پرسش و پاسخ  /  عقاید  /  نبوت  /  اسامی و تعداد پیامبران

نام پیامبرانی که عرب بودند

سوال از پیامبران الهی چه تعداد عرب بودند و نام آن ها چیست

جواب

درباره سوال شما باید به این نکته اشاره کرد که اولا ما اسامی تمام پیامبران را در دست نداریم و تنها از 26 یا 27 پیامبر در قرآن یاد شده است ثانیا این مورد بستگی به تفسیر ما از نژاد عرب دارد .اگر ما عرب را به فرزندان حضرت اسماعیل و ما بعد ایشان اطلاق کنیم  می توان تمامی پیامبرانی که بعد از حضرت اسماعیل مبعوث شده اند همانند پیامبر گرامی اسلام (ص)را عرب بنامیم اما اگر نژاد عرب را به پیش از حضرت آسماعیل برگردانیم و اقوالی نظیر اینکه اعراب از نژاد فرزندان سام پسر حضرت نوح هستند را بپذیریم باید پیامبران پیش از حضرت اسماعیل را نیز عرب بدانیم.[1]در تفسیر کنز الدقائق تعداد پیامبران عرب چهار عدد دانسته شده است که عبارتند از :حضرت هود و صالح و شعیب و محمد (ص)[2].در تفسیر درالمنثور نیز تعداد پیامبران عرب پنج عدد معرفی شده است که عبارتند از: حضرت هود و صالح و شعیب و محمد و نوح [3] و در کتاب الحرر الوجیز حضرت هود و صالح و شعیب و محمد و اسماعیل عربی اللسان معرفی شده اند.[4]

[1] برای مطالعه بیشتر و کامل تر می توانید به تاریخ ابن خلدون ،ترجمه متن ،ص8به بعد مراجعه نمایید.

[2] تفسیر کنز الدقائق،ج9،ص126

[3] تفسیر در المنثور ،ج3،ص94

[4] الحرر الوجیز ،ج4،ص240

کلمات کلیدی
پیامبران  |  عرب  |  فرزندان سام پسر حضرت نوح  |  کنز الدقائق تعداد پیامبران عرب  |  تفسیر کنز الدقائق تعداد پیامبران  |  تفسیر کنز الدقائق  |  الوجیز حضرت هود و صالح  |
لینک کوتاه :
نویسنده : تنها تاریخ : 1400/08/12

دلیل اینکه عرب بودن چیه؟؟؟

نویسنده : علی فربودی تاریخ : 1399/10/14

سلام خداوند در سوره ابراهیم آیه ۴ می فرماید: و ما هیچ پیامبری را جز به زبان قومش نفرستادیم، تا [حقایق را] برای آنان بیان کند. پس با توجه به این آیه و همچنین انسان کامل بودن پیامبران، عرب بودن یا نبودن ایشان بستگی به اقوام تحت هدایت آنهاست( یعنی پیامبران با علم الهی که داشتند به همه ی زبان ها مسلط بودند) که با این وصف ۴ پیامبر عرب زبان: حضرات هود و صالح و شعیب و محمد سلام الله علیهم هستند البته حضرت آدم علیه السلام نیز با زبان عربی صحبت می نمود و پس از هبوط و جدایی از حضرت حوا، در عرفه حضرت حوا سلام الله علیها را مجدد پیدا نمود. ولی حوزه جغرافیایی عرب زبان ها یا همان نژاد سامی شبه جزیره عرب بوده است.

نویسنده : محمد تاریخ : 1399/05/11

تمام پیامبران عرب بودند شما میگوید چهار نفر عرب بودند ولی پدران آنها پیامبر بودند یعنی فرزندان عرب هستند ولی پدران نه کمی دقت کنید

نویسنده : سید اسماعیل شریفی تاریخ : 1399/04/29

اگر اسماعیل (ع)عرب بود حتما پدر آن ابراهیم (ع) هم عرب هست پیامبران خدا فقط ۴ نفر عرب زبان بودن

نویسنده : حسین تاریخ : 1397/06/02

بله تمام پیامبران سامی تبار هستند..عرب هستند..

چرا برای شمارش انسان از عدد به جای نفر استفاده شده

نویسنده : احمد رضا تاریخ : 1393/05/08

خیلی بدبود