راههایی برای درمان افزایش صبر و سعه صدر

سوال با سلام واحترام من آدم کم صبری هستم برای اینکه بتوانم صبور باشم وبر مشکلات زندگی فائق شوم چه باید بکنم .با تشکر فراون اسدی

جواب

به منظور تحصیل سعه صدر و افزایش تحمل و صبر خویش باید همانند دیگر برنامه‏های تغییر رفتار به صورت جدی، دقیق و کامل به دستوالعمل‏های زیر عمل کنید تا بتوانید بر نیروی غضب خود غلبه پیدا کرده و آن را تحت کنترل خویش در آورید والا بدون رعایت این امور تحصیل آن مقصود ناممکن است به هرحال توصیه‏های مؤکد ما در این باره به قرار زیر می‏باشند:

1- همیشه فضای ذهنی و روانی خود را برای شنیدن و دریافت رفتارهای نابجا و خلاف انتظار آماده سازید وبه این معنا که همیشه این انتظار را داشته باشید تا دیگران با شما به بدترین شکل برخورد داشته باشند و خود را برای تحمل آن آماده کنید.

2- قبل از مواجه با برخوردهای نابجای دیگران پاسخ خود و عکس‏العمل خوب خود را برای مواجه با رفتارهای خلاف انتظار دیگران در ذهن خویش مرور کنید و با طرح ذهنی آماده شده با رفتارهای بی‏مورد دیگران برخورد کنید مثلاً باخود بگویید اگر فلان شخص به من ناسزا بگوید به حرف او توجه نمی‏کنم همچنان دوستش دارم چون گناهان من راپاک کرده و این صبر سبب تعالی روحی من می‏شود و به هر حال با این کلمات و تلقین ها همیشه آمادگی ذهنی و روانیخود را برای عملکردهای خلاف انتظار مردم فراهم سازید.

3- با خود شرط و عهد ببندید که هیچ گاه و در هیچ شرایطی اقدام به حرف های نابجا و برخورد تند و تصمیم‏گیری عجولانه نخواهیدکرد و برای تخلافات خود نیز جریمه مناسب که تنبیه کننده است در نظر بگیرید.

4- اگر برخی موادر سریع سخن گفتید و عجولانه تصمیم گرفتید و رفتار نابجا از شما سرزد سریع خود را سرزنش وحتی در لفظ اظهار پشیمانی نمایید و وعده‏ها و قولی که با خود داشتید را در ذهن خویش حاضر سازید.

5- از خود ارزندگی های نابجا و پفکی و شخصیت قائل شدن بیش از اندازه برای خود اجتناب ورزید و تنها هنجارها رارعایت کنید و لذا به سراغ رفتارهای متواضعانه همانند تقدم در سلام، همنشینی مناسب با افراد پایین‏تر، ابراز اردت به کوچکترها، مصافحه و احوالپرسی با دیگران به خصوص طبقه پایین‏تر، تفریح و صحبت با دیگران  اقدام کنید.

6- ذکر«لا حول و لا قوه الا بالله» را زیاد بر زبان جاری سازید و سوره والعصر را زیاد بخوانید.

7- به هنگام احساس عصبانیت، سریع تغییر وضعیت و موقعیت دهید و از آن محیط دور شوید مثلاً اگر در منزل این حادثه رخ داد لباس پوشیده و منزل را ترک کنید.

8- در هنگام عصبانیت اگر ایستاده‏اید بنشینید و اگر نشسته هستید بخوابید.

9- وقتی که با امور عصبانیت آفرین مواجه هستید برای مدتی (حدود 10تا 15 دقیقه) راه دریافت های حسی خود را سد سازید مثلاً جلوی گوش خود را بگیرید و چشمان خود را ببندید و سر خود را پایین اندازید تا دریافت‏های عصبانیت راتحت کنترل شما در آیند و موجب تحریک بیشتر شما نشوند.

10- اگر رفتار و یا صفتی که در شخصی هست موجب عصبانیت شما شده است آن رفتار را شوخی تلقی کرده و به شکلی خود را از تیررس آنها دور در نظر بگیرید یعنی به گونه‏ای از مخاطب قرار گرفتن خویش در برابر رفتارهای دیگران پرهیز کنید مثلاً از مشاهده کسی که فحش می‏دهد با خود بگویید مخاطب او من نیستم و در این هنگام ازصحنه دور شده و راه دریافت‏های حسی را سد سازید تا بیشتر مورد هجوم قرار نگیرید.

11- برای توجیه رفتارهای خلاف انتظاری که از دیگران سر می‏زند توجیه مناسب داشته باشید و آنها را مقصر تلقی نکنید تا موجب شود به خود اجازه عکس العمل بدهید مثلاً بگویید خودم از این فرد بدتر رفتار می‏کنم او اشتباه گرفته مقصر نیست اشتباه من باعث رفتار نامناسب او شده است.

12- به نظرات و عقاید دیگران احترام قائل شوید و به دیده احترام به آنها بنگرید و حتی محترمانه با آنها رفتارکنید.

13- به منظور تقویت اراده و حفظ سعه صدر از تفریحاتی همانند صحرانوردی، کوهنوردی، شنا، اسب سواری، پیاده روی در صبح زود بهره گیرید.

14- در برخی کارهای مهم با مشورت خواستن از دیگران تصمیمات خود را استحکام بخشید و از اقدامات عجولانه وخام بپرهیزید.

15- بیشتر با افراد حلیم  صبور و غیر عصبی معاشرت کنید و از دوستی و حرف شنوی افراد تند مزاج پرهیزکنید.

16- همیشه خودتان و رفتارتان را دوست و صحیح تلقی نکنید و احتمال خطا در کارهای خود را بدهید.

17- سعی کنید به عنوان تمرین گاهگاهی با افرادی که سلیقه آنها را نمی‏پسندید برخورد کوتاه مدت داشته باشید و با صاحبان دیگر انظار مراوده کوتاه مدت داشته باشید.

18- موارد فوق را در برنامه‏ای منظم با درج موارد آن در یک جدول و نمره دادن به عملکرد خود و رعایت این امور سعی در تقلیل موارد تخلف داشته و همت خود به افزایش صبر و تحصیل سعه صدر معطوف بدارید.برای مطالعه بیشتر به شما لینک های زیر را معرفی می کنیم:

جزع و درمان آن

راههای افزایش و تقویت ظرفیت و تحمل سختی های و صبر در زندگی

کلمات کلیدی
رفتار  |  تحمل  |  درمان افزایش صبر  |  تحصیل سعه‌صدر و افزایش تحمل  |  سعه‌صدر  |  عصبانیت  |  افزایش تحمل و صبر  |
لینک کوتاه :
نویسنده : 🙂 تاریخ : 1400/03/27

سلام من یک دانش اموز کنکوری ام خانوادم یعنی پدرومادرم خیلی همیشه پشتم بودن ولی به دلایلی امسال نتونستم خوب خودمو برای کنکور اماده کنم و حالا که باید توی این هفته اخر بشینم ته درساروجمع‌کنم فکرو خیال خیلی اذیتم میکنم چون چندنفر توی خانواده هستن که فقط منتظر زمین خوردن من هستن از حرف هاشون از سرکوباشون خیلی میترسم افسرده شدم به خاطر این موضوع دوست ندارم باحرفاشون پدرو مادرم اذیت بشن خودم دوست ندارم این حرفا راجع به من زده بشه و من واقعا دارم اذیت میشم و نمیدونم چیکار باید بکنم 😭😭😭

سلام داداش من خودم سه بار کنکور دادم میفهمم چی میگی الانم که نتایج اومده آدم هایی که دیگرانو مسخره یا سعی در دارن واقعا در خودشون احساس کمبود میبینن اونا بیشتر رنج میبیرن طبق گفته امام علی انسان حسود خیلی اذیت میشه پس بهشون به چشم بیمار نگاه کن از 1 سال بعد کنکور زندگیم رو چرخ افتاد برخدا توکل کن بهش گوش کن بزن به خط

چیکار کنم وقتی ناراحت و عصبی هستم توی خودم نریزم و گریه نکنم . چطور صبر و تحملم را. افزایش بدم دیگه تحمل ندارم

نویسنده : عارفه تاریخ : 1399/08/01

منم خیلی عصبی میشم و با خانوادم مخصوصا بابام بحثم میشه بنظرتون چیکار کنم؟خودمم خوشم نمیاد اینهمه جیغ و داد میکنم ولی دست خودم نیس خونم جوش میاد تو یه لحظه

سلام من ی دخترم خیلی عجول و عصبی هستم و خشمم رو نمی تونم کنترل کنم چه پیشنهادی دارین

نویسنده : محمد تاریخ : 1399/05/15

روانپزشک مراجعه کنید.منم دقیقا مث شمام برام تشخیص پیش فعالی گذاشتن

نویسنده : محمد تاریخ : 1399/05/15

سلام.به روانپزشک مراجعه کنید. مقاله علائم پیش فعالی در بزرگسالان و بخونین .احتمالش هست پیش فعال باشین..چون منم دقیقا مث شمام و تازه متوجه شدم پیش فعالی دارم

نویسنده : نسيم تاریخ : 1397/11/03

شما دیگه فعالیت ندارین ؟چون نوشته هاتون خیلی خوب ولی خیلی هم تاریخش قدیمیه

پاسخ مدیر :

سلام.

ضمن تشكر از حسن توجه و دقت نظر شما به عرض می رسانیم پایگاه حوزه، به طور موقت در زمینه پرسش و پاسخ غیر فعال می باشد ولی در بخش های دیگر مطالب مرتب به روز رسانی می شوند.

سلام من با پسرم که نه ساله است خیلی بد رفتار میکنم بیشتر برای درس خواندن که اصلا گوش نمیکند وخود رابا کارهای دیگر سرگرم میکند ومن ازاینکه به حرفهایم توجه نمیکند خیلی ناراحت میشم ونمیتونم عصبانیت خودمو کنترل کنم لطفا منو راهنمایی کنید ممنون

نویسنده : خستگی تاریخ : 1397/10/24

آخه وقتی همه اعصابت رو خورد می کنن عصبانی نشدن منطقیه؟بلاخره عصبانیت هم بخشی از شخصیت انسان هستش به ویژه اینکه من فهمیدم با عبانیت و داد و بیداد گاهی حرفتو می زنی

نویسنده : مجید تاریخ : 1398/07/03

با سلام آره دوست عزیز درسته میشه با داد و بیداد بر دیگران حرفمونو غالب کرد ولی مساله عصبانیته صورت مسئه رو توجه داشته باشید. بله از عصبانیت میتوانیم بهره ببریم در جاهای(لازم) ولی همونم عزیزم باید توجه داشته باشی باید کنترل شده باشه اصلا این دنیا اومدیم یه امتحانمون همین چیزاست که بتونیم بر احساساتمون غلبه پیدا کتیم نه اونا به ما اگه میخوایم به عمق این مطلب پی ببریم حس وغریضه شهوت رو میتونید در نظر بگیرید با تشکر

من لحظه عصبانیت خیلی وقتها فکر نمی کنم که صدای بلندی دارم ولی جدیدا دیگران میگن داد زدی

نویسنده : لطف اله تاریخ : 1397/09/27

با سلام بنده مدتی هدفم خدمت به دیگران بود زحمت میکشیدم تقلا وکوشش میکردم اما نیتم کمک وهمیاری ومحبت به همنوعانم خودم و خانواده ام زندگی ساده وبا نشاطی داشتیم همیشه دخلم از خرجم بیشتر بود اصلا احساس کم وکسری نداشتم سپرده ام کم بود ولی استقلال فکری بالا مشکلاتم خود بخود حل میشد بیماری با من وخانوادهام خدا حافظی کرده بود از خدا میخواستم تا محتاجی را کمک کنم در خانواده به دلشکستگان سرکشی ویاریشان میکردم در هنگام مسافرت مردم کنار جاده را به مقصد میرساندم چه شب چه روز فقط برای خدا وانسانیت فقرا را نیمه رایگان مداوا میکردم در امدم بهتر شد بفکر انباشتن مال نبودم با خودم پوشاک وپتو حمل میکردم وکارتون خوابها را از سرما نجات میدادم شاید غره شدم شاید هم ......زیاده روی نمیدانم چرا این سعادت ها از من گرفته شد از سال 1390 حس کمک به دیگران در من کمرنگ شد دوستان وخویشنان دیگر کم کم از من فاصله گرفتند حتی خانواده ام مشکلات امدند و نزدیک شدم استرس هم اضا فه شد چرا اینطور شد غرور ؟ شب بیداری؟ بدبینی ویأس؟ نمیدانم من در ضر

من خیلی زندگی ام بهم ریخته هم ازنظر مالی هم از نظر روحی

نویسنده : من تاریخ : 1397/03/05

سلام. بنده خانمی متاهل هستم . شوهرم خیلی خیلی ارام و صبور است به همین دلیل کارهای انجام میدهد که بنده زود عصبی میشوم وکم صبر شده ام .. مثلا من برای انجام فلان کار عجله دارم ولی شوهرم بیخیال و باارامش انجام میدهد .. این باعث عصبی شدن من میشود ... انقدر این حالت در من رشد کرده که از گریه کودکم عصبی میشوم ... و فریاد میزنم .. میخواهم ارام باشم‌مثل شوهرم صبور باشم .. این راه حل ها به من کمک نمیکند ... لطفا راه حل تازه ای بدهید ..خواهشا

نویسنده : یاسمین تاریخ : 1396/10/16

من اینقدر صبرم کمه که حتی دو صفحه نوشته رو نمیتونم بخونم نمیدونم چیکار کنم

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/07/19

سلام بنظر من به خدا پناه ببرید و مشغول کارای خوبی که دوست دارید بشید مثل درس خوندن...ورزش کردن.... و .... و..... موفق باشید ...

نویسنده : مینا تاریخ : 1396/07/05

خیلی عالی بوداستفاده بردم من مجردم وشاغل رفت وآمدزیادخواهروبرادرام به خونه ی مابیش ازحدازارم میده علی الخصوص زمانیکه خسته ی کارباشم تحملم کمترمیشه به حدی که گریه ام میگیره هرچقدسعی میکنم عادی بشه برام فایده نداره لطفأدراین موردراهنماییم کنین متشکرم🙏

نویسنده : من تاریخ : 1396/05/05

خانواده من همه تندمزاج هستن. خیلی وقتا موقع عصبانیت متوجه میشم دارم از الگوی اونا پیروی میکنم. خودشون هم این رو جزء رفتارهای مثبتش میدونن چون بقیه رو نادون فرض میکنن. من خیلی عذاب میکشم بعد از عصبانیتم و سعی میکنم در عمل برای دیگران جبران کنم ولی اونا عذرخواهی زبانی من رو نمی پذیرند و کمک های من رو نادیده میگیرن و همیشه خشمم رو به من یادآور میشن.

نویسنده : zahranaz تاریخ : 1394/06/30

مطالب مفید وموثر بود من تصمیم گرفتم بیشتر از همیشه صبر کنم چون این روزا اونقد صبرم کم شده که به هرچیزی فک میکنم که میدونم نتایج خیلی بدی داره

ممنون از راهنمای خوبتون

نویسنده : پيمان تاریخ : 1394/04/18

من أصلا آدم مذهبی نیستم و به خدا که أین متن بهم کمک کرد

نویسنده : م.خ تاریخ : 1394/02/15

خیلی متشکرم.

نویسنده : نگین تاریخ : 1393/11/25

خیلی خوب و تاثیرگذار بود . متشرکم :-)

نویسنده : آشنا تاریخ : 1393/10/20

از راهنمایی های شما ممنون.امیدوارم خدا به همه توفیق عمل به این دستورات را بدهد.

نویسنده : قلی قلقلی تاریخ : 1393/06/02

سلام خاک بر سر من که همه پلها رو خراب میکنم هنگام عصبانیت

نویسنده : احمدی تاریخ : 1393/04/02

ممنون از راهکارهای خوبتون امیدوارم ثمر بخش باشه در رفتار من/چون من خیلی کم صبرو حوصله هستم البته به دلیل یه مشکل روانی که پیدا کردم صبرو تحملم کم شده ولی خداروشکر الان از اون بیماری تا حدی در من کم شده ومیخوام صبرو حوصله ام رو زیاد کنم یه مشکل دیگه من بدبینی وسوءظن درمورد رفتاردیگران با من هست اگر کمترین بی توجهی از شخصی ببینم نسبت به اون احساس بدی پیدا میکنم لطفا در این زمینه هم منو راهنمایی کنید چون خودم هم از این رفتارم خوشم نمیاد. مرسی