پرسش و پاسخ  /  احکام  /  ارث

حکم تقسیم اموال به فرزندان از طرف پدر در زمان حیات

سوال آیا پدر می تواند در زمان حیات اموال خود را بین فرزندان تقسیم نماید از نظر شرعی اشکالی ندارد اگر اشکال دارد اشکال آن را توضیح دهید پس مشکل فرزند را چه کسی باید حل کند

جواب

در جواب شما باید عرض کنیم که چنانچه شخص وصیت کند، وصیت یعنی اینکه می گوید بعد از مرگ من از اموال من فلان قدر به فلان شخص یا فلان کار اختصاص دهید در این صورت بعد از مرگ شخص در یک سوم اموالش حرف و وصیت او نافذ است و دو سوم باقی به ورثه تعلق دارد، اما چنانچه شخصی در زمان حیات خود چیزی را به هر شخصی که می خواهد می بخشد چنانچه شخص در مرضی نیست که در آستانه مرگ است به اصطلاح در مرض مرگ نیست و در حالت عادی است بخشش و یا هر تصرف دیگری که در اموالش بکند صحیح است و اختیار اموال خود را کامل دارد و در هر راهی که بخواهد می تواند مصرف کند اما اگر زنده است اما در مرضی است که منجر به مرگ او خواهد شد اقوال و فتواهای مراجع به شرح ذیل خدمتتان اعلام می شود:

انسان می‏تواند (1) در مرضی که به آن مرض از دنیا می‏رود، هر قدر از مال خود را به مصرف خود و عیال و مهمان و کارهایی که اسراف شمرده نمی‏شود برساند (2) و نیز اگر مال خود را به کسی ببخشد یا ارزانتر از قیمت بفروشد یا اجاره دهد صحیح است (3)[1]

(1) (بهجت): بنا بر اقرب .. (2) (زنجانی): و نیز اگر مال خود را به قیمت بفروشد، یا اجاره دهد اشکال ندارد بلکه ظاهراً اگر مال خود را به کسی ببخشد یا ارزانتر از قیمت بفروشد، اگر چه بیشتر از ثلث باشد و ورثه هم اجازه ننمایند تصرّف او صحیح است، هر چند احتیاط مستحبّ آن است که رضایت ورثه را هم جلب کند. (3) (نوری): اگر چه بیشتر از ثلث باشد و ورثه هم اجازه ننمایند تصرّف او صحیح است و به اصطلاح «منجزّات مریض» از اصل مال محسوب می‏شود نه از ثلث آن.

(خوئی)، (فاضل)، (تبریزی): أظهر این است که اگر مال خود را به کسی ببخشد یا ارزانتر از قیمت بفروشد ( (فاضل): یا اجاره دهد) اگر چه بیشتر از ثلث باشد و ورثه هم اجازه ننمایند، تصرّف او صحیح است.

(گلپایگانی)، (صافی): اگر مال خود را به قیمت بفروشد، یا اجاره دهد اشکال ندارد بلکه اگر مثلًا مال خود را به کسی ببخشد یا ارزانتر از قیمت بفروشد بنا بر أقوی تصرّف او صحیح است، اگر چه در تمام مال باشد و محتاج به اجازه ورثه نیست.

(سیستانی): اگر مال خود را به قیمتش بفروشد، یا اجاره دهد اشکال ندارد ولی اگر مثلًا مال خود را به کسی ببخشد، یا ارزانتر از قیمت معمول بفروشد، چنانچه مقداری را که بخشیده یا ارزانتر فروخته است به اندازه ثلث مال او یا کمتر باشد تصرّف او صحیح است؛ و اگر بیشتر از ثلث باشد، در صورتی که ورثه اجازه بدهند صحیح است و اگر اجازه ندهند، تصرّف او در بیشتر از ثلث باطل می‏باشد.

(مکارم): مسأله انسان می‏تواند قبل از مرگ خود، خواه صحیح و سالم باشد یا بیمار هر قدر از مال خود را بخواهد، به دیگری ببخشد، یا جنسی را ارزانتر از قیمت بفروشد، یا به مصرف خود و عیال و میهمان برساند، ولی احتیاط آن است که در مرضی که با آن از دنیا می‏رود (یعنی در آستانه مرگ) در بیش از ثلث مال خود چنین تصرفاتی نکند مگر با اجازه ورثه.

*با توجه به اختلاف فتوا در این مورد لازم است از مرجع تقلید خود استفتا فرمایید.

[1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏2، ص: 377

کلمات کلیدی
مرگ  |  مال  |  وصیت  |  ورثه  |  حکم تقسیم اموال به فرزندان  |  پدر در زمان حیات  |  فرزندان از طرف پدر  |
لینک کوتاه :

سلام پدر من از پنج دانگ خانه که صاحب آن است آن رو بین ۶ فرزند تقسیم کرده و من که دختر شون هستم و فرزند هفتم به من چیزی نداده آیا اینکار درست است آیا هیچ مرجع قانونی برای اینکار اشکال نمیگیری آیا از نظر شرعی خرام هست ؟؟

سلام ببخشید سوال من همسر دوم هستم همسر من سه ماه فوت کردن ایشون بیشتر اموالش را به بچه‌ها ش وهمسر اولش بخشید من میتونم از تریق قانون تصرف کنم؟ یا نه که به حق وحقوقم برسم ممنون میشم پاسخ بدید

نویسنده : ایزدی..ژ تاریخ : 1401/04/29

سلام پدرم قبل فوت تک زمینی به مساحت ۳۰۰۰متر به من و۲خواهرم دادن وقید کردن این سهم ارث پدری میباشد و بعد مرگ هیچ حقی نسبت به گرفتن ارث از اموال من راندارند.ایا دیگر نمیتوانیم ادعای ارث بکنیم چون‌زمینهای زیادی دارد که در تصرف برادرهایمان هست نزدیک ۱۰۰۰۰۰متر

پدر بزرگم ۵۰ سال پیش فوت کردن و قبرشون گرون قیمت هست. پدرمم ۲ سال پیش فوت کردن بجز من وارثی ندارد پدر بزرگم .ایا میتوانم قبر پدر بزرگم را بفروشم

نویسنده : سید اسماعیل تاریخ : 1400/02/14

سلام پدر درزمان حیات خود ملکیت خویش را در غیاب دختر هایش بین دو پسر خود تقسیم نموده صرف یک مقدار کم زمین باقیمانده را در بین تمام ورثه به طور مشترک بجا مانده است

نویسنده : مهدی ناظری تاریخ : 1400/01/07

سلام پدری پیری دارم همراه مادرم بیمارهس وما هشت فرزند پدر بخاطر این که اورا برادر کوچک مان که در خانه ی او زندگی میکند خود پدر رضایت داده که او طبقت بالا را بسازد ودرعوض به آنها رسیدگی کند حال انقدر رو مخ پدر ومادر کار کردن که هم اکنون کل خانه را پدر به نام او زده ومادر مان وهفت فرزند دیگر رابی حق کرده ایا فرزندان دیگر میتوانن طلب حق خود ومادر خودرا بکنند از راه قانونی لطفا راهنمایی کنید ممنون

سلام پدر من بیسواد است بردارم سیزده سال پیش خانه پدرم با گولنامه بنام خود کرده که خانه را به من فروخته به مبلغی انشگت پدر بیسواد من روش زده پدر خبر نداشت حالا بعد سیزده سال حالا اومده میگه باید از خانه بره بیرون حالا پدرم چیکار کنه

نویسنده : فرزانه تاریخ : 1399/10/03

سلام پدر بزرگ در زمان حیات خود حویلی را برای دو پسر داده و یک زمین که داشت برای شش دختر خود داده آیا این حرف پدربزرگ در حق میراث بین پسر و دختر درست است یا خیر حویلی تقریبا یک نیم جریب و زمین هشت بسوه و ماما هایم زمین هم در کرایه دادن از آن حق خود میگیرین میگوین که او زمین میراث پدر است برای ما و این خانه را برای ما پدر بخشیده حالی چهار دختر میخواهد عریضه کند میخواهد که حق که مکمل برای شان داده شود هم از زمین هم از خانه ایا این خانم برنده خواهد شد .

ما۸فرزندیم ۳ پسر۵دخترپدرم قبل از مرگش تمام اموالش رابه همدستی پسرانش به نام پسرها زده ودراسناد رسمی ثبت کرده مادخترها چیزی نداریم آیا مانمیتوانیم شکایت کنیم ک به صورت قانونی تقسیم شود

سلام اگر فرزند زودتر از پدر بمیرد و دارای دو فرزند پسر باشد چقدر سهم به پدرش میرسد؟چقدر به فرزندانش

نویسنده : صالح تاریخ : 1399/08/27

من از زمانی که بچه 12 ساله بودم در کار کسب و کار پدرم همچون برادرم و عمویم که باهم کار کردیم اموال پدرم زیاد شد همه اون اموال را بنام خودش کرد البته عموم و برادرم که از من بزرگتر بود حقشان را گرفتند ولی به من هیچ حقی ندادند چون من مجرد بودم نوز خانه پدرم بودم ولی مثل اونهایی که حقشون را گرفتند مثل عمو و برادرم خیلی زیاد شبانه روز کار کردم. واز کار کردن ما باهم اموال جمع شد زمین شهری خرید شد زمین کشاورزی گرفته شد پولها اضافه شد پدر قبل از اینکه باهم کار کنیم پول انچنانی نداشت حالا هم دیگر پیر فرسوده شده بچه های دیگر و برادر بزرگترم که گفتم باز ادعا حق میکند حق من اینجا خورده شده البته وخودشان میدانند ولی هیچ کسی حرفهای منوقبول نمیکنند من چکار کنم به حق حقوق حقه خودم برسم

نویسنده : سالار فلاحی تاریخ : 1399/08/22

سلام. پنج سال پیش پدرم قطعه زمینی داشت از آنجا که من وضع مالی خوبی نداشتم یک ششم از زمین را به یکی از 5 برادرم فروخت و پولش را به من داد . حالا پدر فوت شده و برادرانم. میخواهندزمین را تقسیم کنند بدون اینکه سهمی به من بدهند . دلیلشان هم این است که من هنگام گرفتن پول از پدر در کاغذی دست نویس متعهد شدم که دیگر سهمی از زمین نبرم . لطفا راهنمایی بفرمایید که از این ارث پدر بنم هم میرسد یا نه ؟ متشکرم

نویسنده : م. چیتگر تاریخ : 1399/07/17

اگر پدر سکته مغزی کرده و در بیمارستان بستری شود و هدیان بگوید بعد از ده روز به زندگی برگردد دراین زمان می‌تواند اموال خودرو بنام فرزند پسر خود کند؟ و بعد از یکماه فوت کند آیا ورثه های دختر میتوانند نسبت به آن اموال ادعا و یا شکایتی داشته باشند؟

سلام خسته نباشید ببخشید یه زمینی که پدر به پسر فروخته شده پولی ردو بد نشده میشه پدر پس بگیره یا نه

نویسنده : ذکی تاریخ : 1399/04/04

پدر حیات است میخواهد جای داد خودرا بفروشد و برای ۳ دختر و دو فرزند تقسم کند، ارزش جایداد ۳۵۰۰۰۰ دالر امریکایی است ؟ لطفا بگوید چیگونه این مبلغ تقسیم میشود باید خود پدر هم از ان پول بگیرد

نویسنده : محمد تاریخ : 1399/03/31

اگر پدر در حال فوت که سه دختر ویک. پسر داشه میتواند همه مالش را به نام دختراش کند وپسر هچی

سلام من زن دوم شوهرم هستم ی فرزنددخترازایشون دارم اززن اولش دوفرزنذی پسری دختر،، می‌خواهیم ازاین زندگی اون دوفرزنذسهمی نداشته باشن چکارکنیم، خود شوهرم راضی، چون براوناگذاشته

آیا پدر میتواند یک سوم مال خود را به پسرخود بدهد و بقیه اموال را بین همون پسر و دختراش تقسیم کند.این کار بی عدالتی نیست؟

نویسنده : ناشناس الف م تاریخ : 1399/02/20

ایابه اموالی که پدردرزمان حیاتش به نام دوپسرش کرده الان دخترا ن ارث نمی برند

سلام پدرشوهرم سهم خودشو درحالسلامتی به دوپسرش بفروخته حالا ۳تادختراش فهمیدند وپدرشوهرمو اذیت میکنندحالا تکلیفش چیست کار درستی کرده یا نه ؟ممنون

سلام. در صورتیکه پدر در وصیت نامه فقط ارث را به بین پسران تقسیم کند آیا دیگر ورثه حق شکایت از نحوه تقسیم مال پس از فوت پدر را دارند یا خیر؟

سلام پدر من میخواهد منزلی که توش خودش ساکنه به برادرم باوصیت نامه ببخشد در حالی که این منزل باپول زمینی که فروخته مال مادرمان بوده ساخته شده است حال تکلیف ما ورثه چیست

نویسنده : اهواز تاریخ : 1398/10/22

سلام.پدرم در قید حیاط هست و به هممون خونه داد هممون هم ازدواج کردیم از خرج خودش (مادرمون فوت کرده و زن جدید گرفته دو تا بچه مدرسه ایی هم داره)بابام حقوق بازنشستگی نداره فقط من از زن قبلی که فوت کرده باش زندگی میکنم خرج زندگی مایحتاج کل زندگیش با منه این ۱۲ساله من باشم خرجشو من میدم یک زمین داره ۴هکتار میخواد تقسیمش کنه سهم میخوان تقسیم زمین به چه شکله ممنون میشم این مشکلو حل بکنین

سلام

آیا زن بعدازمرگ شوهر میتواند اختیار اموال را داشته باشد

پدرم زمین را در قید حیات فروش نامه سوری به من داده ودرکنارش یک برکه بعنوان ارثیه در مورد همین زمین که فقط جهت اخذ سند بوده را امضا کردم،حالا خودش زمین را فروخته،نت میتوانم شکایت کنم؟

پدرم یه باغ به خواهرم فروخته به 60تومن دراصل املاک با اسم ما 6تا خواهر هستش اما دست پدرمون‌هست ایا بدون نظر بقیه وراث میشه یه باغ را به خواهر دیگه بفروشه و رضایت بقیه نباش وایا سهم فرزندان باید از همون باغ فروخته شده بپردازه یا نه

با سلام بعداز مرگ پدر که فقط یک خانه بیشتر نداشت ولی ما پنج خواهر سه بردار مادر ویکی ازخواهرم که حالادرقیدحیاط نیست با نقشه ونیرنگ ما خواهر برادر ها را بردن دفتر اسناد خانه را کردیم به اسم مادر ماهم به خیال اینکه مادرتوخونه خودش می شینه تا زنده اما حالا بدونه که ازما اجازه یا صحبتی بشه دو برادر که مادر مون نقشه کشیده بود براشون که از ارث ما بگیر بکنه به نامه اون دوتا همینکار وکرده وبه ما چهار خواهر چیزی ندادن از ارث مادر مون میگه شما حقی ندارین خونه کردین به اسم من منم فروختم پول ش تقسیم کردم بینشون میگم ش شما روزی که رفتیم به اسمت کردیم که خودت تازنده هستی صاحب خونه باشی حالا کلا سرمون گذاشتی پولشو تقسیم کردی بین این دو تا به نظره شما ما میتونیم شکایتی کنیم که حقمونو بگیریم

نویسنده : عبدالله علوی تاریخ : 1398/01/29

باسلام میخواستم بگم بعضی از ورثه ها موقع زنده بودن پدر قسمتی از اموال پدر را با نقشه با امضا پدر بنام خود میکنند حالا میخواستم بدونم بعداز مرگ پدر تکلیف بقیه فرزندان چیست لطفا راهنمایی کنید که آیا بقیه فرزندان میتوانند اعتراض کنند

با سلام اگر پدری در قید حیات باشد و هیچ مشکلی نداشته باشد اموال خود را تقسیم کندبین فرزندانش اما اگر یک فرزند اموالی که پدر تعیین کرده را امضا نکند انابقیه فرزندان امضا کنند حال پدر فوت کرده تکلیف سهم الارث ان فرزند که امضا نکرده چه میشود

نویسنده : فرزانه سعید تاریخ : 1398/01/15

پدرم الزایمر دارد من دخترم برادرام اموال رو بین خودشون تقسیم کردن من میتوانم ارثم رو جدا کنم

نویسنده : عباس باقری تاریخ : 1397/12/18

سلام پدرومادرخدابیارمزشده .متاسفانه برادردومی نشسته خونه صاحب خونه شده حالا دختربزرگ وچندخواهرش میخوان شکایت کنن آیا مراحل میکشد به تقسیم ارث

نویسنده : mohsen تاریخ : 1397/11/15

قانون تقسیم ارث مادری توسط مادر؟ایا حق اعتراض در این دنیا و مخصوصا در ان دنیا امكان دارد؟ایا اعتراض به تقسیم ارث مادری توسط خود او درزمان حیات مادر چه در این دنیا و در اخرت وارد است؟ایا فرزندمیتواند نسبت به تقسیم اموال مادری به او شاكی شود البته در اخرت؟راستی سلام را فراموش كرده ام مرا ببخشید منتظر پاسخ شما هستم.

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی شما می توانید مسئله مورد نظر خود را از دفاتر مراجع تقلید استفتاء نمایید:

https://makarem.ir/index.aspx?typeinfo=3000

همچنین

http://www.leader.ir/fa/istifta

نویسنده : ف تاریخ : 1397/11/08

درصورت وصیت پسرباز مال به مادرمیرسد

نویسنده : مریم تاریخ : 1397/11/02

سلام.بعد از فوت پدر بزرگم خانه پدربزرگم رو تقسیم ارث نکردن بعد همه فرزندان آن وکالت دادن ب دایی کوچکیم ک خونه رو بزنه ب اسم مادر بزرگم زده ب نام خودش بعد دو دانگ آن را ب اسم مادر بزرگم کرده و بعد از مرگ مادر بزرگم آن دو دانگ هم ب نام خودش زده آیا میتونن شکایت کنن؟

باسلام.مقداری پول حدود150میلیون از پدرم كه آلزایمر دارد در بانك موجود است.چطور می تونیم پول بین وراث تقسیم شود به طوریكه مخارج زندگی پدر تامین شود و بین فرزندان اختلاف نباشد.آیا وكالت یا سندی می توان تنظیم كرد تا از همان پولهای تقسیم شده مخارج تامین شود و هر كس به اندازه خود سهم مخارج را بپردازد؟

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی مطب مورد نظر خود را از دفاتر مراجع استفتاء نمایید.

http://www.leader.ir/fa/istifta

https://makarem.ir/main.aspx?lid=0&typeinfo=21

نویسنده : مجید تاریخ : 1397/10/18

پدر و مادر من 28ساله كه خارج از كشور هستند وما هیچ دسترسی به اونا نداریم در این 28سال.من تنها بچه اونا هستم.مقداری پول دست عموم داره واونم میگه این پولو فقط به پدرم میده.آیا من حقی دارم ومیتونم شكایت كنم.شاهد هم دارم كه پول دست عمومه.خودشم قبول داره ولی ب من نمیده

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی مطب مورد نظر خود را از دفاتر مراجع استفتاء نمایید.

http://www.leader.ir/fa/istifta

https://makarem.ir/main.aspx?lid=0&typeinfo=21

نویسنده : محسن تاریخ : 1397/09/29

سلام پدربزرگ من تو زمان حیاتش تو كاغذ گفته و یكی نوشته كه تمام مال واموال منقول وغیر منقول خودراتقسیم كرده ولی آخر برگه نوشته كه زمین كشاورزی موتورآب شراكتا مانده و امضا كردن زیرشو پدرم و عموم زمیناسونوتوافقی تقسیم كردن ولی كاغذی وجود نداره و سهم عمه مرحومم رو هم دادن حالا این پسر عموم ادعا كرده كه پدر من از پدر اون 50جریب اضافه داره ولی اینگونه نیس و اون یكی عمم به رضایت خودش سهمی نبرده پدرم وعموم پدربزرگم و یكی از عمه هام فوت كردن

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی شما می توانید مسئله مورد نظر خود را از دفاتر مراجع تقلید استفتاء نمایید:

https://makarem.ir/index.aspx?typeinfo=3000

همچنین

http://www.leader.ir/fa/istifta

اگر پدر اموال خود را به یکی از فرزندان واگذار کند بعد از مرگش بقیه فرزندان حق اعتراض دارند

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی شما می توانید مسئله مورد نظر خود را از دفاتر مراجع تقلید استفتاء نمایید:

https://makarem.ir/index.aspx?typeinfo=3000

همچنین

http://www.leader.ir/fa/istifta

با سلام زمین ثلثی رو میشه خرید فروش کرد یا خیر از نطر شرعی لطفا احکامش رو بفرمایید

سلام آیا این مسئله میشه که پدر بین دختر و پسر فرق بذاره ودر زمان حیات بااین حال که پسرها ازنظرمالی مشکلی هم ندارن ولی دوتا از دخترها به نون شبشون هم محتاجن همش بگه تمام داراییم برای پسر اس فقط چون پسردوسته میشه به دختریچیزی نرسه ن

نویسنده : پیمان تاریخ : 1397/04/19

سلام پدر میتونه در استانه مرگ دارایی رو بنام زنش کنه ؟حق اولاد رو نده؟

نویسنده : مدیر تاریخ : 1397/04/21

جواب شما در سطور اول این مطلب هست - هر کس در زمان حیات خودش می تواند هر گونه که بخواهد در اموال خود تصرف کند و کسی نمی تواند مانع از کار او شود

مردي كه فرزند ندارد وصيت ميكند همه داراييم به زنم ايا كسي از مردن مرد سهم دارند

نویسنده : فریبانجفی تاریخ : 1397/01/29

سلام ببخشیدمادوخواهرودوبرادربم وپدرمن منزل شخصی خودرافروخته اندوبانصف قیمتان منزل دیگری گرفته اندونصف پول رابه برادرانم برای تهیه ی مسکن داده اندالان حکم حق من وخواهرم چگونه است راه صحیح راراهنمایی کنید

وقتی پدر شما در قید حیات هستند اختیار تصرف در اموال خودشان را دارند - حق ارث بازماندگان از مالی تعیین می شود که شخص بعد از فوت خود بر جای می گذارد و تازمانی ایشان زنده است شما حقی در اموال ندارید

نویسنده : مجتبا تاریخ : 1396/12/09

سلام ما هفت نفریم ۲ تا خواهر ۵ تا برادر وپدر به ۳ تا از برادرام زمین داده بقه هیچی تکلیف چیست

نویسنده : احمد تاریخ : 1396/11/03

با سلام آیا فرزندان میتون در حیات بودن پدری که معتاد به انواع مواد مخدر هس ادای ارث کند و ارث خود رو بگیرد

آیا در زمان حیاط پدر فرزندان اجازه مصالحه امال پدر بدون اجازه پدر را دارند

خیر

نویسنده : غمکده تاریخ : 1396/07/17

سلام پدرم در زمان حیات چهار دنگ خانه اش را به نام من زده و من شش برادر و دوخواهر دیگر دارم .آیا کراهتی در اموال من دارد وقتی خواهر و برادرانم ناراضی باشن .

در زمان حیات، پدر شما حق تصرف در اموال خودش را دارد و رضایت خواهران و برادران شرط نیست چون تا زمانی كه پدر شما زنده است انها حقی در مال پدر ندارند تا رضایتشان شرط باشد

پاسخ مدیر :
سلام. این پایگاه پایان نامه ها را در حد چكیده در اختیار دارد.
نویسنده : reza تاریخ : 1396/03/01

باسلام میخواستم بگم بعضی از ورثه ها موقع زنده بودن پدر قسمتی از اموال پدر را با نقشه با امضا پدر بنام خود میکنند حالا میخواستم بدونم بعداز مرگ پدر تکلیف بقیه فرزندان چیست لطفا راهنمایی کنید که آیا بقیه فرزندان میتوانند اعتراض کنند

اگر بدون اذن و اجازه پدر باشد غصب محسوب می شود و در صورتی که بتوانید ادعای خود را ثابت کنید می توانید شکایت کنید

نویسنده : بابک تاریخ : 1395/09/13

سلام.پدر من زنده و از هر حیث یک انسان سالم العقل میباشند ک تصمیم گرفته مغازه خودرا ب یک سوم قیمت ب یکی از برادرانم بفروشد و ب مصرف خودش برساند.آیا از نظر قانونی و شرعی اجازه دارد؟

بله

نویسنده : بیتا تاریخ : 1395/01/30

اگر کسی در زمان حیات دچار بیماری آلزایمر باشد و مالش را به دو ورثه ببخشد بعد از فوتش بقیه ورثه ها میتوانند اعتراض کنند

نویسنده : حسنا تاریخ : 1394/02/15

سلام بله حق اعتراض دارند

نویسنده : اعظم تاریخ : 1394/02/15

باسلام میخواستم بگم بعضی از ورثه ها موقع زنده بودن پدر قسمتی از اموال پدر را با نقشه با امضا پدر بنام خود میکنند حالا میخواستم بدونم بعداز مرگ پدر تکلیف بقیه فرزندان چیست لطفا راهنمایی کنید که آیا بقیه فرزندان میتوانند اعتراض کنند

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/03/18

اگر فرزند کوچکتر با نقشه و گرفتن وکالت بلا عزل از پدر خانه ی پدری را بدون اطلاع سایر فرزندان بفروشد.فرزندان دیگر میتوانند اعتراض کنند؟

نویسنده : مریم تاجور تاریخ : 1392/12/01

باسلام آیافرزندان از نظرشرعی اجازه دارند اموال ودارائی پدر خود راکه مدتی است دچار اختلال حواس شده در زمان حیات او به عنوان ارث بین خود تقسیم کنند؟ البته حواس پدر گاهی چندساعت در روز و یا هر چند روز یکبار به حالت عادی بر می گردد متشکرم

نویسنده : م.م تاریخ : 1398/02/31

اگر پدری تمام پول خود را در حساب پسرش گذاشته باشد به دلیل بی سوادی و دوری از کارهای بانکی و بعد در اثر مریضی فوت کند در صورت آوردن سه شاهد مرد میتوان ثابت کرد این اموال به دیگر ورثه هم برسد؟