ : 1396/07/22

ممنون خوب بودولی انجامش سخته

نویسنده : عارف تاریخ : 1396/07/20

خیلی خوب بود خوب متمایل به عالی

نویسنده : ایمان تاریخ : 1396/07/18

سلام.خیلی موثر و مفید و کافی.ممنون

نویسنده : عماد تاریخ : 1396/07/15

مرسی خوب بود

نویسنده : زهرا تاریخ : 1396/07/10

سلام ازتون ممنونم

نویسنده : نیلوفر تاریخ : 1396/07/07

سلام خیلی خوب بود ممنون

نویسنده : راضیه تاریخ : 1396/07/04

عالی بود مرسی

نویسنده : nafis تاریخ : 1396/06/20

عالی بود ممنون👌

نویسنده : محبوب تاریخ : 1396/06/18

عالی بود مرسی

نویسنده : بسعاد تاریخ : 1396/06/16

خوب بود ممنون

نویسنده : محبوبه تاریخ : 1396/06/06

خیلی کمکم کرد دستتون درد نکنه عااااااالللللللیییییی بود... . 😊😊

نویسنده : hamed تاریخ : 1396/06/03

خیلی عالی و کاربردی بود.دمتون گرم

نویسنده : پگاه تاریخ : 1396/06/01

مرسی عالی بود. بسیار کمک کننده .

نویسنده : امیر تاریخ : 1396/05/18

سلام خییییییلیییی خوب بود ممنونم.

نویسنده : صبا تاریخ : 1396/05/16

عالی بود. مرسی

عالی

مرسی مفید وکامل بود

نویسنده : شیما تاریخ : 1396/04/23

این هم واقعی هستند یانه؟

نویسنده : عطیه تاریخ : 1396/04/13

عالیییییییییییییییییییییی بود خیلی کمکم کرد تشکر می کنم از همه شما جهت بهبود درس های دیگران

نویسنده : حجت تاریخ : 1396/04/12

عالی بود ممنون

نویسنده : پونه تاریخ : 1396/04/05

ممنون

نویسنده : امین تاریخ : 1396/03/27

بدک نبود خوب بود

عالی علمی کافی

نویسنده : مریم تاریخ : 1396/03/07

مفید بود... ممنونم

عالی بود ممنون

نویسنده : علیرضاپاکدل ازبیروت تاریخ : 1396/01/30

خیلی ممنون ازاین اطلاعات بسیار عالی و مفید.خسته نباشید علی ( ع) یاورتون.

نویسنده : یوسف تاریخ : 1395/12/03

خیلی جملات قشنگی بود. ممنونم

نویسنده : راد تاریخ : 1395/11/30

جامع ، مختصر و مفید بود . ممنون

نویسنده : Rezi تاریخ : 1395/10/29

خیلی ممنون خیر ببینین

نویسنده : کوثر تاریخ : 1395/06/17

واقعا عالی بود

نویسنده : مهسا تاریخ : 1395/05/27

ممنون خیلی خوب بود

نویسنده : amir k ch تاریخ : 1395/03/23

ممنون عالی بود تشکر

نویسنده : رضا تاریخ : 1395/03/10

راه کار های خوبی بودن ولی به نظر من خلاصه ترمی نوشتین خوب تر بود بهتر

نویسنده : بنیامین تاریخ : 1394/11/11

خیلی کمک کرد.ممنون😘

نویسنده : بابک تاریخ : 1394/09/25

خیلی خوب

نویسنده : محدثه تاریخ : 1394/09/15

خیلی خوب بود عالیییی

نویسنده : ميلاد تاریخ : 1394/07/12

به نظرم خيلي جالب نبود

نویسنده : زهرا تاریخ : 1394/07/11

سلام خیلی ممنون لطفا راه های افزایش حافظه دراسلام رامفصل تر درج کنید.ممنونم

نویسنده : محدثه تاریخ : 1394/06/09

خیلی عالی ممنون

نویسنده : مریم تاریخ : 1394/06/08

ممنونم

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1394/05/05

بسیار عالی بود، اگر دعا وقت مطالعه خوانده شود یقینا تمرکز بیشتر و بیشتر خواهد بود : اللهم ...من ظلمات

نویسنده : نسترن تاریخ : 1394/04/06

خیلی جالب بود

نویسنده : ف تاریخ : 1394/03/27

خیلی عالی بود مرررررررررسی

نویسنده : n تاریخ : 1394/03/11

ممنون

نویسنده : بهار تاریخ : 1394/02/19

خیلی عالی بود خییییییییلی

نویسنده : پیمان تاریخ : 1394/02/08

بسیار عالی بود وتشکر

نویسنده : سهیل تاریخ : 1394/02/06

سلام ممنونم از راهنماییتون ولی واقعا هرکاری می کنم بازن نمیتونم تمرکز کنم، انگاره مطاله ای که می کنم بیهوده س؟

سلام همه این ها یک طرف تنبلی هم یک طرف با تنبلی چیکار کنیم که داره نابودم میکنه

نویسنده : فرحان تاریخ : 1394/01/29

سلام ممنون از راهنمایی های شما نکات جالبی بودن من مدتی هست که خیلی درسهام ضعیف شدن به دلیل اینکه علاقم رانسبت به درس ازدست دادم

نویسنده : mojtaba تاریخ : 1394/01/24

خیلی عاااالی بود فقط قسمت دینی رو بیشتر شرح بدین!!!!!

نویسنده : سارا تاریخ : 1394/01/22

مرسی مطالب خوبی بود

نویسنده : هاجر تاریخ : 1394/01/19

عالي بود ممنون.

نویسنده : شیما تاریخ : 1394/01/17

اکثرا این راهکارارو خودم بلد بودم ولی عملی نکردم مرسی

نویسنده : راحله تاریخ : 1393/12/17

عالی بود تشکر

نویسنده : علی تاریخ : 1393/12/03

خوب بود

نویسنده : مهدی تاریخ : 1393/12/02

مرسی از راهنمایی خوبتون خواهشا یک راهی هم برای فرار از دست تنبلی بگید چون همه ی اینها زمانی امکانش هست که تنبلی آدمو زمین گیر نکنه...

نویسنده : اشکان شمسی تاریخ : 1397/05/19

دقیقا این دوستمون اصل مطلب رو گفت. هرچی میکشیم از تنبلیه وگرنه این راهکارارو همه بلدن. یه راهی برای فرار از تنبلی بگید خواهشا.

نویسنده : آرزو تاریخ : 1393/12/02

کاربردی بود ممنون

نویسنده : محمود تاریخ : 1393/11/27

عالی بود اگه اراده کنیم.

نویسنده : گلرخ تاریخ : 1393/11/26

خیلی خوب،مفید و سودمند بود ممنونم

نویسنده : سیدال رحیمی تاریخ : 1393/10/27

جهان سپاس از حرف های آموزنده تان.

عالی و آموزندهبود.

نویسنده : علی تاریخ : 1393/10/17

خیلی خوب بود ممنون.

نویسنده : علی تاریخ : 1393/10/17

خیلی خوب بود.ممنون.

نویسنده : سحبا تاریخ : 1393/10/15

خیلی خیلللللللللللللللللللللیییییییییییی عالی بود : به دردم خورد

نویسنده : ب تاریخ : 1393/10/14

ممنون

نویسنده : Omid تاریخ : 1393/10/13

خیلی ممنون از راهکار هاتون واقعا خیلی آموزنده بودن دست شما درد نکنه انشاءالله خداوند اجر پاداشتان را بده.

نویسنده : فردین تاریخ : 1393/10/07

عالی بود مرسی

نویسنده : ماهور تاریخ : 1393/09/10

عالیییییییییییییییییییییییییییی بود ممنون ازمطالب مفیدتون

نویسنده : محبوبه تاریخ : 1393/06/31

سلام، خیلی خوب بود امیدوارم بتونم راهکارها رو انجام بدم و نتیجشو ببینم

نویسنده : علي تاریخ : 1393/06/09

خيلي خوب بود

نویسنده : سپیده تاریخ : 1393/05/23

سلام من خیلی دوس دارم درس بخونم ولی هرکاری میکنم به سمتش کشیده نمیشم.حتی این تنبلی کاردستم داد...نمیدونم چیکارکنم واقعادرمونده ام

نویسنده : اوا تاریخ : 1393/05/04

دستتون درد نکنه

نویسنده : pouriya تاریخ : 1393/02/08

سلام دوست عزیز تشکر.جداعالی بودکاش بتونم عملیشون بکنم.بدجور به هم ریختم.

نویسنده : بالا تاریخ : 1392/11/14

بلبل

نویسنده : حانیه تاریخ : 1392/11/04

خوب بود ممنونم

نویسنده : کوثر تاریخ : 1392/08/16

وواااااااااقعا ممنونم عالی بود

نویسنده : شیما تاریخ : 1392/08/03

خوب بود ...عالی بود....عالی ترین بود!!!

نویسنده : pary تاریخ : 1392/05/06

واقعاحرفاتون منطقیه.مرسی

نویسنده : محدثه تاریخ : 1392/04/26

عالی بود

نویسنده : معصومه تاریخ : 1392/03/27

سلام،مرسی از راهنماییتون جالب بود من مدتی است باوجود علاقه به درس انگیزه خود را نسبت به آن از دست دادم و حتی از همکلاسیهای خود عقب ماندم بااینکه از شاگردان اول دانشگاه و رشته خود بودم واز این موضوع خیلی ناراحتم جه باید بکنم؟

نویسنده : سعیده تاریخ : 1392/02/28

جالب بود، از همه مهمتر بحث زمان بندی است که می تواند در افزایش تمرکز کمک کند.

نویسنده : حميد تاریخ : 1392/01/01

سلام خيلي خوب بود ممنون

نویسنده : reza تاریخ : 1391/10/17

کاش قسمت دینیش رو اول همه میگفتید.خووووووب بود

نویسنده : سینا تاریخ : 1391/09/01

باحال بود،خیلی کاربردی بود،دمت گرم.

نویسنده : گیتی تاریخ : 1391/08/11

عالی بود.مرسی

نویسنده : ساحل تاریخ : 1397/10/11

مفید بود👍

نویسنده : سحر تاریخ : 1391/02/13

سلام عالی بود ممنون

نویسنده : احمدرضا تاریخ : 1398/02/24

اگه بخوای میتونی با این موارد بترکونی

نویسنده : فاطمه السادات تاریخ : 1397/11/22

واقعا ممنونم ازتون . با خوندنش خیلی تصمیم ها گرفتم ، واسم دعا کنین که بتونم این تصمیم ها رو به مرحله عمل برسونم☺

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/11/19

بی نظیر بود