پرسش و پاسخ  /  تاریخ وسیره  /  تاریخ اهل بیت علیهم السلام  /  حضرت فاطمه  /  بیماری و شهادت

قبر حضرت فاطمه سلام الله علیها کجاست؟

سوال برخی معتقدند قبر شریف حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها در مسجد النبی است و برخی

جواب

بر اساس روایات متعدد [1] ، خود حضرت فاطمه تصمیم گرفته بودند که قبرشان مخفی بماند و از همین رهگذر بود که علی بن ابی طالب علیه السلام فاطمه را در تاریکی شب به خاک سپرد و قبرش را مخفی نمود. و برای اینکه دشمنان نتوانند موضع حقیقی قبر را تشخیص دهند صورت چهل قبر تازه در مدینه احداث کرد تا کاملا در اشتباه واقع شوند. گر چه خود حضرت علی (ع) و فرزندان حضرت زهرا علیهاسلام ، جایگاه دفن حضرت زهرا (س) را می دانستند ولی سفارش های فاطمه (س) در مورد اخفاء قبر به طوری جدی و مؤکد بود که هیچ یک از آنان حاضر نشدند آن را معرفی کنند حتی کاری نکردند که از آثار و قرائن موضع قبر شناخته شود. ائمه اطهار هم یقینا از موضع قبر مطلع بودند ولی اجازه نداشتند که این سر الهی را آشکار سازند.

ولی در عین حال اهل تحقیق از آن صرف نظر نکردند؛ و بعضی از نقاط را به عنوان محل دفن حضرت زهرا سلام الله علیها (با توجه به قرائن و شواهد) معرفی نموده اند.

بعضی گفته اند در روضه رسول خدا (یعنی ما بین بیت پیامبر رسول خدا (ص) تا منبر ایشان) مدفون است.

مجلسی از محمد بن همام نقل کرده که گفت: علی (علیه السلام) فاطمه را در روضه پیامبر مدفون ساخت ولی آثار قبر را بکلی از بین برد. باز مجلسی از فضه کنیز زهرا (س) روایت کرده که در روضه رسول خدا (ص) بر فاطمه نماز خواندند و همانجا مدفون شد.

شیخ طوسی می فرماید: ظاهرا فاطمه (س) را در روضه پیغمبر دفن کرده اند و از جمله شواهدی که می توان برای این احتمال اقامه کرد حدیثی است که از رسول خدا (ص) نقل شده که فرمود بین قبر من و منبرم روضه ای است از روضه های بهشت. و امام صادق فرمود چون قبر فاطمه صلوات الله علیها بین قبر و منبر پیغمبر است و قبر حضرت فاطمه باغی است از باغهای بهشت. [2]

شاهد دوم اینکه نوشتند علی علیه السلام در روضه پیغمبر بر فاطمه نماز خواند سپس پیغمبر را مخاطب ساخت و فرمود: « سلام من و دخترت که در جوارت مدفون گشته است بر تو باد یا رسول الله » .

احتمال دوم: مجلسی، از ابن بابویه نقل کرده که فرمود: نزد من به صحت رسیده که فاطمه (س) را در خانه اش مدفون نمودند بعد از آنکه بنی امیه مسجد را توسعه دادند قبر فاطمه در مسجد واقع شد. در این زمینه روایات زیادی هم داریم [3] .

احتمال سوم: صاحب کشف الغمه می نویسد: « مشهور آن ا ست که فاطمه علیها سلام را در بقیع دفن کردند ». [4]

  در میان سه احتمال، احتمال اول و دوم دارای قرائن بیشتری است.

در هر حال آن حضرت وصیت کردند تا قبرشان مخفی بماند و این کار را به عنوان اظهار مخالفت و نشان دادن مظلومیت خود در برابر خلفاء انجام دادند.

[1] بحار الانوار، ج 43، ص 191 و 178 و 214. مناقب ابن شهر آشوب، ج 3، ص 362،- دلائل الامامه ص 42.

[2] -   بحار الانوار، ج 43، ص 185.

[3] معانی الاخبار: 267/1.

[4] - بانوی نمونه اسلام، ابراهیم امینی، ص 200 تا ص 202.

کلمات کلیدی
روضه  |  قبر حضرت فاطمه  |  روضه پیامبر مدفون ساخت  |  دفن حضرت زهرا  |  روضه پیغمبر بر فاطمه نماز  |  علی علیه‌السلام در روضه پیغمبر  |  روضه رسول خدا  |
لینک کوتاه :

السّلام علیک یا فاطمة الزهرا(سلام الله علیها)

یافاطمه"الزهرا

نویسنده : امیرعلی تاریخ : 1400/02/12

قبر حضرت مولا امیرالمؤمنین هم تا امام صادق مخفی بود بخاطر دشمنان اهل بیت و ظلم ها، قتل ها، تکه تکه کردن های شیعیان بدست قوم معاویه و ابوسفیان و امثال این قوم که حالا اسمشون شده داعش و طایفه آل سعودی که چند دهه پیش گنبد، حرم و بارگاه چهار امام عزیزمون در بقیع رو با خاک یکسان کردن و اجازه نمیدن کسی وارد اون قسمت از قبرستان بشه؛ حرم، بارگاهی که بدست شاهان قدیمی و شیعه ی ایرانی مثل شاه عباس ساخته شده و بازسازی ها، طلاکاری ها و نقره کاری های فراوان انجام شده بوده بدست اجداد ما ایرانیان؛ اما حیف که فعلا به دسته قوم شیطان افتاده و همین بن سلمان پسره نجس شیطان، فاجعه منا رو درست کرد و جوری برنامه ریزی کردن تا بیشترین کسانی که کشته میشن ایرانی باشن، وَ دقیقا همین اتفاقم افتاد و ایران با اختلاف، بیشترین کشته رو داد توی حادثه مِنا، روز به روزم دارن شیعیان عربستانو شکنجه و زندانی میکنن و چون آمریکا پشتشه سازمان ملل هم هیچ حرفی نمیزنه، اما به زودی دوران حکومت شیطان تموم میشه و همه پرده ها کنار میرن و امام زمان و حضرت عیسی با یارانشون میان تا هممون رو از شرّ شیطان نجات بدن. به امید ظهور فرج(عج).

نویسنده : علیرضا تاریخ : 1399/11/14

سلام یاسمن خانوم این همه فساد که تو ایران یعنی مخصوصا تو ایران هست امام زمان حالا حالا ظهور نمیکند

نویسنده : امیر حسین تاریخ : 1399/11/10

خدا کند تا امام مهدی (عج)زود تر ظهور کند الهی آمین

نویسنده : مائده تاریخ : 1399/10/29

یا بی بی زهرا (س)همه مریض هارو شفابده

نویسنده : یاسمن استرابادی تاریخ : 1399/09/05

چرا امام زمان نمییایدو چرا مقبره حضرت فاطمه اشکار نمیشود 😇یاسمن استرابادی هستم ۹ ساله از مشهد ممنون میشم جواب بدین 😍😍😇😇😇😍😘😘😇😇

نویسنده : زینب حاجی پور تاریخ : 1399/05/02

چرا قبر ایشون را مخفی کردند

نویسنده : هانیه نورمحمدی تاریخ : 1398/11/09

یا مهدی الموعود بیا و قبر زهرا (س)را آشکار ساز

نویسنده : علی تاریخ : 1398/11/09

خب چرا همون بیت پیامبر را حفر نمیکنند انشاالله حضرت صاحب الزمان میاد و جای قبر را اعلام میکند و فاطمیه همه در حرمش عزاداری میکنیم

نویسنده : Mousavi تاریخ : 1398/06/11

صبر کن یا فاطمه، ای بانوی پهلو شکسته قائمت باشیشه داروودرمان خواهد آمد

نویسنده : سیروس اصلان زاده تاریخ : 1397/12/06

سلام وصلوات خداوند بر بی بی دوعالم وخاندان پاکش.قبل از بیان مطلب در این باب مقدمه ای ضرورت دارد،و آن اینکه تمام انسانها از اولین تا حال حاضر که پا به عرصه هستی نهاده اند در یک نکته مشترکند و آن نکته اینستکه نطفه ی جسم فیزیکی همه ی ما برگرفته از این خاک است و لاجرم به همین خاک بر میگردد.اما تنها جسم مبارکی که نطفه اش از این خاک نیست جسم مبارک بی بی فاطمه(س)است.چون قبل از منعقد شدن نطفه ایشان چهل شب مائده از بهشت برای حضرت رسول(ص)و همسر گرامیشان آوردند.پس امکان ندارد جسم مبارکی که از خاک بهشت است به این خاک برگردد.با توجه به روایات گفته شده،که در هنگام دفن ایشان دو دست از قبر بیرون آمده وایشان را از مولاعلی(ع)گرفته پس نبایدانتظار داشت قبر مبارک بر روی زمین باشد.اگر قرار بود بی بی فاطمه(س)بخاطر دشمنان سفارش بر پنهان ماندن قبرشان میکردند،این سفارش را برای دیگر عزیزانش(حضرت زینب(س))نیز میکردند.پس موضوع فراتر از عدم دسترسی دشمنان لعین میباشد.خداوند که مقبره دیگر بزرگان را محافظت کرده قبر ایشان راهم محافظت میکرد. والسلام

نویسنده : آناهیتا تاریخ : 1397/11/16

شهادت حضرت فاطمه زهرا را به تمامی مردم تسلیت می گویم

نویسنده : کامبخش تاریخ : 1397/11/06

السلام علیک یافاطمة الزهرا تو آنقدر پاک و معصوم بودی که به خواست الله حتی جنازه مطهرت نیز بایستی از چشم ماانسانهای پیمان شکن و سست رأی باید مخفی بماند.مالیاقت شماهارو نداشته و نخواهیم داشت.مگراینکه گوشه چشمی به حال زارمان بیفکنی و امید را در دلهای مرده مان زنده کنی...

نویسنده : سوگل تاریخ : 1397/09/11

یاخانوم فاطمه زهرا درود خدابرتوباد . ازت خواهش میکنم قسمت میدم به امام حسینت کمک کنی زندگی من خوب باشه وقسمتم بشه مادرشم.الهی امین

نویسنده : یا حسین تاریخ : 1397/04/03

السلام علیک یا فاطمه الزهراء سلام الله علیها💚

نویسنده : رضا تاریخ : 1397/03/17

من به فدای پهلوی شکسته آت مادر.

نویسنده : نسیم تاریخ : 1397/02/24

می توانید الان جای مشخصش رو بگین کجاست؟

خیر مگه نگفت که قبر ایشان باید مخفی بماند

سلام.بر.ام.ابیهای.پدر

نویسنده : محمد تاریخ : 1396/12/02

سلام خداوند بر فاطمه علیها السلام

نویسنده : دانش پژوه تاریخ : 1396/12/01

الهی بمیرم براش کاش اون موقع بودم خودم رو به جاش مینداختم جلوی اون حرمزاده ها

نویسنده : غلامرضاعجمی تاریخ : 1396/11/15

درود برتو بی بی دوعالم وجانم فدایت.شفاعت کن‌مادرم را

نویسنده : سیده فرزانه موسوی فر تاریخ : 1396/11/14

فاطمیه سینه چاک دردهاست ...شاهد نامردی نامردهاست.......فاطمیه سوز دل را ساز کرد ....دفتر داغ علی را باز کرد ......یا وجیهتا عند الله اشفع لنا عندالله

نویسنده : mmm تاریخ : 1396/11/10

سلام از نظر من قبرشان در قبرستان بقیع است

نویسنده : سجاد تاریخ : 1396/11/10

درودوسلام برپاکدامن ترین مادربشریت

نویسنده : مریم تاریخ : 1396/09/01

یافاطمه جان بی بی جان حلالم کن

نویسنده : یازهرا تاریخ : 1396/07/16

..کاش شهید گمنام بشم ومهمون شما..یافاطمه زهرادعاکن شهید شم

نویسنده : محمد نوروزی تاریخ : 1396/04/14

روز جزا میرود خنده کنان بر بهشت آنکه به دنیا کند گریه برای حسین

نویسنده : شیرین سادات تاریخ : 1396/04/09

السلام علیک یا فاطمه الزهرا(س) یا جده بزرگوار شفیعم شوید نزد خدا .خیلی اینروزا به دعاتون احتیاج دارم بحق حسینت قسم

نویسنده : اسما کوچی زداده تاریخ : 1395/07/19

من گدای خاک پای تو ام. بمن گناه کار دیدار قبرت اجازه فرما

نویسنده : محسن تاریخ : 1395/05/03

اگر زبیر در تشییع جنازه حضرت زهرا بوده چرا قبر مطهر حضرت زهرا را فاش نکرده؟

نویسنده : شفیعی تاریخ : 1394/10/13

نور به ارامگا هش ببارد

نویسنده : نوکرِاهل بیتت آرش موسوی تاریخ : 1394/06/08

السلام علیک یا حضرت فاطمه (س) دعا کن بهتر و کم گناه تر شوم .. کمکم کن روسیاه نشم مقابلتان .. دوست دارم ازم راضی باشی.. اِرادت دارم .. خیلی دوست دارم مادرم ...

السلام غلیک یا فاطمه الزهرا ای سرور بانوان عالم ... بی بی جان دعا کن آدم شویم و ظهور پسرت نزدیک..

نویسنده : علی رضا کرکه ابادی تاریخ : 1393/04/08

سلام خداوند بر جسم و روح پاکت ای بی بی دو عالم برای ما هم دعا کن به حق پدرت و مادرت و شوهر نازنینت و بچه های از گل بهترت به فدای همه شما

نویسنده : امینی تاریخ : 1391/10/04

باسلام اینجانب درخواب دیدم که قبرایشان در اطراف خانه کعبه است ویک نفرقبرایشان را به من نشان دادایت خواب به قدری واضح بودکه خودم ازآن تعجب می کنم

نویسنده : تلببی تاریخ : 1391/09/10

السلام علیک یا فاطمه الزهرا یا قرت عین الرسول یاسیدتنا ومولاتنا انا توجهنا واستشفعناوتوسلنا بک الی الله وقدمناک بین یدی حاجاتنا یا وجیهتا عندالله اشفعی لنا عندالله