پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام رضا(ع)

مدت امامت و تعداد فرزندان امام رضا(ع)

سوال امام رضا چند فرزند داشتند و چند سال امامت کردند؟

جواب

در تعداد و اسامی فرزندان امام رضا علیه السلام اختلاف است، گروهی آنها را پنج تن پسر و یک دختر نوشته اند، به نامهای محمد قانع ، حسن، جعفر، ابراهیم ، حسین، عایشه

سبط بن جوزی در تذکرة الخواص، پسران حضرت ر اچهار تن، که با حذف حسین، به شرحی که ذکر شده نام برده است، اما شیخ مفید (ره) بر این است، که امام هشتم علیه السلام را فرزندی جز امام محمد جواد علیه السلام نبوده است و ابن شهر آشوب و طبرسی در اعلام الوری، نیز بر همین اعتقاد می باشند، و آنچه از نظر ما محقق است این است که امام هشتم علیه السلام فرزندی جز امام محمد جواد علیه السلام نداشته اند و آنچه غیر از این گفته شده، به ثبوت نرسیده است و خداوند به حقیقت حال داناتر است.[1] _ [2]

مدت امامت امام رضا علیه السلام 20 سال می باشد.[3]

[1] . ر.ک. تحلیلی از زندگانی امام رضا علیه السلام ص 45و  44، دوازده امام شیعیان ص 384.

[2] . دانشنامه حوزه > پیامبر و اهل بیت (علیهم السلام) > امام رضا (علیه السلام) > معرفی نور (امام رضا علیه السلام)

[3] .در انتهای برخی از مفاتیح الجنان های موجود، به نام و تعداد فرزندان، تاریخ شهادت و بعضی مطالب دیگر در خصوص امامان(ع) اشاره فرموده است.

کلمات کلیدی
امام  |  امام رضا  |  امام رضا ( ع )  |  مدت امامت و تعداد فرزندان  |  تعداد فرزندان امام رضا  |  امامت و تعداد فرزندان امام  |  فرزندان امام رضا علیه‌السلام اختلاف  |
لینک کوتاه :
نویسنده : امیر خوش نشین تاریخ : 1396/03/27

سلام اقا. من دلم ازاین نا عدالتها پره دوست دارم اقای خوبان انشالا به زودی زود بیام حرم پا بوست.