پرسش و پاسخ  /  احکام  /  احکام نماز  /  نمازهای نافله

کراهت داشتن خواندن نماز نافله و قرآن در اوقات مختلف

سوال آیا درست است که نماز و قرآن خواندن در وقت خورشید بالا آمدن و زوال و غروب خورشید مکروه است؟

جواب

نظر مشهور فقهای شیعه بر این است که خواندن نماز نافله (نماز مطلق مقصود است نه نمازهایی که استحباب آنها با دلیل شرعی در وقت خاصی ثابت شده است) در اوقات پنج گانه ذیل می باشد 1. هنگام طلوع خورشید  2. هنگام غروب خورشید  3. نزدیک ظهر  4. بعد از نماز صبح 5. بعد از نماز عصر. اما خواندن قرآن در هر فرصت مستحب و نیکو است مگر برای جنب که بیش از هفت آیه بخواند مکروه است [البته در حالت جنابت یا حالت حیض و نفاس خواندن سوره هایی که سجده واجب دارند حرام است اگر چه یک کلمه از آن سوره های چهارگانه باشد.]

لازم به ذکر است که کراهت در عبادت غیر از کراهت در غیر عبادت است غالباً کراهت در عبادت به معنای کم بودن ثواب است از اصل مسأله، مثلاً اگر یک عمل عبادی 20 ثواب دارد در حالتی که مکروه باشد 15 ثواب دارد اما کراهت در غیر عبادت به معنای این است که بهتر آن است که آن را بجا نیاوریم و البته روشن است که بین این دو فرق است.
کلمات کلیدی
نماز  |  کراهت  |  خواندن نماز نافله  |  نماز نافله و قرآن  |  حالت حیض و نفاس خواندن  |
لینک کوتاه :

با سلام و عرض ادب، ایا خواندن نمازهای مستحب مانند نماز حضرت امیرالمومنین علی ع، در ساعات مختلف روز، به عنوان مثال از نماز صبح، یا درطول روز بعد از طلوع افتاب و قبل از اذان ظهر، کراهت دارد؟ با تشکر

نویسنده : علی اکبر حجاری زاد تاریخ : 1399/08/04

با سلام . ظاهرا در متن بالا کلمه مکروه در بین جمله " پنج گانه ذیل ... می باشد . " جا افتاده است . لطفا اصلاح فرمائیدو در صورت امکان مستندات آن ر هم بفرمائید . با تشکر

نویسنده : بانو تاریخ : 1399/07/22

نماز مطلق یعنی چی؟ تو این اوقات نماز قضا هم نباید خوند؟

نویسنده : فاطمه حسینی تاریخ : 1398/10/25

سلام نظر رهبری درباره کراهت نماز مستحبی در اوقات مذکور چیست؟ منظور از نماز مطلق چیست؟

پاسخ مدیر :

سلام.

كاربر گرامی مطب مورد نظر خود را از دفتر مراجع استفتاء نمایید.

http://www.leader.ir/fa/istifta

خواندن نمازهای نافل درمیانه روزبه غیرازروزجمعه به چه معناست

ممنون.