پرسش و پاسخ  /  احکام  /  حدود و مجازات اسلامی  /  نزدیکی با حیوانات

حکم وطی حیوان - توبه

سوال اگر کسی با حیوانات مقاربت کند حکم او چیست و آیا کناهش قابل بخشودن است و احادیث در این باره چگونه است و برای توبه چکاری باید بکند؟

جواب حکم شخصی که با حیوان مقاربت کند و همچنین حکم حیوان وطی شده بدین شرح است:
[مسأله 2631] خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مکروه است و اگر کسی با آنها وطی کند، یعنی نزدیکی نماید حرام می‏شوند و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند. (1) (اراکی): و باید قیمت آن را به عنوان غرامت به صاحب آنها بپردازند ..
(خوئی)، (گلپایگانی)، (تبریزی)، (صافی)، (نوری): خود و نسلشان حرام می‏شوند و بول و سرگین آنها نجس می‏شود و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند و بر وطی کننده لازم است قیمتش را به صاحبش بدهد.
(سیستانی): گوشت آنها حرام می‏شود، و همچنین شیر آنها و نسل بعد از وطی آنها بنا بر احتیاط واجب، و بول و سرگین آنها نجس می‏شود و باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگر بفروشند و بر واطی اگر صاحبش نباشد، لازم است قیمتش را به صاحبش بدهد و پو لی که از فروشش بدست می‏آید برای واطی است.
(زنجانی): حرام نمی‏شوند، ولی باید آنها را از شهر بیرون ببرند و در جای دیگری که وضعیت این حیوان را نمی‏دانند، بفروشند. با عمل زشت وطی، حیوان از ملک مالکش خارج نمی‏شود، بلکه نزدیکی کننده که مالک حیوان نیست، باید هر مقداری که در اثر بیرون بردن و فروختن این حیوان به مالک ضرر زده است، جبران نماید.
[مسأله 2632 ] اگر با گاو و گوسفند و شتر نزدیکی کنند، بول و سرگین آنها نجس می‏شود و آشامیدن شیر آنها هم حرام است و باید بدون آن که تأخیر بیفتد آن حیوان را بکشند و بسوزانند و کسی که با آن وطی کرده پول آن را به صاحبش بدهد بلکه اگر به بهیمه دیگری هم نزدیکی کند، شیر آن حرام می‏شود. [1]
اما راه حل این کار فقط توبه است و کسی که توبه کند مسلما خداوند او را می بخشد، در اینجا مطالبی را در مورد توبه خدمتتان عرض می کنیم: همان طور که از آیات قرآن استفاده میشود: «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَی اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحاً عَسی‏ رَبُّکُمْ أَنْ یکَفِّرَ عَنْکُمْ سَیئاتِکُمْ وَ یدْخِلَکُمْ جَنَّاتٍ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ ....» ای کسانی که ایمان آورده‏اید بازگشت نمائید بسوی خدا و توبه کنید توبه خالص شاید پروردگار شما بپوشاند گناهان شما را و داخل گرداند شما را در بهشتهایی که از زیر درختهای آن نهرها جریان دارد در آن روزی که خداوند خجل نکند پیمبر و آن کسانی را که ایمان آورده‏اند و نور آنها از جلو آنان و از طرف راستشان میرود و مؤمنین گویند پروردگار ما تمام کن نور ما را (و ما را بکمال برسان) و ما را بیامرز (از ظلمت گناه پاک گردان) زیرا که تو بر هر چیزی توانایی. [2]
توبه دری از درهای رحمت الهی است که خداوند مهربان آن را بر روی همه گناه کاران گشوده است و آنان را دعوت کرده تا از این در به دریای بی کران رحمتش وارد شوند.بنا براین نخستین گام برای نجات از گناه، توبه است، اما توبه‏ای که از هر نظر خالص باشد، توبه‏ای که محرک آن فرمان خدا و ترس از گناه باشد نه وحشت از آثار اجتماعی و دنیوی گناه. توبه‏ای که برای همیشه انسان را از معصیت جدا کند و بازگشت به گناه در آن نباشد.
حقیقت" توبه" ندامت و پشیمانی از گناه است که لازمه آن تصمیم بر ترک در آینده است، و اگر کاری بوده که قابل جبران است در صدد جبران برآید. گفتن استغفار نیز بیانگر همین معنی است، و به این ترتیب ارکان توبه را می‏توان در پنج چیز خلاصه کرد:" ترک گناه- ندامت-تصمیم بر ترک در آینده- جبران گذشته- استغفار).[3] حداقل توبه استغفار به زبان، و اراده بر عدم بازگشت به گناه، در بقیه زندگی و جبران حقوق الناس، یا وظایف ترک شده الهی است.[4]

[1] . توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 600.

[2] . تحریم: آیه 8 .

[3] . تفسیر نمونه، ج29، ص: 290.

[4] . برگرفته از پایگاه حوزه6869-16869-1.
کلمات کلیدی
گناه  |  حکم  |  شیر  |  حرام  |  توبه  |  می‎شود  |
لینک کوتاه :

باید انسان از اول نره سمتش

نویسنده : ایرانی تاریخ : 1398/11/21

نزدیکی با حیوانات اصلأ جایز نیست وموجب بی ایمانی انسان می شود

حکم در مورد حیوان اهلی که برای مصرف گوشت استفاده میشه هست، اون حیوان نهایتا کشته میشه چه تجاوز بشه چه نشه، تفاوتش اینه که اگه به حیوان تجاوز شد به جای مصرف گوشتش باید گوشت سوزانده بشه

معلومه جهنم تنها راهش توبه و عدم انحام دوباره این کار کثیف است موفق باشید

اگر باگوسفندی وطی شود و ان خورده شود چ باید کرد

ببخشید به جای اینکه اون عوضی که به حیوان تعرض کرده را بکشند و بسوزانند ، حکم دادید که حیوان را بکشند و بسوزانند؟

نویسنده : منصور تاریخ : 1397/08/30

در هر مورد از احکام شرعی مراجع دینی خود را مجاز نمی دانند که که در تشریح مسائل و بیان حکم از شارع مقدس تاخیر کنند یا متقدم شوند و بهمین دلیل است که در وطی با حیوان حکم جزایی صادر نشده است. اما از نظر ایمانی و شرعی در شناعت و بدی این عمل همین بس که امام خمینی رضوان الله تعالی علیه در گفتن این مسئله و بیان حکم ان در توضیح المسائل اشان عبارت " العیاذ بالله" (پناه بر خدا ) را بکار برده اند.

حکم‌وطی‌حیوان چیست