پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام علی(ع)  /  فرزندان امام علی(ع)  /  دختران امام علی(ع)

علت نامگذاری روز میلاد حضرت زینب(س) به روز پرستار

سوال چرا روز میلاد حضرت زینب را روز پرستار نامیدند

جواب

پنجم جمادی الاولی روز ولادت باسعادت بانوی قهرمان کربلا، پرچم دار نهضت پس از شهادت حسین علیه السلام، حضرت زینب کبری سلام الله علیها است. این روز را روز پرستار می نامند و علت نام گذاری این روز به نام «روز پرستار» این است که حضرت زینب پرستاری امام زمانش حضرت زین العابدین علیه السلام و دیگر بیماران و مصیبت زدگان اهل بیت را برعهده داشت، و ضمن این که رسالت مهم نگهداری و تبلیغ از نهضت حسینی را به خوبی انجام داد، از پرستاری بیمار کربلا نیز با تحمل آن همه سختی ها و ناملایمات، آنی فروگذار نبود و تا آخرین رمق، دین خود را به مکتب و رهبرش ادا کرد. درود بی پایان خداوند بر این بزرگ بانوی اسلام باد. نکته ای که لازم است به آن اشاره کنیم این است که: حیف است زینب را پرستار بیمار بخوانند زیرا پرستاری از بیمار یکی از کوچک ترین مسؤولیت های زینب(س) بود، و هر چند پرستاری وظیفه سنگین و ارزشمندی است و پرستار متعهد باید با صبر و حوصله، تحمل هر نوع ناملایمات برای انجام خدمتش بنماید و چنین کاری از عهده هر کس برنمی آید ولی با این حال مقام زینب، آن قدر والا و عظیم است که او را پرستار نهضت و انقلاب حسینی باید بنامیم، زیرا این پرستاری به مراتب مهم تر و سرنوشت سازتر از پرستاری بیمار بود. زینب(س) نقش نگهداری از قیام خون بار حسینی را بر عهده داشت که قطعا اگر او این بار را بر دوش نمی گرفت، خون حسین(ع) پایمال می شدو بسیار دشوار بود که نهضت ابی عبد الله علیه السلام به مردم اعلام و ابلاغ گردد و شاید بدون اسارت خاندان رسول الله و پیش تازی زینب کبرا(س) در رسوا نمودن هیئت حاکم، و تبلیغ او از انگیزه قیام برادرش، یزیدیان به هدف پلید خود نائل می آمدند و نام رسول الله(ص) را نه تنها از مناره های مساجد بلکه از تاریخ، پاک و محو می کردند و این بود نیت شوم آنان. و زینب با مجاهدت و قیام شجاعانه خویش در برابر زورگویان و همچنین فریب خوردگان زمانش، آن چنان از قیام حسین دفاع کرد که تا قیام رستاخیز، همانند او نه در مردان و نه در زنان، وجود ندارد و این نام جاودان و مقدس برای همیشه با عظمت و شموخ باید برده شود. زینب در پس آن مصیبت بزرگی که آن چنان بار سنگین پرچم ولایت را بر دوش گرفت و در برابر کفر و زندقه ایستاد و سخنرانی کرد و خطابه خواند و مردم را بیدار کرد و حرکت را در مردگان آغاز نمود که از آن جا حرکت توابین و دیگر حرکت های اسلامی آغاز شد و تا امروز و فردا و فرداها، آثار این حرکت عظیم زینبی، هویدا است و به برکت زینب(س) و قیام مبارکش، هم چنان بیرق های خونین عاشورا به نشانه روز انتقام مظلوم از ظالم، در سراسر جهان افراشته می شود زیرا زینب بود که پیام خونین حسین را به تمام نسل ها و عصرها رساند.[1] در اینجا نتیجه ای که می خواهیم از این مطالب بگیریم این است که علت نامگذاری روز میلاد با سعادت حضرت زینب سلام الله علیها به روز پرستار به خاطر دو وجه است: 1 – تجلیل از مقام شامخ و شخصیت والای حضرت زینب(س) است که با برگزاری این مراسم یادی از این بزرگ بانو می شود و باعث الگو سازی در جامعه می شود. 2 – تقویت روحیه زینب گونه در میان پرستاران و تقدیر و تشکر از زحمات و نقش پرارزش پرستار در جامعه.

 در آخر لینکی از همین پایگاه در رابطه با روز پرستار خدمتتان ارائه می دهیم: فرشتگان رحمت (روز پرستار)

[1] . ماهنامه پاسدار اسلام، شماره 212، استاد سید محمد جواد مهری.

کلمات کلیدی
پرستار  |  پرستاری  |  حضرت زینب ( س )  |  نامگذاری روز میلاد حضرت زینب  |  علت نامگذاری روز میلاد  |  روز پرستار  |  حضرت زینب پرستاری امام زمانش  |
لینک کوتاه :

متن اش زیاد بود

نویسنده : قاسم نوری تاریخ : 1400/10/17

کاملا عالی و مفید بود

نویسنده : نیما تاریخ : 1400/09/20

خیلی حجم بالایی داشت متن خیلی بالا بود ولی باز تا نصف شو خوندم متوجه شدم خوب بود

خیلی متنش زیاد بود من برای مدرسه میخواستم

نویسنده : تینا سلامتی ❤️ تاریخ : 1400/09/17

من برای تحقیق مدرسه میخواستم ولی خیلی زیاد بود متنش😵

نویسنده : طاها نصاری تاریخ : 1400/09/16

عالی بودش

نویسنده : پری تاریخ : 1400/09/16

سلام بهتر بود متن خیلی کم تر باشه و چیز های آموزنده ای باشه من برای برنامه صبگاه مدرسه مجری هستم و دلیل اینکه چرا روز پرستار نامیده شده را می خواستم ولی اگر کم تر و آمرزنده تر بود عالی می شد 😣

نویسنده : ........ تاریخ : 1400/09/02

ولی حضرت زینب خیلی فداکار بود

نویسنده : سلین تاریخ : 1399/10/14

سلام روز پرستار مبارک

نویسنده : حسین تاریخ : 1399/09/30

اگر زینب بدست یزید کشته می شد کی فرصت میکرد از قیام حسینی پرستاری کنه؟؟!

من خیلی خیلی حضرت زینب (س) را دوست دارم

یا زینب خودت کمک کن

نویسنده : ‌ تاریخ : 1399/09/29

یا زینب کبری خودت به همه کمک کن. 💐💐💐💐🌹🌹🌹🌹💯 روز پرستار مبارک🥳🥳🥳🥳

نویسنده : ساناز تاریخ : 1399/09/29

روز پرستار مبارک

نویسنده : سارا تاریخ : 1399/10/14

روز پرستار مبارک باد

خیلی خوب بود ممنون

امید وارم من هم مثل حضرت زینب شوم .

نویسنده : عاشقتم خانم زینب تاریخ : 1398/12/04

عاشقتم خانم زینب

سلام بر حضرت زینب. روز پرستار بر همگان مبارک باد

خیلی زیاده من که نتونستم بخونم،

نویسنده : الهام تاریخ : 1397/10/23

سلام بر زینب صبور....🙏🌷💚

همه ما انسان ها باید از چنین بزرگواری الگو بگیرین ولادت باسعادت حضرت زینب و روز پرستاری مبارک باد

نویسنده : هانیه تاریخ : 1397/10/22

خیلی طولانی است خلاصه کنید

عالیه

نویسنده : فاطمه آل کثیریان تاریخ : 1397/10/07

این متن بلکه عالی بود

نویسنده : پیمان تاریخ : 1396/11/07

عالی بود مرسی

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/11/03

عالی‌بود‌ممنون‌

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1396/11/02

مرسی خوب بود سپاس😘😘😘😘😘

نویسنده : محمدطاها تاریخ : 1396/11/02

خیلی عاااالی است

نویسنده : صفورا تاریخ : 1396/11/02

خیلی عالیه فقط کاش متنش کمتر بود

نویسنده : مومنی تاریخ : 1396/11/02

خیلی جالب بود مچکر😘

نویسنده : میثم تاریخ : 1396/11/01

مرسی ممنون عالی بود مثل همیشه

نویسنده : علیرضا تاریخ : 1396/10/24

عالیییی

نویسنده : ارش تاریخ : 1396/09/03

خیلی خوب بود دست تون درد نکنه🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟🌟

نویسنده : ستایش تاریخ : 1398/10/11

خیلی عالی بود ممنون

خوب

نویسنده : حسن تاریخ : 1395/11/06

تشکر

نویسنده : nagin تاریخ : 1395/07/17

عالی بود ممنون :-)

نویسنده : سوده تاریخ : 1394/11/24

خبلی خوب نبود عالی بود

نویسنده : زهره تاریخ : 1393/12/05

خیلی خوب بود استفاده کردیم

نویسنده : امابیها تاریخ : 1393/12/05

عالی بود مخصوصا این قسمت نکته ای که لازم است به آن اشاره کنیم این است که: حیف است زینب را پرستار بیمار بخوانند زیرا پرستاری از بیمار یکی از کوچک ترین مسؤولیت های زینب(س) بود، و هر چند پرستاری وظیفه سنگین و ارزشمندی است و پرستار متعهد باید با صبر و حوصله، تحمل هر نوع ناملایمات برای انجام خدمتش بنماید و چنین کاری از عهده هر کس برنمی آید ولی با این حال مقام زینب، آن قدر والا و عظیم است که او را پرستار نهضت و انقلاب حسینی باید بنامیم، زیرا این پرستاری به مراتب مهم تر و سرنوشت سازتر از پرستاری بیمار بود. زینب(س) نقش نگهداری از قیام خون بار حسینی را بر عهده داشت که قطعا اگر او این بار را بر دوش نمی گرفت، خون حسین(ع) پایمال می شدو بسیار دشوار بود که نهضت ابی عبد الله علیه السلام به مردم اعلام و ابلاغ گردد

سلام میشود منبع تاریخ تولد حضرت زینب را إعلام بفرمایید در مفاتیح واقبال الاعمال والمراقبات نیست.

خیلی خوب بود

نویسنده : معصومه پورحسيني تاریخ : 1393/09/21

خیلی خوب بود. من جواب سوال پیک آدینه را پیدا کردم

نویسنده : DANIYEL تاریخ : 1393/09/09

خیلی عالی واقعا ممنون!

نویسنده : درنا تاریخ : 1392/12/16

خیلی خوب بود

نویسنده : ارش تاریخ : 1392/11/04

خوب بود مر 30

نویسنده : ارش تاریخ : 1392/11/01

خیلی خوب بود عاشقتونم مر30

نویسنده : یاس تاریخ : 1391/12/27

سلام ممنون از مطالبتون. خوب بود

عالیه

نویسنده : زهره غلامی تاریخ : 1396/11/09

خیلی خیلی دوستت داشتم

نویسنده : نرگس تاریخ : 1394/12/01

عالی بود ممنون