پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام زمان(عج)  /  غیبت امام زمان(عج)  /  ازدواج و فرزندان امام زمان(ع)

تاهل یا تجرد امام زمان (عج) و همسر و فرزندان ایشان

سوال آیا امام زمان متاهل می باشد اگر جواب مثبت است همسر ایشان چه ویژگیهایی دارند،یعنی مثل خود حضرت عمر طولانی دارند؟کجا زندگی میکنند؟ایا آنها هم غایب هستند؟امام زمان را می شناسند؟فرزند دارند؟ و اگر مجرد هستند چرا و چطور؟ با تشکر

جواب

از آنجا که ما معتقدیم غیبت امام زمان غیبت عنوان است نه غیبت شخص (یعنی شخص ایشان در میان مردم هست ولی کسی نمی داند که ایشان امام زمان عج است) لذا ازدواج کردن و فرزند داشتن ایشان امکان عقلی دارد.

اما درباره اینکه آیا ایشان واقعا ازدواج کرده اند یا نه، باید گفت که:

برخی صاحب نظران در این باره گفته اند؛ ممکن است که ایشان دارای همسر و فرزندانی باشند. اما روایات معتبری در این باره موجود نیست، (پاسخ ده پرسش. آیت الله صافی گلپایگانی، ص 53 - 56). اگر ایشان همسری هم اختیار نکرده باشند، امر استثنایی است، چنانچه طول عمر حضرت امر خلاف عادت است، عدم اختیار همسر هم این گونه می‏باشد و ازدواج جزو مستحبات مورد تاکید اسلام است و واجب نیست و امکان دارد که این امر مستحب از آن حضرت برداشته شده باشد. و روایت نبوی (ص) که هر کس ازدواج نکند از من نیست، بیان حکم غالبی مسئله است و امکان دارد که درباره حضرت استثناء شده باشد.

البته از برخی روایات استفاده می شود که حضرت مهدی- عجل الله فرجه الشریف- دارای اهل و فرزند می باشند. مثلا در روایتی آمده است که حضرت صادق- علیه السلام- می فرماید: « کانی اری نزول القائم- علیه السلام-فی مسجد السهله باهله و عیال» گویا فرود آمدن حضرت قائم-علیه السلام- را در مسجد سهله به همراه خانواده و اهلش می بینم ( الشموس المضیئه، علی سعادت پرور، ص97، خ 5 و6 ).[1]

خلاصه آنکه به طور یقین نمی توان ازدواج امام زمان (عج) را ثابت کرد و تنها باید به این گفته اکتفاء کرد که اگر مصلحت مهمتری وجود نداشته باشد و ازدواج مشکلی را برای حضرت ایجاد نکند، ایشان قطعا به این سنت مهم اسلامی عمل خواهند کرد. برای مطالعه بیشتر در این زمینه مراجعه به دو کتاب زیر را توصیه می کنیم:

چشم به راه مهدی، جمعی از نویسندگان مجله حوزه، ص 351-356.

دادگستر جهان، ابراهیم امینی، صص 205-216.

ضمنا به لینک زیر نیز می توانید مراجعه فرمایید:

آیا امام زمان (عج)صاحب فرزند است؟

[1] بر گرفته از سی دی نهاد مقام معظم رهبری

کلمات کلیدی
ازدواج  |  غیبت  |  امام زمان ( عج )  |  غیبت امام زمان غیبت عنوان  |  تجرد امام زمان  |  تاهل  |  همسر و فرزندان  |
لینک کوتاه :

این همه شهید مجرد بودند پس اهلش نبودند؟

نویسنده : رضا تاریخ : 1394/06/05

راهکارهای دیدار چیست؟