پرسش و پاسخ  /  اخلاق و تربیت اسلامی  /  ضد ارزش ها  /  معصیت و گناه  /  فکر گناه

فکر گناه ارتکاب گناه نیست

سوال در مورد این سوال افکار پریشان که من در جایی خواندم که حتی اگر فکر گناه را هم بکنید مرتکب کناه شده اید این نظریه چیست؟

جواب

اگر از لحاظ فقهی به شما پاسخ دهیم باید عرض نماییم که فکر گناه کردن نه در این دنیا و نه در آن دنیا عقوبتی ندارد و به سبب آن عذاب و بازخواست نمی شوید. امام صادق (ع) می فرمایند :اگر مومن قصد و فکر انجام خیر را داشته باشد ولی آن را انجام ندهد برایش یک حسنه نوشته می شود و اگر آن را انجام دهد برایش ده حسنه نوشته می شود و اگر قصد و فکر گناه ار کرده باشد ولی آن را انجام ندهد برایش گناه و سیئه ای نوشته نمی شود ولی اگر آن را مرتکب شود برایش یک سیئه نوشته می شود[1] اما در این باره باید به پیامدهای اخلاقی آن نیز توجه شود چرا که این گونه افکار آثار وضعی دارند و عواقب بدی را به دنبال خود می آورند. در حقیقت فکر گناه سبب تنزل درجه انسان از لحاظ معنوی می شود و چه بسا درآینده موجب شود که فرد به گناه هم روی آورد بنابراین نباید ما برای ارتکاب گناه زمینه سازی کینم و فکر گناه یکی از بسترهای ایجاد گناه است. در روایات ما هم آمده است که این گونه افکار در قیامت به انسان عرضه می شود و خداوند آن ها را به انسان یاد آوری می نماید ولو در صف اعمال انسان قرار نگیرند و عقوبتی هم متوجه آن نباشدو همین امر موجب می گردد که اگر هم در صف بهشتیان قرار بگیرید در رتبه های پایین تر جای خواهید گرفت. لذا به شما کاربر ارجمند توصیه می کنیم که با فراهم آوردن فضایی مناسب از فکر گناه هم دوری کنید چرا که جدای از تاثیرات سوء می تواند این دوری کردن موجب آرامش خاطر شما گردد.

[1] کافی ،ج2،ص428

کلمات کلیدی
گناه  |  عقوبتی  |  فکر  |  حسنه  |  فکر گناه  |  فکر گناه ارتکاب گناه  |