پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  امام حسین(ع)  /  فرزندان امام حسین(ع)

دلیل بر بزرگی سن حضرت علی اکبر(ع)از امام سجاد (ع) و مسئله ازدواج آن حضرت

سوال بنده از سادات حسینی هستم؛ بفرمائید حضرت علی اکبر(ع) با اینکه از امام سجاد(ع) بزرگتر بود؛چطور مجرد بوده در صورتی که امام سجاد(ع) از ایشان کوچکتر بوده و زن و فرزند داشته که امام باقر(ع) در کربلا 4 ساله بوده و از طرفی در بین اعراب رسم بر زود ازدواج کردن بوده است؟

جواب

در ابتدا باید خدمت شما عرض نمائیم که در باره سن حضرت علی اکبر (ع) در بین علما اختلاف است[1]بعضی معتقدند سن آن حضرت 19 سال که در این صورت باید از امام سجاد (ع) کوچک تر بوده باشد، بعضی معتقدند 23 سال وعده ای دیگر 25 سال را برای آن حضرت را در نظر گرفته اند و هر یک برای خود استدلالی دارند اما شاید قضیه بدین صورت است که برایتان بیان می داریم؛ در کتاب زندگانی امام حسین (ع)[2] این طور بیان شده است که مرحوم محدث قمی در کتاب نفس المهموم جملاتی از زیارتنامه ای را که ابو حمزه ثمالی از امام صادق (ع) روایت کرده که از آن استفاده می شود علی ابن الحسین (ع) شهید در کربلا زن و فرزند داشته و آن جملات این گونه است که امام صادق (ع) در زیارت نامه آن جناب فرموده است صلی الله علیک و علی عترتک و اهل بیتک وآبائک و ابنائک،  از این می فهمیم که آقا حضرت علی اکبر(ع) ازدواج کرده بوده است و  زن و فرزند داشته است و در کربلا در رکاب پدر بزرگوارشان به شهادت رسیدند، خدا بهتر می داند.

[1] اعیان الشیعه ج8/ص206

[2] هاشم رسولی محلاتی/ص465

کلمات کلیدی
امام سجاد ( ع )  |  حضرت علی‌اکبر ( ع )  |  سن حضرت علی‌اکبر  |  دلیل بر بزرگی سن  |  مسئله ازدواج  |  حمزه ثمالی از امام صادق  |  ابو حمزه ثمالی از امام  |
لینک کوتاه :

چه سوزناک

نویسنده : فاطمه تاریخ : 1392/06/04

حضرت علی اکبر(ع)در 28سالگی به شهادت رسیدند.